10 Kasım 2014, Pazartesi 10:03:39

3. HAVALİMANINDA KRİZİN ADI: KREDİ!

İstanbul’a yapılacak üçüncü havalimanı projesinde kredi krizi patlak verdi. Daha önce yerli bankalardan kredi bulunduğu açıklanmasına rağmen kredi bulunamadığı ortaya çıktı.
  • Icinizden bazilari sanki Vatan hainiymis gibi yorum yapiyor .Ben yalniz sunu diyorum Yaziklar olsun baska diyecek yok .3 Havalimani yapilacak bundan kuskunuz olmasin Super isleyecek ve Cooook Güzel alacak ALLAHIN Izniyle ..Saygilarimla
  • Arkadaşlar koru körüne lehine veya aleyhine görüş bildirenler artık dinleyin ve izleyin biraz. Kimin çıkarına dokunursa dokunun bu havalimani yapılmalıdır. Ancak sartnamesinde hiç bir detay verilmeden ihaleye çıkılması doğru olmadı. Yapıldı denilen üstün körü çalışmalar ve rant hesapları dışında teknik çalışma eksiği var. Bu şekilde nasıl yapılacak çok zor. Kimse hayal kurmasını 2021 den önce hiçbir fazı tamamlanacak.
  • Yazıyorum ama kimse dinlemiyor. 1. Istanbul'a yani havalimani şart. 2. Fazlar halinde yapılacak 150 milyon yolcu kapasitesi çok güzel. 3. Yeni havalimani bittiğinde Istanbul'a kimse tutamaz. Bu durum tabiiki rakiplerin canını sıkıyor. 4. Devlet Ihaleyi yeterince on hazırlık yapmadan çıkmış ve bu konuda hiç çalışması olmayan 5 li inşaat firmasına eliyle vermiştir. 5. Bu firmalar birçok gerçeği daha yeni yeni farkediyorlar 6. Bu gidişle bu proje zamanında tamamlanan. 7. Firmaların önünü açmak ve zararı min etmek uçan yapılacak değişiklikler hem ihale şartlarını değiştirdiği için hem de projenin geleceği için çok sakıncalı. ..
  • Ey troller, siz yapılacak deyince yapılamıyor işte. Finans ve ekonominin belli kuralları var. Ha size bir fikir: Kaç-Aksaray'ı bankalara ipotek edin. Hırsızlık için yapılan işler fizibl olmaz!
  • Bu Türkiye düşmanlarının yaptığı hangi iş hukuka uygun ki ?
  • Birileri olayı milli dava olarak görüyor. Yapmayın allah aşkına milli kelimesini bu kadar yozlaştırmayın. Birileri para kazanacak adı da milli dava olacak. Yok artık. Satın ülkeyi kurtulun bari.
  • Ahhhh şemsiye!!!! Sen nelere kâdirsin......
  • arkadaş 3. havalimanı için kredi mi vermiyo biz kurtuluş savaşı geçirmiş bi milletiz unutmasınlar dişimizden arttırırz tırnağımızdan kısarız vatan menfaatiyse biz bu işi yaparız gerekirse tekalifi milliye emirlerini yeniden çıkarırız 1 kuruş dışarıdan almadan bu işi bitiririz.
  • Arkadaşlar bu işin sonu nereye gidiyor bilmiyorum ama pek hayra alamet değil gibi.Bir sürü makina satın aldılar veya kiraladılar.Kamyonu dozerdi falan.İyi kötü çalışıyorlar resimleride gördük gazetelerden.Şu anda bir maliyet var ve para harcanıyor fakat parada bulunamıyor.Devlet verecek desek rakkam çok büyük.5-6 banka anlaşmışlardı oda fos çıktı haberlere bakılırsa.Havalimanı yapılmadan ve bitmeden ucu gene vatandaşa dokunacak gibi.Yol,su,elektrik olarak bize geri dönerse şaşırmamak lazım :)
  • Bazıları bu haberden dolayı çok mutlu olmuş olabilir fakat 3.Havalimanı projesi artık Milli bir dava haline geldi ve buna kimse engel olamaz. Başkalarını üzüntüsü üzerine mutluluk kurulmaz. Bu proje için halktan para toplansa elimde avucumda ne varsa vermeye hazırım...

Üçüncü havalimanı ihalesini alan Limak, Kalyon, Kolin, Mapa ve Cengiz İnşaat konsorsiyumu, öngörülen 6 aylık süreçte kredi bulamadı.

Daha önce üç Türk bankadan kredi kullanılacağına ilişkin haberler yer almasına karşın konsorsiyumun kredi sağlayamadığı ortaya çıktı. Kredi krizini aşamayan ortaklık, DHMİ’den ek süre istedi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi yönetim kurulunun bugün toplanarak üçüncü havalimanı ihalesini alan ortakların kredi bulmak için talep ettiği 3 aylık ek süreyi görüşeceği belirtildi. DHMİ’nin büyük olasılıkla ortaklığın ek süre talebine olumlu cevap vereceği öğrenildi.

YABANCI BANKALAR KREDİ VERMİYOR

İstanbul’un kuzeyine yapılacak yeni havalimanı ihalesini 22 milyar 152 milyon Euro’luk teklifle Limak, Kalyon, Kolin, Mapa ve Cengiz İnşaat konsorsiyumu kazanmıştı. KDV’si ile birlikte 36 milyar Euro’yu bulan projenin ilk etabının 29 Ekim 2017 tarihinde bitirilmesi öngörülüyor.

