13 Şubat 2014, Perşembe 16:34:52

3. HAVALİMANI İÇİN ŞOK ÇIKIŞ!

Çevre Mühendisleri Odası tarafından yapılan açıklamada, 3. havalimanının olumlu ÇED raporu için verilen yürütmeyi durdurma kararı hatırlatılarak, "3. Havalimanı için tek bir çivi bile çakılamaz" denildi.
  • 3. havaalanının işletmecisine bir bakın bunlarmı binlerce insana iş imkanı sağlayacak. limakın saw da 2009 _2012 arasında 1000 kişiyi neden işten çıkarmış. bunu bir araştırın.insanların su yerine kullanacakları başka birşey bulduysanız yapın anasını satayım 3. havalimanını.insanların havaalanına karşı olduklarını sanmıyorum. havaalanının yapılaçağı yer istanbulun çigeri deniz suyumu içireçekler bu millete. para uğruna onuda kirlettiniz ya. türkiye sadece istanbuldan ibaret değil daha ne kadar bir nüfus artışını kaldırabileçek.
  • Yapılmasın da kına yakın bir yerinize. Bu türk milleti kadar kendi gelişmesini engelleyen başka bir ülke olmaz.
  • İsmim eren turalp, ilan ediyorum 3. Havalimanı için her türlü desteğe hazırım. Bu odaların başka işi gücü yok, sadece engel çıkartmak. Su yolu, kuş göçü şimdi iklim çıktı. Pes! Havalimanı iklimi değiştirecek vay be global warming, bizi salak mı sanıyorsunuz? Beyler bu memleket gelişecek, her türlü engellemeye rağmen. Yarın yenikapı metro köprüsü açılacak, sizin yıllarca engellediğiniz köprü!! Marmaray'ı 3 sene geciktirdiniz, engel oldunuz. Enerji bağımlığımızı azaltacak nükleeer santralleri yaptırmadınız. Allah'ın izni ile uzun adam hepsini yapacak.. Çivi çakın hemen, hemen inşaat başlasın, hemen!!!
  • Son nüfus sayımı,İstanbul;14.160.467. Bu 17 milyon nereden çıktı?Ölüleride mi saydınız?Çakın kardeşim çakın,çivileri bol bol çakın sağlam olsun,İş yürüsün,inşaat sürsün,ülke kalkınsın.Fankfurt havalimanı 3. pistinin yapımına da Almanlar karşı çıkıyor,gece gündüz ormanda yatıyorlardı.Şimdi 4. pisti de var.Kervan yürüyor.....
  • İktidar çok çalışmışmışmış. Öncekilerin 50 katı borçlan 10 katı iş yap. İyi mi oluyorsun? 13 sene kim iktidarda kalsa okurdu bunlar. Çalışma demek duble yol, köprü, havalanı avm yapıp yabancı sermayenin ucagını, arabasını, gıdasını sattırtıp onlarımı ihya etmek? Rantlar inşaatlar betonerme dizboyu. Atatürk size hiç mi bişey öğretemedi?
  • İnsanoğlu ne garip değilmi. Pilot Bey. Havalimanı yapılmasın yeşili koruyun diye kızıyosun. 5 saatlik uçuşdan gelip 15 dakka taxi de bekleyince yine kızıyorsun. Ben ne zahmetler veriyorum. Hangi uçağı nereye park ettirecem diye. Siz yenileme çalışmasından bahsediyorsunuz. Park sıkıntısından uçakları neredeyse üstüste yerleştirecem. Elinizi vicdanınıza koyun. Bahçenize ağaç dikin o yeter.
  • Çabuk çıkar adımı listeden...sizin listelerinizde ismim kirlenir.
  • "Bizim ihtiyacımız orman alanı mı, havalimanı mı önce bu tercihi yapmalı. Son zamanlarda kuraklık görüyoruz. Su havzalarının, orman alanının üzerine devasa bir inşaat yaparsanız bugünler iyi günlerimiz. Daha kötü günler bizi bekliyor." hizmet anlayışının,rant odaklı karşılığı beton dökmek olduğu bir ülkede,istanbul'un 15 milyonu geçer,nefes alamaz hale gelirsin,karadeniz'in bütün derelerini ipotek altına alıp "hizmet" getirmek aşkıyla akan suyu borulara hapsedip kurutursun,yenilenebilir enerji tek çözüm iken,hala daha yapılanların hizmet olduğu algısına kapılan lar,adım atacak yer kalmayınca mı akıllanacaksınız ?
  • Doğa katlediliyor vs... Kimin umurunda. Ormanları yakıp yıkmadık mı ? Su havzalarını mahfetmedik mi ? Ülke katlediliyor ama birileri hala rant peşinde. Ne kadar utanç verici olduğunun kimse farkında değil. Çağdaş düşünen ülkesini seven herkes bunun yanlış olduğunu düşünüyor ama birisi de aşağıda çıkıp yemişim ÇED raporunu diyor. Ülkenin geldiği duruma bakar mısınız ?
  • Yorumlari okudum kanim,dondu.Kim takar ced'i kim takar hukuku.Almanya'da kac para aldiniz,siz hastamisiniz? Yani bize temiz su,kaliteli oksijen lazim oncelikle.Eger ihtiyacsa ki asla degil Ahl genisletiliyor,Saw genisletiliyor,o zaman daha uygun yere yap.Ben kaptan pilotum,en cok ben faydalanacagim,Airbus 350 belki de 380 ile ucma sansim olacak.Peki ormanlar,su havzalari,orayi yurt edinmis hayvanlar,bunlari hic dusunmezmisiniz? Hic mi vicdaniniz yok? Bu hirs nedir arkadas.Allah askina,su,"" Dis gucler istemiyor"" muhabetini de gecin,artik ya,sokak agzi.Bu bize hakarettir.Asla AKP dusmani degilim,ama,doganin,insanligin,ahlakin,hayvanlarin,Istanbullu'nun ve hele hele Guzel Ulkemin dusmani hic degilim.Memleket sevgisi nedir? Birilerinin cikari ugruna ,guzel ulkemin son kalan ormanlarini ,dogasini katletmekmidir.Gelisme nassi olacak gibi cahil cumleyi kabul etmiyorum,teknoloji gelisiyor,mutlaka caresi vardir.Doga ile uyumlu yasamayi ogrenmemis,insan,henuz gelisiminini tamamlayamamisdir.En icten saygilarimla.

