09 Kasım 2014, Pazar 09:39:41

3. HAVALİMANI İDDİALARI MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, İstanbul'a yapılacak 3. Havalimanı ile ilgili yeni iddiaları TBMM gündemine taşıdı.
  • İstanbul' da rüzgar büyük çoğunlukla kuzey'den eser. Onun için uçaklar güney'den inişe geçecekler diye tahmin ediyorum.
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Flight_information_region ; bu önergeyi vermeden önce su siteye girip bir check yapsaydi bari milletvekilimiz, iddiasinin ne kadar anlamli veya anlamsiz oldugunu kolayca görebilirdi. tamam bende bu iktidari sevmiyorum ama bence 3.havalimaninin yapilabilecek en mantikli yeri suanki secilen yerdir, aksini iddia eden varsa istanbul´da kimseye rahatsizlik vermeyecek bos arazi göstersin. kimse corlu´yu filan örnek vermesin lütfen, komik oluyor.
  • Güldürmeyin allah aşkına bende 3.havaalanının yapılmasını istiyorum ama her inen uçak bulgaristana vergi ödeyecek ise hiç yapmasınlar günde kaç bin uçak inecek ahl de marmara denizi üzerinden iniyorlar kalkanlar hakkında fazla bilgim yok doğudan gelen uçak bulgaristan üzerinden sıraya girecek ise çok saçma olur umarım iddialar doğru değildir
  • Isi hemen siyasi kavga haline getirmektense, sorulan mantikli sorularin cevabini almak memleketin hayrinadir. O kadar laf kalabaligina ragmen bugune kadar, hic bir yerde, 3. havaalaninin nihai projesi, ve finansman durumu aciklanmadi. Cunku yok. Kervan yolda duzelir mantigi ile hafriyat basladiktan sonar alelacele bir seyler hazirlanacak gibi.Insafli olalim, bu ulkenin bir Ayas Tuneli insaati , veya Bolu Dagi tuneli insaati israflarina tahammulu yok.
  • chp ye sesleniyorum şu ülkeye bir tane çeşme yaptınız mı da konuşuyorsunuz Allah rızası için de şu millet faydalansın diye.. ne yaptınız diye sorarım size ondan sonra asla ve asla iktidar olamassınız böyle ördek gibi vak vak larsınız durursunuz.. bu havaalanını yapılmasına başta almanlar şiddetle karşı çıkarlar Frankfurt merkez olmaktan çıkacak.. sizde bunlarla işbilirği yapıyorsunuz Atatürk partisiyiz dersiniz birde..
  • Android SANA NE!!!!
  • Beyin olmayan chp zihniyeti zaaten uçaklar 3. Havalimani olmadan bulgaristan üzerinden uçuyor...
  • Eğer bulgaristana her uçak için ödeme yapılırsa skandal olur
  • Evet; istanbul'a yeni havalimani gerekir tamam ama yeri yanlis.. bu kadar olumsuz raporlara ragmen hala israrla ayni yere yapilma cabasi akillara farkli seyler getiriyo... insallah daha uygun bir yer bulurlar ve oraya yaparlar havalimanini...
  • Zaman he??????

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, İstanbul'a yapılacak 3. Havalimanı ile ilgili yeni iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

İhaleyi kazanan konsorsiyumun karşılaştığı zorluklar nedeniyle işi ve kredi borçlarını devlete bırakıp gitme ihtimalinin bulunduğu iddialarını hatırlatan Öztrak, "Bu konsorsiyuma Hazine veya diğer kurumlar tarafından açık ya da örtülü hangi garantiler verilmiştir? Verilen garantilerin tamamı Hazine'nin garantili borçlar kütüğünde yer almakta mıdır?" diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın cevaplaması talebiyle verdiği soru önergesinde, İstanbul'a yapılacak 3. Havalimanı ihalesiyle ilgili iddiaları gündeme getirdi. İhalenin, proje ve jeolojik etütler yeterince çalışılmadan yapıldığı, ihaleyi alan firmaların inşa sürecinde ortaya çıkan zorluklar nedeniyle işi yapmakta gönülsüz olduğu iddialarını hatırlatan Öztrak, ihaleyi alan konsorsiyumun işi ve kredi borçlarını devlete bırakıp gitme ihtimali bulunduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtıp yansıtmadığını sordu.

'BULGARİSTAN'A NE KADAR ÖDEYECEĞİZ?'

İddialardan birinin de havalimanının Bulgar hava sahasına yakınlığı nedeniyle inecek uçakların sürekli Bulgar hava sahasını kullanacağı, yaklaşmalarının ve beklemelerinin Bulgar hava sahasında olacağı, bu nedenle uçakların Bulgaristan'a yüksek miktarda ödeme yapmak zorunda kalacağı, Bulgaristan'ın bu nedenle DHMİ'den çok ciddi paralar istediği olduğunu belirten Öztrak, şu soruları yöneltti: "Üçüncü havalimanının inşaatı için DHMİ tarafından tasdik edilmiş bir projenin olmadığı haberleri doğru mudur?

