14 Temmuz 2008, Pazartesi 08:01:09

Kullanmadığınız milleri değiştirin

Uçakla sık seyahate çıkan ve havayolu firmalarının verdiği ücretsiz uçuş promosyonlarını kullanamayanlara yönelik yeni web siteleri açıldı.

Üyelik sistemiyle çalışan sitelerde farklı havayollarının verdiği ekstra uçuş milleri değiş tokuş yapılabiliyor, hatta paraya çevrilebiliyor. Bu sitelerden points.com, Global Puan Değişimi başlığı altında kullanıcılarına hizmet veriyor. Kullanmadıkları uçuş millerini sitede açık artırmaya çıkaranlar, değişim oranlarını kendi saptıyor. Örneğin, American Havayolları’ndan kazandığı 8 bin uçuş milini 10 bin Delta Havayolları mili ile değiştirmeyi teklif edebiliyor. Web sitesi işlem başına 7 dolar alıyor.

Şubat ayında hizmete giren LoyaltyMatch.com ise kullanılmayan uçuş millerinin internet üzerinden satılması, diğer servislerle değiştirilmesini sağlıyor. Sitenin kurucusu Brad Ball, uzun yıllar Kanada’daki bir teknoloji şirketinde üst düzey yöneticilik yapmış ve business class uçuşlarından kazandığı uçuş millerini kullanmakta zorluk çekmiş. "Uçakta bu kadar zaman harcadıktan sonra, bedava biletle bile olsa uçmak cazip gelmiyor" diyen Ball, Waterloo kentinde LoyaltyMatch adlı şirketi kurup internetten değiş tokuşu başlatmış. Üyelik gerektiren sitede her değişim için 2 dolar işlem ücreti alınıyor. Kullanıcı elindeki uçuş millerini sitede duyurusu yapılan mallarla değiştirebiliyor, daha sonra bunları internet üzerinden satabiliyor.

Her iki sitede değişim yapmak için öncelikle havayollarına değişim tarifelerine göre ücret ödemek gerekiyor. Delta Havayolları birikmiş milleri aktarım ücreti olarak 30 dolar ve her milin yüzde 1’ini talep ediyor. American Havayolları ise 5 bin mile kadar 80 dolar, 6-10 bin mil arasında 130 dolar, 11-15 bin mil arasında ise 180 dolar talep ediyor.

Havayollarının promosyonlarını en iyi şekilde değerlendirmek isteyenlere ise ExpertFlayer.com sitesi danışmanlık hizmeti sunuyor. Ayda 5 dolar karşılığında üye kabul eden web sitesi, kullanıcılara yaptıkları uçuşlarla en akılcı yoldan ücretsiz bilet kazanmanın yollarını gösteriyor.

Kullanmadığınız milleri değiştirin

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000