22 Eylül 2009, Salı 15:30:41

Olympic Airlines değişim için gün sayıyor

Yunanistan’ın sürekli zarar etmesi sebebiyle özelleştirilen Olympic Airlines, isim değişikliğine gidiyor. Şirket, Olympic Air olarak 1 Ekimden itibaren yeni filosu ile uçuşlarına başlayacak.
  • haber güzel de skyteam alliance diye bir oluşum yok ki, ya skyteam'dir yada star alliance'dir. bu gibi önemli ayrıntıları yakalamak marifet değil ama bizim bu hataları da bulup yazmamız sizin için anlamlı olmalı. yoksa haberin tek kaynağı deyip eleştirileri yazmazsanız bizde siteye bakmayız.

Yunanistan, bu senenin başlarında borç batağındaki hava yolu şirketi Olympic Havayolları’nı, yer hizmetleri ve uçak bakımı departmanları ile birlikte Marfin Investment Group’a (MIG) satarak senelerdir Avrupa Birliği ile yaşanan, Olimpik Havayolları’na yapılan yasadışı devlet yardımı kavgalarına da bir son vermiş oldu.

Olympic Air 1 Ekimden itibaren 21 uçakla, bayrağı devraldığı Olympic Airlines’a oranla daha küçük bir uçuş ağı ile hizmete girecek. 1 Kasımda filosundaki uçak sayısını 25’e çıkaracak olan şirket, 7 uçağı daha, kısa bir süre içerisinde filosuna katarak 32 uçak ile hizmet verecek. Ayrıca delta havayolları ile new york’a yapılacak uçuşlar için kod paylaşım anlaşması yapan Olympic Air’in hedeflerinden birinin de gelecekte Skyteam Alliance grubunun bir parçası olmak olduğu belirtiliyor.

Olimpik Havayolları, 1957 yılında Yunan işadamı Aristotle Onassis tarafından kuruldu. 1974 yılında Yunanistan’a satılan Olympic, devlet idaresinde büyük finansal zorluklar yaşadı. En büyük rakibi olan özel Aegean Havayolları’na pazar payını kaptıran şirket, Avrupa’nın

Olympic Airlines değişim için gün sayıyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
haber güzel de skyteam alliance diye bir oluşum yok ki, ya skyteam'dir yada star alliance'dir. bu gibi önemli ayrıntıları yakalamak marifet değil ama bizim bu hataları da bulup yazmamız sizin için anlamlı olmalı. yoksa haberin tek kaynağı deyip eleştirileri yazmazsanız bizde siteye bakmayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000