22 Haziran 2013, Cumartesi 09:22:29

NEW YORK SEMALARINDA TEHLİKELİ GEÇİŞ

Geçen hafta New York üzerindeki iki uçak, birbirlerine tehlike arz edecek şekilde yaklaştılar.
  • tcas'a "terrain collision anti-system" diyen, "emercengy" diye yazan arkadaş, türkiye'de havacılık birazda senin yüzünden gelişemiyor. google'a bile tcas yazsan ne olduğunu göreceksin. tcas'ın terrain'le işi yoktur. tcas; "traffic collision avoidance system" dir. traffic advisory ve resolution advisory modları vardır. hiç bilmiyorsan al bi instrumentation kitabı oku, öğren gpws nedir tcas nedir.
  • ne alaka terrain collision yoksa o traffic collision .... olmasin
  • Uçaklar hem birbirlerınden farklı yönlere dönüyorlar hemde gereken ayrılık !!!!!!! mesafesini kaybediyorlar??????Doğrusu ayırma olacak.Bu türlü konuları yazanların artık bazı temel şeyleri öğrenme zamanı gelmedimi artık?
  • butür durumlara karşı uçaklarda TCAS, yani "terrain collision anti-system" bulunmakta, acil bir emercengy durumda zaten gerekli kumandaları pilota söyler ya da kendi yapar.
  • heep badem bıyıklılar hep.yandas almıslardır.ya da askeri pilottur :))

Federal Havacılık Yönetimi (Federal Aviation Administration - FAA), New York’ta iki uçak arasında yaşanan bu yakın tehlikeli geçişi inceliyor.

FAA’dan Cuma günü yapılan bir açıklamada John F. Kennedy Uluslararası Havalimanına varmakta olan Delta Airlines’a ait Boeing 747 ve LaGuardia Havalimanı’ndan kalkış yapan Shuttle America’ya ait Embraer E170’in, 13 Haziran günü öğlen saat 3:45 sularında tehlikeli yakın bir geçişe dahil oldukları belirtildi.

Boeing 747’nin ilk etapta pisti pas geçmesinin, Embraer E170 ile aynı yöne girmesine yol açtığı belirtildi.

Uçakların birbirlerinden farklı yönlere doğru dönüş yaptıkları sırada, aradaki gereken ayrılık mesafesini kaybettikleri kaydedildi.

Her iki uçağın da güvenli iniş yaptıkları belirtildi.

NEW YORK SEMALARINDA TEHLİKELİ GEÇİŞ

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

abartmya gerek yok?? ~ 11 yıl önce
tcas'a "terrain collision anti-system" diyen, "emercengy" diye yazan arkadaş, türkiye'de havacılık birazda senin yüzünden gelişemiyor. google'a bile tcas yazsan ne olduğunu göreceksin. tcas'ın terrain'le işi yoktur. tcas; "traffic collision avoidance system" dir. traffic advisory ve resolution advisory modları vardır. hiç bilmiyorsan al bi instrumentation kitabı oku, öğren gpws nedir tcas nedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
co-pilot ~ 11 yıl önce
ne alaka terrain collision yoksa o traffic collision .... olmasin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başkontrolör ~ 11 yıl önce
Uçaklar hem birbirlerınden farklı yönlere dönüyorlar hemde gereken ayrılık !!!!!!! mesafesini kaybediyorlar??????Doğrusu ayırma olacak.Bu türlü konuları yazanların artık bazı temel şeyleri öğrenme zamanı gelmedimi artık?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
imla ~ 11 yıl önce
Bu tür konularda yazanlarin artik bazi temel imla kurallarini (mesela soru ekinin ayri yazilmasi gibi)ögrenme zamani gelmedi mi artik?
Eleştirirken... ~ 11 yıl önce
Eleştirirken "ı" harflerini "i" yazmak da manidar olmuş.
abartmaya gerek yok ~ 11 yıl önce
butür durumlara karşı uçaklarda TCAS, yani "terrain collision anti-system" bulunmakta, acil bir emercengy durumda zaten gerekli kumandaları pilota söyler ya da kendi yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?! ~ 11 yıl önce
TCAS sistemi 1000 ft altı çalışmaz. Trafik pas geçmiş bu olay belkide 1000 ft altı oldu. O zaman kim söyleyecek.
vatandaş ~ 11 yıl önce
Uçakları bilmem ama helikopterde 1000ft altı da çalışıyor dostum.
heeeeep ~ 11 yıl önce
heep badem bıyıklılar hep.yandas almıslardır.ya da askeri pilottur :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 11 yıl önce
Askeri pilot olmanın ne gibi bir emniyetsiz duruma yol açtığını,veya normal yetişen pilottan ne gibi bir eksik eğitimi varda böyle lüzumsuz bir laf ettin söylermisin?Bana göre onlardaki disiplin,sivil havacılıkta çok büyük bir artıdır..
vatandaşa ~ 11 yıl önce
bence bu espri anlayışınla sen ve yorumunu beğenen 4 kişi havacılıkta çok büyük eksisiniz

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000