Havaalanının konumu nedeniyle buraya inecek uçakların Bulgar hava sahasına girmek zorunda kalacağı ve bu nedenle Bulgaristan'a ödeme yapılacağı doğru mudur?

Doğruysa 150 milyon yolcu kapasiteli olacağı belirtilen havalimanına inecek uçaklar için Bulgaristan'a ne kadar para ödenecektir?

İhaleyi kazanan konsorsiyuma kaç yolcu için ve yolcu başına ne kadarlık ücret karşılığında garanti verilmiştir?

Bunun dışında Hazine veya diğer kurumlar tarafından açık ya da örtülü(yasayla belirlenmiş) hangi garantiler verilmiştir? Verilen garantilerin tamamı Hazine'nin garantili borçlar kütüğünde yer almakta mıdır?" (Zaman)

3. HAVALİMANI İDDİALARI MECLİS GÜNDEMİNDE

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
İstanbul' da rüzgar büyük çoğunlukla kuzey'den eser. Onun için uçaklar güney'den inişe geçecekler diye tahmin ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cahillere ~ 9 yıl önce
http://en.wikipedia.org/wiki/Flight_information_region ; bu önergeyi vermeden önce su siteye girip bir check yapsaydi bari milletvekilimiz, iddiasinin ne kadar anlamli veya anlamsiz oldugunu kolayca görebilirdi. tamam bende bu iktidari sevmiyorum ama bence 3.havalimaninin yapilabilecek en mantikli yeri suanki secilen yerdir, aksini iddia eden varsa istanbul´da kimseye rahatsizlik vermeyecek bos arazi göstersin. kimse corlu´yu filan örnek vermesin lütfen, komik oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
S.B. ~ 9 yıl önce
Güldürmeyin allah aşkına bende 3.havaalanının yapılmasını istiyorum ama her inen uçak bulgaristana vergi ödeyecek ise hiç yapmasınlar günde kaç bin uçak inecek ahl de marmara denizi üzerinden iniyorlar kalkanlar hakkında fazla bilgim yok doğudan gelen uçak bulgaristan üzerinden sıraya girecek ise çok saçma olur umarım iddialar doğru değildir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gercekci olalim ~ 9 yıl önce
Isi hemen siyasi kavga haline getirmektense, sorulan mantikli sorularin cevabini almak memleketin hayrinadir. O kadar laf kalabaligina ragmen bugune kadar, hic bir yerde, 3. havaalaninin nihai projesi, ve finansman durumu aciklanmadi. Cunku yok. Kervan yolda duzelir mantigi ile hafriyat basladiktan sonar alelacele bir seyler hazirlanacak gibi.Insafli olalim, bu ulkenin bir Ayas Tuneli insaati , veya Bolu Dagi tuneli insaati israflarina tahammulu yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 9 yıl önce
chp ye sesleniyorum şu ülkeye bir tane çeşme yaptınız mı da konuşuyorsunuz Allah rızası için de şu millet faydalansın diye.. ne yaptınız diye sorarım size ondan sonra asla ve asla iktidar olamassınız böyle ördek gibi vak vak larsınız durursunuz.. bu havaalanını yapılmasına başta almanlar şiddetle karşı çıkarlar Frankfurt merkez olmaktan çıkacak.. sizde bunlarla işbilirği yapıyorsunuz Atatürk partisiyiz dersiniz birde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rakip ~ 9 yıl önce
Sen haberleri havuz medyasından takip ediyon galiba!Tipik akp savunması kendi hatalarını,pisliklerini örtmek için chp ye saldırırlar.Az buçuk şunun şurası yanlış deyince öfke nöbetleri geçiriyorsunuz.Ve iddialar doğru ise yani hazine garantisi veriliyorsa bu da senin cebinden çıkacak para demek!Ayrıca Hem akp nin hem de Türk milletinin bu kafası ile kimseye rakip olunamaz.
camaroth agzini .. ~ 9 yıl önce
Chp Yi agzina alirken agzini calkala temizle durula ve sonrasinda boy abdestinide al sonra konus.... KAZMAroth
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Android SANA NE!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Beyin olmayan chp zihniyeti zaaten uçaklar 3. Havalimani olmadan bulgaristan üzerinden uçuyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi ya ~ 9 yıl önce
Üst geçiş değil beklemekten bahsediyorlar...Beklemeye de ayrıca para ödeniyor...Hava sahasını işgalden...
skandal ~ 9 yıl önce
Eğer bulgaristana her uçak için ödeme yapılırsa skandal olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aah ahh ~ 9 yıl önce
Evet; istanbul'a yeni havalimani gerekir tamam ama yeri yanlis.. bu kadar olumsuz raporlara ragmen hala israrla ayni yere yapilma cabasi akillara farkli seyler getiriyo... insallah daha uygun bir yer bulurlar ve oraya yaparlar havalimanini...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Zaman he??????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
Aynen, manidar değil mi? Tmm, hükümet de çok matah değil ama onu eleştirenlerin de bi dikili ağacı olmaması çok acınası. Ya da sadece gıcıklığına kusur aramaları Zaman örneğinde olduğu gibi. Yani azizim nereden tutsan elinde kalıyor bu memleket.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000