15 Ocak 2013, Salı 09:45:02

3. HAVALİMANI İÇİN DEV ORTAKLIK GELİYOR

Üçüncü havalimanı ihalesi ile yakından ilgilendiklerini belirten Ebru Özdemir, yabancıların ortaklık için beklediklerini söyledi...
  • SAW yöneticileri hala detayi göremiyorlar. Sizin müsteri bazin Bostanci - Kiziltoprak hattinda. Varoslarda degil. Havaalanini Gebze - Haydarpasa tren hattina baglamaniz gerekir. Bunun icin de o metroyu beklemenize gerek yok. Havaalni olarak bir servis koyarsiniz SAW-Pendik. Bu is haftaya cözülmüs olur. Hala bunu akil edememeniz ilginc.
  • Bir sarki size: "Orada uzakta bir havaalani var orada; gidemesek de gelemesek de; o havaalani bizin havaalanimizzz dirrr! Sadece rant icin o havaalani yapilmistirrr!."
  • Çok ama çok geç kalmış bir yatırım. Yüzeyden ve hızla yapılmalı. Ayrıca tren bağlantısı için de çalışma başlamalı, Üçüncü köprü üzerinden 3. havalimanı ve açık kalmasını ümit ettiğimiz Atatürk'ü bağlamak için...
  • iyi olan kazansin ancak 3havalimanini THY alirsa iste ozaman ciddi anlamda diger havayollarina fark atacaktir. Ancak ihaleden hala bir haber yok, Istanbul 3 havalimani ile avrupanin parlayan yildiz hubi olabilir. Ekonomiye buyuk getiri saglanabilir.
  • Sayın Bakan geçen Ağustos ayında ayın içerisinde ihale ye çıkacak demişti. Aradan altı ay geçti, hala ihale çıkacak.
  • 8 km'lik havaalanı metro bağlantısını 2013 sonu - 2014 başına nasıl yetiştirebilirler? Tatlı Cadı mı bunlar burnunu sağa sola oynatıp da hemen oluversin.. Biraz daha mantıklı olunması gerekir. Saygılarımla..
  • ulaştirma bakanimiz ne zaman tv'ye çiksa önümüzdeki günlerde 3. havalimani ihalesine çikiyoruz diye 3 aydir, yakinlarda tv'ye çikmasindan korkuyorum

İstanbul ’un ikinci havalimanı Sabiha Gökçen Havalimanı, 2013 yılında toplam yolcu sayısını yüzde 22 arttırarak 18.2 milyona çıkarmayı hedefliyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yüzde 40 ortağı olan Limak Yatırım Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, “2012 yılını 14.9 milyon yolcu ile kapadık. Bir önceki yıla göre yüzde 9’luk artış oldu. 2013 hedefimiz ise yaklaşık yüzde 22’lik büyüme ile yaklaşık 18.2 milyon yolcuya ulaşmak” dedi. Limak Yatırım, Hintli GMR Infrastructure ve Malaysia Airports konsorsiyumu Sabiha Gökçen Havalimanı’nı 2008 yılından bu yana işletiyor. Üçüncü havalimanı süreci ile de yakından ilgilendiklerini belirten Özdemir, “Üçüncü havalimanına bakıyoruz. Bu ay ihaleye çıkılmasını bekliyoruz. Yerli ve yabancı şirketlerden çok ilgi var. Özellikle yabancılar ortaklık için bir hayli kapımızı çalıyor” dedi.

