24 Aralık 2008, Çarşamba 08:23:58

New York uçağı Paris'e neden iner?

Milliyet Cafe yazarlarından Çağdaş Ertuna,bir okuyucusunun yaşadığı bir olayı köşesine taşımış...
  • hergenç kızın basına gelir(!!) Kendisinin Basına geldiği içinmidir bilinmez neden böyle lakait bir tavırla yolcuya yanıt vermis eğitmenler gevsek davranıyor sanırım. yada karakteristik olsa gerek..
  • SSS senin yorumuna göre yolcuların bir kısmı Pairste indi ozaman yoksa uçak lizbonda tekrarmı yakıt aldı:D
  • SONUCTA UÇAKLAR LİTRE OLARAK YAKIT ALIR VE LİTRE DE HAVA SICAKLIĞINA GÖRE KG A KIYASLA AĞIRLIĞI DEĞİŞİR.BU NEDENLE UÇAĞIN KALKIŞTA ÜZERİNDEKİ YOLCU,BAGAJ,KARGO VE YAKIT AĞIRLIĞI LİMİTLERİ ZORLAYACAKSA YAKITI AZ ALMIŞ OLABİLİR.YAKITI ÇOK ALIP YOLCULARI MI İNDİRSEYDİ?
  • B767 LERDE KANATTA YEDEK TANK YOKTUR. HER KANATTA TEK TANK VARDIR. BİLGİ AMAÇLI SÖYLÜYORUM SADECE. SİZİN BAŞINIZA GELEN BAŞKA BİR PROBLEMDİR.
  • Sayin "Rumuz", tabiiki ucmakla hersey ogrenilmiyor. Ama benim gibi 30 degisik havayolu ile 278 ucak yolculugu yapip, toplam 822,000km ucunca hem DL'nin durumuna hem TK'nin durumuna daha objektif bakabiliyorsun. "DL, TK den daha kotudur" olgusunu anlamadim. Ikiside zaman zaman yolcularina bilerek veya elde olmayan nedenlerle cok kotu muamele yapar. Sadece bunu belirtmek istedim.
  • ya su bilen bilmeyen buraya yorum yaziyor ya cok guluyorum.20 kez ucunca hersey (teknik veya degil ) ogreniliyor mu ey baska yolcu.aksam aksam cok guldum yorumuna.ayrica hava durumuyla yakitin ne alakasi var????
  • Bu ilk degil, DL havayollari daha once de FCO'da yakit almisti. JFK-IST hattini 20'den fazla ucmus biri olarak yaziyorum THY da bazen gavurluk yapabiliyor. 2005 Ocak ayinda 12 saat IST-JFK uctuktan sonra, kar yuzunden JFK degil BOS indik. Kaptan pilot 4 saat boyunca hicbir anons yapmadi, hesap vermedi. Yolcular polis arayip, polis merdivenle ucaga binince ancak o zaman kapiya cekildi ucak. 3 gun Boston'da mahsur kaldim. THY ozur adina, sahsima 5000 mil onerdi, almadim. Merak etmeyin "gavur" her yerde var, gezdikce gordukce ogreniliyor.
  • ingiliz kaşığı ile fransız b.ku yiyenler için ders niteliğinde bir anı.orada mis gibi THY dururken git gavurun uçağına sonra başına bunlar gelsin.size müstahak.simdi bazıları diyecekki onların uygun bağlantılı uçuşları var da onun için tercih ettim.araştırırsan THYnin bağlantılarının daha iyi olduğunu görürsün.beter olun.
  • Thomas'in yorumu için tesekkurler; dogru bir açiklama olmus. Fakat yolcuya verilen karsilik pek uygun olmamis. Bu arada uçak içinde yolcu varken yakit almak guvenlik açisindan dogru mudur???
  • UÇAK B767-300 OLMASI VE ETOPS EKİPMANINA SAHİP OLMASI DOLAYISIYLA DİREKT IST-JFK YAPABİLMEKTEDİR.FAKAT RTOW(REGULATED TAKEOFF WEIGHT)DEDİĞİMİZ KAVRAM VARDIR VE BU KALKIŞ AĞIRLIĞININ SINIRLANDIRILMASI DOLAYISIYLA UÇAK MEVCUT YÜK VE YOLCUSU İLE BİRLİKTE IST-JFK YAKITI ALAMAMAKTA DOLAYISIYLA FUEL-STOP DEDİĞİMİZ YAKIT AMAÇLI TEKNİK İNİŞ YAPACAĞI DAHA YAKIN BİR MEYDANA İNDİRİLMEKTE VE BURDAN UÇUŞUN DEVAM YAKITINI ALMAKTADIR.ANLADIĞIM KADARIYLA SÖZ KONUSU UÇUŞ IST-CDG(FUEL STOP)-JFK ŞEKLİNDE OLMUŞTUR VE HER GENÇ KIZIN OLMASADA HER YOLCUNUN BAŞINA GELEBİLMEKTEDİR.

İstanbul’dan New York’a Delta Havayolları’nın direk uçuşuyla giden bir okuyucu anlattı. İstanbul’dan kalkıyorlar. 3,5 saat sonra “teknik bir nedenle” Paris’e inecekleri söyleniyor. Herkes arıza oldu sanıyor, sonradan anlaşılıyor ki teknik neden meğer yakıt almakmış. Neden kalkıştan önce İstanbul’dan yakıt alınmamış, belli değil. Buradan alamıyorlar mı, yoksa fiyatlar mı Paris’te daha uygun? Paris’te iki saat uçağın içinde beklemek zorunda kalıyorlar. Yolculardan biri görevliye “Yakıt için Paris’e inilir mi, direk uçak bu. İlk defa başıma böyle bir şey geliyor” diyor. Aldığı cevap: “Her genç kızın başına gelir”. Şaka gibi, değil mi?


