09 Ağustos 2013, Cuma 09:43:30

ŞOK İSTİHBARAT HAREKETE GEÇİRDİ!

El Kaide’nin, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da saldırı düzenleyeceği istihbaratı alan ABD, hava kargo birimlerinin denetlenmesini istedi...
  • idda ediyorum istanbul ataturk havalimanı dunyanın en guvenli havaalanlaraı arasında en ust sıradadır. amerika da gorduk newyork jfk,miami int. los angeles lax, chicago o hare hepsinde hala bilinen bilinmeyen bazı gunvelik açıkları vardır.. miami int. havalimanında güney amerikadan gelen uyuşturucuyu çok guzel piyasaya servis etti havaalanı gorevlileri bunlar yakalandılar ancak güvenlik problemleri hala vardır olacaktırda.. çünkün insan olduğu sürece açık olacaktır.. bu böyledir.. ancak bizim türkiyede farklıdır olay güvenlikçiler polisler canla başla çalışırlar..
  • Sorun o değil sorun Türkiye de başlayan GEZİ RUHU anlasılan Mısır ve Tunus' a sıçrayınca ABD ne oluyoruz la yoksa Kaynama noktasına gelen İslam procesi yoksa çöpe mi gidiyor telaşıdır bu.
  • 90 lı yıllarda CIA tarafından Tunus' da kurulan örgütün son icraatı hiç saldırı yapmadığı İsrail'in baş düşmanı Esed'e karşı savaşması ile Yahudi Üstün Cesaret ve Hizmet madalyası almaya hak kazanmıştır.
  • Mustemleke mi burasi denetliyorlar devlet buna izin vermemeli kendi islerine baksinlar yemisim teroru. Yok yapilirsa boyle birsey THY de ayni sekilde JFK'ya Heathrow'a mufettisler gondermeli, kisasa kisas.
  • Eeaah gözen kadar basiniza.. keske Amerika gate lerine gelen ic hatlar yolcularinin, Mix (Minsk hahaha ) passengers diye bagrinan yer hizmetleri gorevlilerinin de haberi yapilsa da kazanilan paralarin hesabini ondan sonra yapsak... optum.
  • Geçen sene New York'a giderken tam 3 kez kontrolden geçirmişlerdi detaylı sorgulama da cabası.Son durum ne bilmiyorum ama zaten güvenlik önlemleri yeterince üst düzeyde.Amerika uçuşlarının terminalleri bile sabitlenmiş durumda.
  • Neden Amerika hadi neyse... varmi oyle birsey ? Amerikaliyw sapur supur ingilize elhamdulillah cok sukur :))
  • amerika hadi neyse...onlar heryere girip çıkar istediğini yapar birşey diyemem...fakat ingilizleri buraya almanız bizi kontrol etmeleri filan...bilemiyorum bana biraz saçma geldi...biz gidip onları kontrol edebiliyormuyuz? muz cumhuriyeti değil burası...
  • Sivil Havacilik genel mudurlugu kendi ulkemizde yabanci bir ulkenin boyle bir denetleme yapmasina izin verirse yaziklar olsun.
  • ABD'ye giden uçağa kaçak yolcu girerse tabii denetlerler. Olay tam bir skandal. Özellikle Gözen açısından. Meğer iş yapmadan para alıyorlarmış.

Uyarı üzerine harekete geçen yabancı havayolu şirketleri, İstanbul’da denetim gerçekleştirecek. ABD Dışişleri Bakanlığı, El Kaide’nin özellikle Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya saldırma tehlikesi bulunduğuna dikkat çekerek, ağustos boyunca tüm havacılık sektörünü alarma geçmesi konusunda uyardı.

