03 Nisan 2011, Pazar 08:33:52

LEYLEK SÜRÜSÜNÜN İÇİNE DALDI

Delta Havayolları'nın Atlanta-Arkansas seferini yapan Canadair CRJ-200 tipi uçağı leylek sürüsünün içine girince büyük tehlike atlattı.
  • Valla bu haberi yazan arkadaşın ABD ve havacılık hakkındaki bilgisine ve kullandığı terminolojiye hayran kalmamak mümkün değil. Bir haritaya baksın bakalım Arkansas şehir mi eyalet mi? Arkansas havalimanı nerdeymiş acaba? Kuş giren motor nasıl "iptal" edilirmiş eski bir pilot olarak merak ettim doğrusu. "Küçük" bir kuşun motora girmesiyle düşen uçak hangisiymiş acaba?
  • Bu tür olayları yayımlamayınız. Hiç bir şey olmuyormuş gibi hayatımıza devam edelim. Her şey mükemmel falan. Bu tür ibareler daha yerinde.
  • BUGÜNE KADAR YAPILAN araştırmalarda KARGA LARIN HİÇBİR UÇAĞA ÇARPMADIĞI TESPİT EDİLMİŞTİR.BİLGİLERİNİZE.
  • bilhassa havaların ısınmasıyla güneyden kuzeye göç eden kuş sürülerine dikkat etmek gerekir.adana mydanı cıvarındada bu kuş sürülerine raslamak mümkün.ucan arkadaşların.dikat etmesi gerek gördüğünü kuleye bildirmesi lazım.tüm pilotları allah kazalardan korusun.

 Burun kısmında büyük hasar oluşan uçağın inişinden sonra çekilen fotoğraf atlatılan tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi. Kuş sürüleri uçakların motor burun, ve kokpit camına çarpıyor. Amerika'da kuşların verdiği zarar yılda 300 milyon doları buluyor.

1 Nisan tarihinde meydana gelen olayda Atlanta'dan kalkış yapan DL5087 sefer sayılı Arkansas'a giden Delta Havayolları'nın uçağına, Arkansas Little Rock Havaalanı'na inişe geçmek için alçaldığı sırada leylek sürüsü çarptı. İçinde 49 yolcusu bulunan N845AS kuyruk tescilli Canadair CRJ-200 tipi uçağın burun (radom) kısmında kuşların çarpması nedeniyle büyük hasar meydana geldi. Motor kısmında hasarın büyük olmaması nedeniyle olası bir faciadan dönülürken yolcular kuşların çarpması sırasında çıkan seslerden dolayı korku dolu anlar yaşadığı öğrenildi. Hiçbir yolcunun yara almadığı olayda uçak Arkansas Havalimanı'na iniş yaptı.Uçağın inişinden sonra yapılan incelemede, kuşun çarptığı burun kısmında hasarın büyük çapta olduğu ve radar sistemine hasar verdiği tespiti yapıldı. Uçağın burun kısmı kanlar içinde kaldı.

Motora giren bir kuş uçağı düşürebilir
Uçak indikten sonra çekilen fotoğrafta atlatılan tehlikenin ne boyutta olduğunu da gözler önüne serdi. Kuşlar, uçakların İniş ve kalkış sırasında çoğunlukla tehlikeye yol açıyor. Uçaklara kuş çarpması olaylarına çoğunlukla 0-200 metre yüksekliklerde rastlanıyor. Ancak çok yüksek irtifalarda uçan göçmen kuşlar da uçaklara zarar verebiliyor. En çok uçaklara çarpan kuş türlerinin başında martı ve kargalar geliyor. Motora girebilecek küçük bir kuş uçağın düşmesine neden olabiliyor. Motorda büyük hasara neden olan kuş girmesi nedeniyle herhangi bir yangın riskine karşılık pilot, kuş giren motoru iptal etmek zorunda kalıyor. Yaklaşık 6 kilogramlık bir kuşun saatte 300 kilometre ile giden uçağa çarpma etkisi 550 kilogramlık kuvvete eşdeğer olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor.


(Haberpan)

LEYLEK SÜRÜSÜNÜN İÇİNE DALDI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Valla bu haberi yazan arkadaşın ABD ve havacılık hakkındaki bilgisine ve kullandığı terminolojiye hayran kalmamak mümkün değil. Bir haritaya baksın bakalım Arkansas şehir mi eyalet mi? Arkansas havalimanı nerdeymiş acaba? Kuş giren motor nasıl "iptal" edilirmiş eski bir pilot olarak merak ettim doğrusu. "Küçük" bir kuşun motora girmesiyle düşen uçak hangisiymiş acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu tür olayları yayımlamayınız. Hiç bir şey olmuyormuş gibi hayatımıza devam edelim. Her şey mükemmel falan. Bu tür ibareler daha yerinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BUGÜNE KADAR YAPILAN araştırmalarda KARGA LARIN HİÇBİR UÇAĞA ÇARPMADIĞI TESPİT EDİLMİŞTİR.BİLGİLERİNİZE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bilhassa havaların ısınmasıyla güneyden kuzeye göç eden kuş sürülerine dikkat etmek gerekir.adana mydanı cıvarındada bu kuş sürülerine raslamak mümkün.ucan arkadaşların.dikat etmesi gerek gördüğünü kuleye bildirmesi lazım.tüm pilotları allah kazalardan korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000