Başak Ertuna / Milliyet

New York uçağı Paris'e neden iner?

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Rumuz ~ 15 yıl önce
hergenç kızın basına gelir(!!) Kendisinin Basına geldiği içinmidir bilinmez neden böyle lakait bir tavırla yolcuya yanıt vermis eğitmenler gevsek davranıyor sanırım. yada karakteristik olsa gerek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
can ~ 15 yıl önce
SSS senin yorumuna göre yolcuların bir kısmı Pairste indi ozaman yoksa uçak lizbonda tekrarmı yakıt aldı:D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SSS ~ 15 yıl önce
SONUCTA UÇAKLAR LİTRE OLARAK YAKIT ALIR VE LİTRE DE HAVA SICAKLIĞINA GÖRE KG A KIYASLA AĞIRLIĞI DEĞİŞİR.BU NEDENLE UÇAĞIN KALKIŞTA ÜZERİNDEKİ YOLCU,BAGAJ,KARGO VE YAKIT AĞIRLIĞI LİMİTLERİ ZORLAYACAKSA YAKITI AZ ALMIŞ OLABİLİR.YAKITI ÇOK ALIP YOLCULARI MI İNDİRSEYDİ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mgo ~ 15 yıl önce
B767 LERDE KANATTA YEDEK TANK YOKTUR. HER KANATTA TEK TANK VARDIR. BİLGİ AMAÇLI SÖYLÜYORUM SADECE. SİZİN BAŞINIZA GELEN BAŞKA BİR PROBLEMDİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
baska bir yolcu ~ 15 yıl önce
Sayin "Rumuz", tabiiki ucmakla hersey ogrenilmiyor. Ama benim gibi 30 degisik havayolu ile 278 ucak yolculugu yapip, toplam 822,000km ucunca hem DL'nin durumuna hem TK'nin durumuna daha objektif bakabiliyorsun. "DL, TK den daha kotudur" olgusunu anlamadim. Ikiside zaman zaman yolcularina bilerek veya elde olmayan nedenlerle cok kotu muamele yapar. Sadece bunu belirtmek istedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
ya su bilen bilmeyen buraya yorum yaziyor ya cok guluyorum.20 kez ucunca hersey (teknik veya degil ) ogreniliyor mu ey baska yolcu.aksam aksam cok guldum yorumuna.ayrica hava durumuyla yakitin ne alakasi var????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baska bir yolcu ~ 15 yıl önce
Bu ilk degil, DL havayollari daha once de FCO'da yakit almisti. JFK-IST hattini 20'den fazla ucmus biri olarak yaziyorum THY da bazen gavurluk yapabiliyor. 2005 Ocak ayinda 12 saat IST-JFK uctuktan sonra, kar yuzunden JFK degil BOS indik. Kaptan pilot 4 saat boyunca hicbir anons yapmadi, hesap vermedi. Yolcular polis arayip, polis merdivenle ucaga binince ancak o zaman kapiya cekildi ucak. 3 gun Boston'da mahsur kaldim. THY ozur adina, sahsima 5000 mil onerdi, almadim. Merak etmeyin "gavur" her yerde var, gezdikce gordukce ogreniliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 15 yıl önce
ingiliz kaşığı ile fransız b.ku yiyenler için ders niteliğinde bir anı.orada mis gibi THY dururken git gavurun uçağına sonra başına bunlar gelsin.size müstahak.simdi bazıları diyecekki onların uygun bağlantılı uçuşları var da onun için tercih ettim.araştırırsan THYnin bağlantılarının daha iyi olduğunu görürsün.beter olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air ~ 15 yıl önce
Thomas'in yorumu için tesekkurler; dogru bir açiklama olmus. Fakat yolcuya verilen karsilik pek uygun olmamis. Bu arada uçak içinde yolcu varken yakit almak guvenlik açisindan dogru mudur???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THOMAS ~ 15 yıl önce
UÇAK B767-300 OLMASI VE ETOPS EKİPMANINA SAHİP OLMASI DOLAYISIYLA DİREKT IST-JFK YAPABİLMEKTEDİR.FAKAT RTOW(REGULATED TAKEOFF WEIGHT)DEDİĞİMİZ KAVRAM VARDIR VE BU KALKIŞ AĞIRLIĞININ SINIRLANDIRILMASI DOLAYISIYLA UÇAK MEVCUT YÜK VE YOLCUSU İLE BİRLİKTE IST-JFK YAKITI ALAMAMAKTA DOLAYISIYLA FUEL-STOP DEDİĞİMİZ YAKIT AMAÇLI TEKNİK İNİŞ YAPACAĞI DAHA YAKIN BİR MEYDANA İNDİRİLMEKTE VE BURDAN UÇUŞUN DEVAM YAKITINI ALMAKTADIR.ANLADIĞIM KADARIYLA SÖZ KONUSU UÇUŞ IST-CDG(FUEL STOP)-JFK ŞEKLİNDE OLMUŞTUR VE HER GENÇ KIZIN OLMASADA HER YOLCUNUN BAŞINA GELEBİLMEKTEDİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000