Bunun üzerine ABD’li Delta ile İngiliz British havayolu şirketleri, İstanbul’a denetim ekibi gönderme kararı aldı. İki havayolu şirketinin ekipleri, bu hafta Atatürk Havalimanı’nda kendilerine yer işletme ve kargo hizmeti sunan şirketleri denetleyecek. Yetkililer, Türkiye üzerinden ABD’ye sefer düzenleyen diğer şirketlerin de, Atatürk Havalimanı’nda denetimlerde bulunacağını bildirdi. Bu arada Amerikan Havacılık ve Uzay Bilimleri Enstitüsü (AIAA), hükümetleri, havacılık şirketleri ve diğer kurumları uluslararası havacılık ticari endüstrisine yapılacak siber güvenlik saldırılarına karşı uyardı. 11-13 Ağustos’ta Los Angeles’ta gerçekleşecek 2013 AIAA Havacılık Konferansı öncesinde yayınlanan rapora göre, sektörün dünyanın en karmaşık ve entegre teknolojik sistemlerinden birine bağımlı olduğunu, bunun da siber saldırı tehditlerini artırdığını belirtiyor.

Mustafa Gün / Zaman

ŞOK İSTİHBARAT HAREKETE GEÇİRDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

camaroth ~ 11 yıl önce
idda ediyorum istanbul ataturk havalimanı dunyanın en guvenli havaalanlaraı arasında en ust sıradadır. amerika da gorduk newyork jfk,miami int. los angeles lax, chicago o hare hepsinde hala bilinen bilinmeyen bazı gunvelik açıkları vardır.. miami int. havalimanında güney amerikadan gelen uyuşturucuyu çok guzel piyasaya servis etti havaalanı gorevlileri bunlar yakalandılar ancak güvenlik problemleri hala vardır olacaktırda.. çünkün insan olduğu sürece açık olacaktır.. bu böyledir.. ancak bizim türkiyede farklıdır olay güvenlikçiler polisler canla başla çalışırlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tırsıklar ~ 11 yıl önce
Sorun o değil sorun Türkiye de başlayan GEZİ RUHU anlasılan Mısır ve Tunus' a sıçrayınca ABD ne oluyoruz la yoksa Kaynama noktasına gelen İslam procesi yoksa çöpe mi gidiyor telaşıdır bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
El Kaide ~ 11 yıl önce
90 lı yıllarda CIA tarafından Tunus' da kurulan örgütün son icraatı hiç saldırı yapmadığı İsrail'in baş düşmanı Esed'e karşı savaşması ile Yahudi Üstün Cesaret ve Hizmet madalyası almaya hak kazanmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir THY yolcusu ~ 11 yıl önce
Mustemleke mi burasi denetliyorlar devlet buna izin vermemeli kendi islerine baksinlar yemisim teroru. Yok yapilirsa boyle birsey THY de ayni sekilde JFK'ya Heathrow'a mufettisler gondermeli, kisasa kisas.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Metto B. ~ 11 yıl önce
Eeaah gözen kadar basiniza.. keske Amerika gate lerine gelen ic hatlar yolcularinin, Mix (Minsk hahaha ) passengers diye bagrinan yer hizmetleri gorevlilerinin de haberi yapilsa da kazanilan paralarin hesabini ondan sonra yapsak... optum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gözen Turizm ~ 11 yıl önce
Geçen sene New York'a giderken tam 3 kez kontrolden geçirmişlerdi detaylı sorgulama da cabası.Son durum ne bilmiyorum ama zaten güvenlik önlemleri yeterince üst düzeyde.Amerika uçuşlarının terminalleri bile sabitlenmiş durumda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Neden Amerika hadi neyse... varmi oyle birsey ? Amerikaliyw sapur supur ingilize elhamdulillah cok sukur :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayret ~ 11 yıl önce
amerika hadi neyse...onlar heryere girip çıkar istediğini yapar birşey diyemem...fakat ingilizleri buraya almanız bizi kontrol etmeleri filan...bilemiyorum bana biraz saçma geldi...biz gidip onları kontrol edebiliyormuyuz? muz cumhuriyeti değil burası...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Sivil Havacilik genel mudurlugu kendi ulkemizde yabanci bir ulkenin boyle bir denetleme yapmasina izin verirse yaziklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
ABD'ye giden uçağa kaçak yolcu girerse tabii denetlerler. Olay tam bir skandal. Özellikle Gözen açısından. Meğer iş yapmadan para alıyorlarmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000