11 Ekim 2008, Cumartesi 10:53:19

Yolcular havada panik yaşadı!

İstanbul-New York seferini yapan bir uçak Hollanda üzerinde iki F-16 uçağı tarafından takibe alındı. Uçak kuleyle irtibat kurunca F-16’lar takipten vazgeçti.
  • doğrudan havacılık ana konusu olan bu sitede verilen haberlerde, nasıl bu kadar çok havacılık ile ilgili hatalı bilgiler yer alıyor anlayamıyorum. bu kaçıncı :) ısrarla siteyi izlemeye devam ama biraz daha ciddiyet lütfen...
  • CRZ ALT deki bir ucak Kule ile baglanti kurmaz.CENTER (CTR)(EHAA_CTR) ile baglanti kurar.

Türkiye’den dün saat 12:30'da havalandığı belirtilen Boeing 767 tipi uçak, Hollanda üzerindeyken kısa süreli krize neden oldu. Amerika’nın New York kentine gittiği belirtilen uçak, Hollanda hava sahasına girdi ancak uçağın pilotu kuleyle bağlantı kurmadı. Tanımlanamayan uçak (no mercy) durumuna düşen uçak, endişe yaşanmasına neden oldu.

Bunun üzerine Hollanda Savunma Bakanlığı’na bağlı iki adet F-16 havalandı. Uçak saat 14:30 civarında takibe alındı.

Kuleyle bağlantı kuran uçak kendini tanımlayınca F-16’lar da takipten vazgeçerek üs’lerine geri döndü.

İstanbul-New York seferini yapan uçağın hangi şirkete ait olduğu konusunda bilgi edinilemezken, bu güzergâhta Boeing 767 tipi uçaklarla sefer yapan tek şirket Delta Hava Yolları.

©AirportHaber.com

Yolcular havada panik yaşadı!

Yorumlar

treks ~ 16 yıl önce
doğrudan havacılık ana konusu olan bu sitede verilen haberlerde, nasıl bu kadar çok havacılık ile ilgili hatalı bilgiler yer alıyor anlayamıyorum. bu kaçıncı :) ısrarla siteyi izlemeye devam ama biraz daha ciddiyet lütfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
CRZ ALT deki bir ucak Kule ile baglanti kurmaz.CENTER (CTR)(EHAA_CTR) ile baglanti kurar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000