07 Ocak 2010, Perşembe 13:11:39

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK!

Noel’de Nijerya uyruklu bir saldırganın Delta Havayolları'na ait yolcu uçağını havaya uçurma girişiminin ardından kontroller artırılırken Slovakya polisinin bir skandala imza attığı ortaya çıktı.
  • Hata insanlara mahsustur önemli olan hatanın sonucunda kötü bir durumun olmayışıdır.
  • İddia ediyorum, kontrol olarak AHL kimse birşey sokamaz.... Bu kadar sıkı bir kontrol var...
  • bu olay bizde olsaydı, Türkiye'ye ne duruma sokarlardı acaba?
  • komikmiş :)
  • Bavulunda patlayıcı ile tüm kontrolleri geçip gidiyor. Bence tüm havaalanlarındaki kontroller kaldırılsın. Bir işe yaramadıkları ortaya çıktı işte.

Polisin Poprad Havaalanı’nda güvenlik testi için yolculardan habersiz bagajlara plastik bomba yerleştirdiği ve bir İrlanda yolcusunun valizindeki bombayı evine kadar götürdüğü öğrenildi.

Uygulama iki ülke arasında kriz çıkarırken Slovakya polis şefi Tibor Mako “Acemice bir yanlışlık” deyip özür diledi. Mako’ya göre köpek eğiticisi, Slovakyalı bir elektrikçinin valizine yerleştirdiği ateşleme düzeneği olmayan 90 gr RDX patlayıcıyı çıkarmayı unuttu. Olay fark edilince Dublin Havaalanı uyarıldı. Dublin tarafında olanlarsa şöyle: Uyarıyı alan yetkililer bir şey bulamadı. Çünkü yolcu bir saat önce valizini alıp evine gitmişti.

Polis, yolcuyu arayıp ‘Sakın dokunma’ diye uyardıktan sonra evini kuşatıp insanları tahliye etti. Patlayıcıyı bulan polis yolcuyu da geçici olarak gözaltında tuttu. Medya sekiz yolcunun buna maruz kaldığını yazarken Mako, sadece iki bagajdan söz etti.

Bombayı yerleştiren polis disiplin soruşturması geçirirken Slovakya İçişleri Bakanı Robert Kalinak, İrlanda Adalet Bakanı Dermot Ahern’i arayıp üzüntülerini aktarırken yolcunun gözaltına alınmasını da eleştirdi. Ahern de uyarının geç yapılmasına sitem etti.

(Vatan)

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Hata insanlara mahsustur önemli olan hatanın sonucunda kötü bir durumun olmayışıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İddia ediyorum, kontrol olarak AHL kimse birşey sokamaz.... Bu kadar sıkı bir kontrol var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu olay bizde olsaydı, Türkiye'ye ne duruma sokarlardı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
komikmiş :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bavulunda patlayıcı ile tüm kontrolleri geçip gidiyor. Bence tüm havaalanlarındaki kontroller kaldırılsın. Bir işe yaramadıkları ortaya çıktı işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000