Çevre Mühendisleri Odası tarafından yapılan açıklamada, 3. havalimanının olumlu ÇED raporu için verilen yürütmeyi durdurma kararı hatırlatılarak, "3. Havalimanı için tek bir çivi bile çakılamaz" denildi.

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) İstanbul Şubesi, İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin 3. havalimanı Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu kararının yürütmesini durdurma kararına yönelik basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan, ÇMO İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Emine Girgin, “3. Havalimanı için tek bir çivi bile çakılamaz" dedi.

Yapılan her faaliyetin hukuksuz ve ekolojik yıkım demek olduğunu belirten Girgin, "İstanbul’un kuzey ormanları ve su havzalarının yok edilmesi anlamına gelecek olan 3.havalimanı ekolojik olarak bir cinayettir. Dünyanın en büyük ve işlek havalimanını yapmanın bedelini sadece İstanbullular değil, bölge sistemindeki tüm canlılar ödeyecektir" diye konuştu.

İnşaatın hukuka aykırı olduğunu, uygulanması halinde telafisi imkansız zararlar vereceğini ifade eden Girgin, “Bu kente suyu, temiz havayı yani yaşamı veren Kuzey Ormanları İstanbul’un can damarıdır ve projenin kuzey ormanları üzerinde yaratacağı etkiler göz ardı edilemez boyuttadır" dedi.

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Çevre Kanunun 10. Maddesi ve ÇED Yönetmeliği’nin 6.maddesine göre ÇED raporu olumlu kararı olmaksızın 3.Havalimanı projesinin yapılamayacağı gün gibi ortadır. İstanbul 4. İdare Mahkemesi kararının tanımayacaklarını ifade eden Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Çevre Şehircilik Bakanlığı suç işlemektedir"

ÇMO üyeleri kararın havalimanı yapılması planlanan alanda kamyon dolaşmaması, prefabrik yapılamaması, hafriyat yapılmaması gibi etkinlikleri de kapsayacağını belirterek, projenin devam etmesi halinde yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını vurguladı.

DAVAYI DUYARLI 4 YURTTAŞ AÇTI

3. Havalimanının ÇED Olumlu kararına karşı dava açan 4 kişinin ekolojik duyarlılığa sahip 4 İstanbullu olduğunu belirten avukat Alptekin Ocak, “Bu dava ekolojik duyarlılığa sahip 4 İstanbullu yurttaş tarafından açıldı. Temel kaygıları ekolojik krizle karşı karşıya olduğumuz bu günlerde büyük çaplı projeler konusunda daha ihtiyatlı davranılması gerektiğidir. Özellikle akademisyenleri, projeden etkilenebilecek toplumsal tarafları, üniversiteleri, konusunda uzman kişileri, meslek odalarını, baroları bu süreçlere katarak bu tür büyük projelerin altına girilmeli ki minimum derecede yanlış yapalım" dedi.

