13 Şubat 2012, Pazartesi 10:36:04

UÇAK KAZALARINA NASA YORUMU!

Anadolu Üniversitesi’nde 8-9 Mart’ta "Havacılık Kazalarından Edinilen Tecrübeler" konulu 2 gün devam edecek olan bir kurs düzenlenecek. Kursa iki NASA deneyimli bilimadamı katılacak.
  • siz kendi ingilizcenizle shyo ların ingilizcelerini karıştırmayın
  • Sn. Muhteşem rumuzunuz gibi yorum yapmışsınız. Haklısınız, teşekkürler
  • Anadolu Üniversitesi ve diğer üniversitelerimizde ana dili ingilizce olan kişilerden eğitim alacak ve karşılıklı sohbet edecekler , tercümansız bu işten % 100 randıman alınacak ise eğitim düzeyimizi kutlamak istiyorum gerçekten.
ABD NASA’da 50 yılın üzerinde tecrübesi bulunan iki değerli bilim insanı, Joe Nieberding ve Larry Ross, edindikleri tecrübeleri 2007 yılından bu yana “Mission Success First: Lessons Learned” başlıklı eğitim ile yeni nesillere aktarıyor.

NASA Araştırma Merkezleri’nde 2007 yılından bu yana her yıl en az 7 defa düzenlenen Havacılık Kazalarından Edinilen Tecrübeler adlı kurs, ABD dışında şu ana kadar sadece Avrupa Uzay Ajansı’nda (ESA – European Space Agency) verildi.

Bu kursun Türkiye’de ulusal çapta düzenlenmesi için Amerikan hükümetinden “Interanational Traffic in Arms Regulation (ITAR) Clearance” izinleri ilk defa Anadolu Üniversitesi, Sivil Havacılık Araştırma ve Uygulama Merkezi için alındı.

Kursun ana teması, son 50 yıl içerisinde gerçekleşmiş havacılık kazalarının nedenlerini başta “İnsan Faktörü” olmak üzere değerlendirilmesi olacak. Bu kazalardan elde edilen bilginin ulusal/uluslararası havacılık otoriteleri, kamu kurumları, eğitim kuruluşları, sanayi kuruluşları ve bu kuruluşların yönetim ve teknik personellerince nasıl değerlendirilmesi gerektiği; ayrıca incelenen kazalardan elde edilen bilgilerin niteliği ve bu birikimin akademik ve teknolojik gelişmeye katkısı kurs kapsamında yer alıyor.



Joe Nieberding kimdir?
NASA'da 40 yıldan daha fazla yönetim ve teknik görev tecrübesi bulunan Nieberding, 2000 yılında NASA GRC'den emekli olmadan önce nakliye, yanma, güç ve iletişim sistemleri uygulamaları alanında bir çok çalışmayı yönetmekteydi. Liderlik ettiği Gelişmiş Uzay Analiz Ofisi GRC için bir çok konsept çalışma gerçekleştirdi. Ayrıca 65'ten fazla NASA Atlas/Centaur ve Titan/Centaur fırlatmalarında fırlatma takımı üyesi olarak görev yaptı.

Larry Ross kimdir?
NASA Lewis Araştırma Merkezi'nde 32 yıllık bir kariyer sonrasında NASA Glenn merkezine geçen Ross, 1990'dan itibaren yönetim görevlerinde bulunan Ross, kariyerinin ilk yıllarında Atlas/Centaur ve Titan/Centaur programlarında mühendislik ve program yönetimi alanlarında çok çeşitli pozisyonlarda görev aldı. 1986 yılındaki Delta 178 roket kazası kaza-kırım ekibi liderliğini yürüten Ross, 1995'te NASA'dan emekli oldu.

UÇAK KAZALARINA NASA YORUMU!

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
siz kendi ingilizcenizle shyo ların ingilizcelerini karıştırmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sn. Muhteşem rumuzunuz gibi yorum yapmışsınız. Haklısınız, teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Anadolu Üniversitesi ve diğer üniversitelerimizde ana dili ingilizce olan kişilerden eğitim alacak ve karşılıklı sohbet edecekler , tercümansız bu işten % 100 randıman alınacak ise eğitim düzeyimizi kutlamak istiyorum gerçekten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000