Ağustos ayında Ziraat Bankası öncülüğünde Halkbank ve Denizbank’ın yeni havalimanına kredi verilmesi konusunda anlaştığı öne sürüldü. Ancak henüz bu konuda kesin bir açıklama yapılmadı. Yabancı bankaların yeni havalimanının yapılacağı bölgenin jeopolitik durumu ve Türkiye’nin de içinde bulunduğu bölgedeki risk nedeniyle kredi vermeye sıcak bakmadığı kaydedildi.

YER TESLİMİ YAPILMADAN İNŞAAT BAŞLADI

Bu arada yeni havalimanında henüz yer teslimi yapılmadı. Yer teslimi yapılması için bütün onayların alınmasına rağmen yüklenici ortaklığa yer tesliminin yapılmaması dikkat çekerken bir taraftan da inşaat çalışmaları aralıksız sürüyor. Yer teslimi yapılmadan inşaat çalışmalarının başlatılmasının hukuka aykırı olduğu ve bir an önce yer tesliminin yapılması gerektiği belirtiliyor. Yer teslimi yapılmamasına gerekçe olarak ise yer teslimi yapıldığı anda inşaat süresi başlayacağı için inşaat başlamasına rağmen yer teslimi geciktirilerek ihaleyi alan ortaklık lehine süre kazanımı elde edilmesinin amaçlanıldığı öne sürülüyor.

©AirportHaber.com ÖZEL

3. HAVALİMANINDA KRİZİN ADI: KREDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

RAMAKO ~ 8 yıl önce
Icinizden bazilari sanki Vatan hainiymis gibi yorum yapiyor .Ben yalniz sunu diyorum Yaziklar olsun baska diyecek yok .3 Havalimani yapilacak bundan kuskunuz olmasin Super isleyecek ve Cooook Güzel alacak ALLAHIN Izniyle ..Saygilarimla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar koru körüne lehine veya aleyhine görüş bildirenler artık dinleyin ve izleyin biraz. Kimin çıkarına dokunursa dokunun bu havalimani yapılmalıdır. Ancak sartnamesinde hiç bir detay verilmeden ihaleye çıkılması doğru olmadı. Yapıldı denilen üstün körü çalışmalar ve rant hesapları dışında teknik çalışma eksiği var. Bu şekilde nasıl yapılacak çok zor. Kimse hayal kurmasını 2021 den önce hiçbir fazı tamamlanacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yazıyorum ama kimse dinlemiyor. 1. Istanbul'a yani havalimani şart. 2. Fazlar halinde yapılacak 150 milyon yolcu kapasitesi çok güzel. 3. Yeni havalimani bittiğinde Istanbul'a kimse tutamaz. Bu durum tabiiki rakiplerin canını sıkıyor. 4. Devlet Ihaleyi yeterince on hazırlık yapmadan çıkmış ve bu konuda hiç çalışması olmayan 5 li inşaat firmasına eliyle vermiştir. 5. Bu firmalar birçok gerçeği daha yeni yeni farkediyorlar 6. Bu gidişle bu proje zamanında tamamlanan. 7. Firmaların önünü açmak ve zararı min etmek uçan yapılacak değişiklikler hem ihale şartlarını değiştirdiği için hem de projenin geleceği için çok sakıncalı. ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ey troller, siz yapılacak deyince yapılamıyor işte. Finans ve ekonominin belli kuralları var. Ha size bir fikir: Kaç-Aksaray'ı bankalara ipotek edin. Hırsızlık için yapılan işler fizibl olmaz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu Türkiye düşmanlarının yaptığı hangi iş hukuka uygun ki ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Milli ~ 9 yıl önce
Birileri olayı milli dava olarak görüyor. Yapmayın allah aşkına milli kelimesini bu kadar yozlaştırmayın. Birileri para kazanacak adı da milli dava olacak. Yok artık. Satın ülkeyi kurtulun bari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ŞEMSIYE ~ 9 yıl önce
Ahhhh şemsiye!!!! Sen nelere kâdirsin......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kendi fikrim ~ 9 yıl önce
arkadaş 3. havalimanı için kredi mi vermiyo biz kurtuluş savaşı geçirmiş bi milletiz unutmasınlar dişimizden arttırırz tırnağımızdan kısarız vatan menfaatiyse biz bu işi yaparız gerekirse tekalifi milliye emirlerini yeniden çıkarırız 1 kuruş dışarıdan almadan bu işi bitiririz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kredi ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar bu işin sonu nereye gidiyor bilmiyorum ama pek hayra alamet değil gibi.Bir sürü makina satın aldılar veya kiraladılar.Kamyonu dozerdi falan.İyi kötü çalışıyorlar resimleride gördük gazetelerden.Şu anda bir maliyet var ve para harcanıyor fakat parada bulunamıyor.Devlet verecek desek rakkam çok büyük.5-6 banka anlaşmışlardı oda fos çıktı haberlere bakılırsa.Havalimanı yapılmadan ve bitmeden ucu gene vatandaşa dokunacak gibi.Yol,su,elektrik olarak bize geri dönerse şaşırmamak lazım :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SALİH ÇUBUK ~ 9 yıl önce
Bazıları bu haberden dolayı çok mutlu olmuş olabilir fakat 3.Havalimanı projesi artık Milli bir dava haline geldi ve buna kimse engel olamaz. Başkalarını üzüntüsü üzerine mutluluk kurulmaz. Bu proje için halktan para toplansa elimde avucumda ne varsa vermeye hazırım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000