ÇED RAPORU OLMADAN İHALE EDİLDİ

Avukat Ocak, Havalimanı inşaatının ÇED raporu olmadan yürütülemeyeceğini belirterek “Proje ÇED raporu olmaksızın 2013’ün Mart ayında ihale edildi. Öncelikli olarak bu havalimanın yapıp yapmayacağımızı, nasıl yapacağımızı, kapasitesini, çevreyle olan ilişkisini daha belirlemeden, bu konuda olumlu rapor almadan söz konusu projeyi Cengiz-Limak ortaklığına ihale ettik" dedi.

Havalimanı inşasına ilişkin bilirkişi heyeti oluşturulması gerektiğinin altını çizen Ocak, “Bir keşif sonrası hazırlanacak rapor bu davaya yön verecek. En temel soru, bu havalimanının buraya yapılıp yapılmaması gerektiği. Eğer yapılacaksa da nasıl çevresel etkileri olacağı. Bunun en geniş manada incelendikten sonra etkileri minimuma indirmek" şeklinde konuştu.

KÜRESEL ANLAMDA DA KABUL EDİLEBLİR BİR PROJE DEĞİL

3. Havalimanının ekolojik açıdan kabul edilemez olduğunu söyleyen Emine Girgin “Ekolojik açıdan baktığımızda bu projenin bu alana yapılaması hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu hem İstanbul için hem de iklim değişikliği etkisi nedeniyle küresel anlamda da kabul edilebilir bir proje değil" dedi.

'BU GÜNLER İYİ GÜNLERİMİZ'

ÇMO İstanbul Yönetim Kurulu Sekreteri Cevahir Efe Akçelik, son günlerde yaşanan kuraklığa dikkat çekerek “Bizim ihtiyacımız orman alanı mı, havalimanı mı önce bu tercihi yapmalı. Son zamanlarda kuraklık görüyoruz. Su havzalarının, orman alanının üzerine devasa bir inşaat yaparsanız bugünler iyi günlerimiz. Daha kötü günler bizi bekliyor" diye konuştu.

DAVADA 17 MİLYON İSTANBULLUNUN ADI VAR

ÇED olumlu raporunun iptaline ilişkin dava açan işletmeci Yıldırım Yılmaz davayı 4 kişi açsa da, İstanbul’da yaşayan 17 milyonu ilgilendirdiğini belirterek “Orada hala bir köy hayatı devam ediyor. Orada insanlar tarımla, hayvancılıkla uğraşıyor. Biz şehirleşme adına bunu yok etmeye çalışıyoruz. Davacı olarak 4 kişinin adı geçiyor ama orada 17 milyon İstanbul’da yaşayan insanın da adı var" dedi.

Cengiz-Limak-Kolin konsorsiyumu tarafından yapılan 3.Havalimanı ÇED olumlu kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması için avukat Alptekin Ocak, Özgür Ceylan Ataç, Alican Ocak, Cevat Ocak ve Yıldırım Yılmaz tarafından dava açılmıştı. 4. İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararının ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "İstanbul'a inşa edilecek 3. havalimanı ile ilgili ÇED raporu kararı inşaatı etkilemeyecek" açıklamasını yapmış, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü de kararın yapılan iş ve işlemleri durdurmasının söz konusu olmadığını belirtmişti.

Toplantıda, 3. havalimanıyla ilgili verilen ÇED Olumlu kararını onaylayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na dava açan vatandaşlar da hazır bulundu. (Radikal)