THY’nin bazı hatları gelecek

Reuters ’a açıklamalarda bulunan Özdemir, Türk Hava Yolları’nın önümüzdeki günlerde bazı dış hat uçuşlarını da Sabiha Gökçen’e kaydırmasını beklediklerini belirterek, “Özellikle Ortadoğu ’daki bazı uçuşlarını Avrupa’ya bağlamayı düşünüyorlar” dedi. Özdemir, Sabiha Gökçen’den bugün itibariyle 47 hava yolu şirketinin 90’ı yurtdışı, 33’ü yurtiçi olmak üzere toplam 123 noktaya uçtuklarını belirterek, 2013 yılında birçok yeni hattın da açılmasını beklediklerini kaydetti.
Kadıköy-Kartal metro bağlantısının açılmasının ardından Sabiha Gökçen’e metro bağlantısı için 8 kilometrelik mesafe kaldığını ifade eden Özdemir, “Bu yıl içinde Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü bu 8 km için ihaleye çıkacak. İnşaatın en fazla bir yıl içinde tamamlanacağını düşünüyoruz ve 2013 sonu veya 2014 başında havalimanının metro bağlantısı olacak” dedi. Sabiha Gökçen Havalimanı’na ikinci pistin yapılması konusunda da Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve DHMİ arasında anlaşma sağlandığını kaydeden Özdemir, “Bu yıl ikinci pistin ihale edilmesini bekliyoruz. İnşaatın da 24-36 ay arasında tamamlanabileceğini öngörüyoruz. 2013’te ihale edilince sanıyorum 2016’da devreye girer” dedi.

İkinci pist ile birinci pist arasında yaklaşık 1100 metre mesafe bulunacağını ve bu sayede iki pistte uçakların aynı anda iniş-kalkış yapabileceğini kaydeden Özdemir, “Bu pistin uzunluğu 3500 metre olacak. İleride bu pistin devreye girmesinin ardından Sabiha Gökçen’in yolcu kapasitesi 70-80 milyona kadar çıkabilecek” dedi. (Radikal)

3. HAVALİMANI İÇİN DEV ORTAKLIK GELİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Uzmam ~ 11 yıl önce
SAW yöneticileri hala detayi göremiyorlar. Sizin müsteri bazin Bostanci - Kiziltoprak hattinda. Varoslarda degil. Havaalanini Gebze - Haydarpasa tren hattina baglamaniz gerekir. Bunun icin de o metroyu beklemenize gerek yok. Havaalni olarak bir servis koyarsiniz SAW-Pendik. Bu is haftaya cözülmüs olur. Hala bunu akil edememeniz ilginc.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orada ~ 11 yıl önce
Bir sarki size: "Orada uzakta bir havaalani var orada; gidemesek de gelemesek de; o havaalani bizin havaalanimizzz dirrr! Sadece rant icin o havaalani yapilmistirrr!."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
suvari ~ 11 yıl önce
yorumunuzdan birşey anlamadım sırf yazmak için yazmayın havacılık sektörünün son yıllarda ne kadar atılım yaptığını biliyormusunuz.Dün uçağı yakından görmeyen insanlar bugün uçakla seyahat ediyor.çok paralarla saatlerce otobüslerde seyahat ettiğimizi unutmayalım.Hangi havaalanından bahsettiğiniz anlaşılmıyor.eğer Sabihagökçen se geçen sene 15 milyon yolcu taşıdı.o havaalanı nı hiç gidip yakından gördünüz mü?
SAW Metro ~ 11 yıl önce
Çok ama çok geç kalmış bir yatırım. Yüzeyden ve hızla yapılmalı. Ayrıca tren bağlantısı için de çalışma başlamalı, Üçüncü köprü üzerinden 3. havalimanı ve açık kalmasını ümit ettiğimiz Atatürk'ü bağlamak için...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyi olan kazansin ~ 11 yıl önce
iyi olan kazansin ancak 3havalimanini THY alirsa iste ozaman ciddi anlamda diger havayollarina fark atacaktir. Ancak ihaleden hala bir haber yok, Istanbul 3 havalimani ile avrupanin parlayan yildiz hubi olabilir. Ekonomiye buyuk getiri saglanabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pamir ~ 11 yıl önce
Sayın Bakan geçen Ağustos ayında ayın içerisinde ihale ye çıkacak demişti. Aradan altı ay geçti, hala ihale çıkacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Metro @ 2013? ~ 11 yıl önce
8 km'lik havaalanı metro bağlantısını 2013 sonu - 2014 başına nasıl yetiştirebilirler? Tatlı Cadı mı bunlar burnunu sağa sola oynatıp da hemen oluversin.. Biraz daha mantıklı olunması gerekir. Saygılarımla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aykut ~ 11 yıl önce
ulaştirma bakanimiz ne zaman tv'ye çiksa önümüzdeki günlerde 3. havalimani ihalesine çikiyoruz diye 3 aydir, yakinlarda tv'ye çikmasindan korkuyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000