3. HAVALİMANI İÇİN ŞOK ÇIKIŞ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

saw ~ 10 yıl önce
3. havaalanının işletmecisine bir bakın bunlarmı binlerce insana iş imkanı sağlayacak. limakın saw da 2009 _2012 arasında 1000 kişiyi neden işten çıkarmış. bunu bir araştırın.insanların su yerine kullanacakları başka birşey bulduysanız yapın anasını satayım 3. havalimanını.insanların havaalanına karşı olduklarını sanmıyorum. havaalanının yapılaçağı yer istanbulun çigeri deniz suyumu içireçekler bu millete. para uğruna onuda kirlettiniz ya. türkiye sadece istanbuldan ibaret değil daha ne kadar bir nüfus artışını kaldırabileçek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yapılmasın da kına yakın bir yerinize. Bu türk milleti kadar kendi gelişmesini engelleyen başka bir ülke olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İsmim eren turalp, ilan ediyorum 3. Havalimanı için her türlü desteğe hazırım. Bu odaların başka işi gücü yok, sadece engel çıkartmak. Su yolu, kuş göçü şimdi iklim çıktı. Pes! Havalimanı iklimi değiştirecek vay be global warming, bizi salak mı sanıyorsunuz? Beyler bu memleket gelişecek, her türlü engellemeye rağmen. Yarın yenikapı metro köprüsü açılacak, sizin yıllarca engellediğiniz köprü!! Marmaray'ı 3 sene geciktirdiniz, engel oldunuz. Enerji bağımlığımızı azaltacak nükleeer santralleri yaptırmadınız. Allah'ın izni ile uzun adam hepsini yapacak.. Çivi çakın hemen, hemen inşaat başlasın, hemen!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NALINADA MIHINADA ~ 10 yıl önce
Son nüfus sayımı,İstanbul;14.160.467. Bu 17 milyon nereden çıktı?Ölüleride mi saydınız?Çakın kardeşim çakın,çivileri bol bol çakın sağlam olsun,İş yürüsün,inşaat sürsün,ülke kalkınsın.Fankfurt havalimanı 3. pistinin yapımına da Almanlar karşı çıkıyor,gece gündüz ormanda yatıyorlardı.Şimdi 4. pisti de var.Kervan yürüyor.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İktidar çok çalışmışmışmış. Öncekilerin 50 katı borçlan 10 katı iş yap. İyi mi oluyorsun? 13 sene kim iktidarda kalsa okurdu bunlar. Çalışma demek duble yol, köprü, havalanı avm yapıp yabancı sermayenin ucagını, arabasını, gıdasını sattırtıp onlarımı ihya etmek? Rantlar inşaatlar betonerme dizboyu. Atatürk size hiç mi bişey öğretemedi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İnsanoğlu ne garip değilmi. Pilot Bey. Havalimanı yapılmasın yeşili koruyun diye kızıyosun. 5 saatlik uçuşdan gelip 15 dakka taxi de bekleyince yine kızıyorsun. Ben ne zahmetler veriyorum. Hangi uçağı nereye park ettirecem diye. Siz yenileme çalışmasından bahsediyorsunuz. Park sıkıntısından uçakları neredeyse üstüste yerleştirecem. Elinizi vicdanınıza koyun. Bahçenize ağaç dikin o yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Çabuk çıkar adımı listeden...sizin listelerinizde ismim kirlenir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknisyen ~ 10 yıl önce
"Bizim ihtiyacımız orman alanı mı, havalimanı mı önce bu tercihi yapmalı. Son zamanlarda kuraklık görüyoruz. Su havzalarının, orman alanının üzerine devasa bir inşaat yaparsanız bugünler iyi günlerimiz. Daha kötü günler bizi bekliyor." hizmet anlayışının,rant odaklı karşılığı beton dökmek olduğu bir ülkede,istanbul'un 15 milyonu geçer,nefes alamaz hale gelirsin,karadeniz'in bütün derelerini ipotek altına alıp "hizmet" getirmek aşkıyla akan suyu borulara hapsedip kurutursun,yenilenebilir enerji tek çözüm iken,hala daha yapılanların hizmet olduğu algısına kapılan lar,adım atacak yer kalmayınca mı akıllanacaksınız ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyi de. ~ 10 yıl önce
iyi, güzel yazmışsınız da, anlamazlar.
havacı ~ 10 yıl önce
sen hiç gittinmi havalimanı projesinin olduğu yere...!keçiler cirit atıyor....çevreciyiz ama yeşilköy yetersiz bunu oradaki herkes görebilir....gelişen türkiye için neden van a bişi yapılmıyor da herşey istanbul bununda birçok nedeni var burda sayfa işgali yapmaya gerek yok...ama lütfen insanlar burdan ekmek yicek...türkiyenin geliişen genç nufüsu için ..geleceğimiz için bu havalimanı gerekli...sen bi araba alırken kılı kırk yarıyorsun burdaki proje milyar euro lar elbette bazı sıkıntıların olmasından dolayı daha tabi ne olabilir ...3. havalimanı yapılsın bunu ben bi vatandaş olarak istiyorum...yapılacak olan alanda ne kadar ağaç kesilmişsede o kadar ağaç ta çevre düzenlemsi adıaltında yeşilköye dikilsin..sizin amacınız çevre felan değil yahudilik
teknisyen ~ 10 yıl önce
bırak o zaman hayvanları cirit atmaya devam etsinler ne çileymiş bu dünyanını insanoğlunun egosundan çektiği,ormanlık alanlar katledilerek başka bir yere orman yapılmaz,yapılamaz genç nüfüsun iş gücü = yaşanılmaz bir şehir değildir arkadaş,gelir adaletsizliğinin inanılmaz boyutlarda olduğu bir ülkede yaşıyorsun asgari ücretin 800 tl olupta açlık sınırının 1300 tl olduğu bir ülke burası,bu uçurumu da iş alanı yaratıyorum yalanlarıyla dengeleyemezsin,kaç kişi ekmek yiyecekmiş.. ekolojik dengeyi bozarak kaç kişi rant yiyecek haberin var mı senin ? iş alanı yaratmak doğa ile savaşarak olmaz !
teknisyen ~ 10 yıl önce
ayrıca antisemitist tavrınız da herşeyi belli ediyor yahudi düşmanlığı,doğa düşmanlığı,başka var mı ?
Kimin umurunda ~ 10 yıl önce
Doğa katlediliyor vs... Kimin umurunda. Ormanları yakıp yıkmadık mı ? Su havzalarını mahfetmedik mi ? Ülke katlediliyor ama birileri hala rant peşinde. Ne kadar utanç verici olduğunun kimse farkında değil. Çağdaş düşünen ülkesini seven herkes bunun yanlış olduğunu düşünüyor ama birisi de aşağıda çıkıp yemişim ÇED raporunu diyor. Ülkenin geldiği duruma bakar mısınız ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yorumlari okudum kanim,dondu.Kim takar ced'i kim takar hukuku.Almanya'da kac para aldiniz,siz hastamisiniz? Yani bize temiz su,kaliteli oksijen lazim oncelikle.Eger ihtiyacsa ki asla degil Ahl genisletiliyor,Saw genisletiliyor,o zaman daha uygun yere yap.Ben kaptan pilotum,en cok ben faydalanacagim,Airbus 350 belki de 380 ile ucma sansim olacak.Peki ormanlar,su havzalari,orayi yurt edinmis hayvanlar,bunlari hic dusunmezmisiniz? Hic mi vicdaniniz yok? Bu hirs nedir arkadas.Allah askina,su,"" Dis gucler istemiyor"" muhabetini de gecin,artik ya,sokak agzi.Bu bize hakarettir.Asla AKP dusmani degilim,ama,doganin,insanligin,ahlakin,hayvanlarin,Istanbullu'nun ve hele hele Guzel Ulkemin dusmani hic degilim.Memleket sevgisi nedir? Birilerinin cikari ugruna ,guzel ulkemin son kalan ormanlarini ,dogasini katletmekmidir.Gelisme nassi olacak gibi cahil cumleyi kabul etmiyorum,teknoloji gelisiyor,mutlaka caresi vardir.Doga ile uyumlu yasamayi ogrenmemis,insan,henuz gelisiminini tamamlayamamisdir.En icten saygilarimla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyi de. ~ 10 yıl önce
iyi, güzel yazmışsınız da, anlamazlar.
GÜZEL KARDESIM.. ~ 10 yıl önce
.....SEN AKLI SELIM BIR BEYEFENDIYE BENZIYORSUN. SÖYLE BIR DÜSÜN, DOGAYA, KALITELI SUYA BU HÜKÜMETTE KAVUSTU ISTANBUL. KENDINI BIR SORGUYA CEK.EMIN OL, HERSEY EN INCE NOKTASINA KADAR DIKKATE ALINACAKTIR. PILOTUM DIYORSUN, O ZAMAN BUNDAN ÖNCE DOGADA KAC TANE AGAC VARDI VE SUN ANDA SAYISI NE KADAR? BIR ARASTIR. BUNUN YANI SIRA, GITTIM GÖRDÜM ARAZILERI, NERDEYSE HIC AGAC YOK. KÖSTEBEK YUVASI GIBI ESILMIS:-) HA BUNUN YANI SIRA, BENDE HAYALIMDE PILOT OLMAK ISTIYORDUM :-)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000