09 Şubat 2010, Salı 07:25:03

JAL’dan Delta’ya kötü sürpriz

Bir dönem Japonya’nın uluslararası sembolü ve gelirleri bakımından Asya’nın en büyük havayolu şirketi olan Japon Havayolları, yönetici değişikliğinin ardından yeni rotasını belirledi.
  • Delta ile olmayan, ANA ile olur. ANA Dünya'nın en başarılılarından. İç hatların yıllardır kralı. Büyüklüğüne rağmen JAL gibi abuk sabuk büyümeyen bir şirket. Dış hat uçuşları az denecek kadar. Bu onlar için büyük fırsat. Şimdi JAL' ı alıp, sayılı şirketlerden biri olurlar.

Daha önce Skyteam ittifakına katılmaya karar verdiğini açıklayan şirket, kararından vazgeçerek Oneworld’de kalmaya karar verdi. Aynı zamanda 1 milyar 400 milyon dolarlık finansal destek ve ortaklık teklifi yapan Delta Havayolları ile de görüşmelerine nokta koydu.

Şirketin yeni Ceo’su Kazuo Inamori Ve Japon Havayolları Yönetim Kurulu, bir ittifaktan diğerine geçmenin çok riskli olduğuna ve havayolu şirketinde işleri düzene koymayı engelleyici bir unsur olduğuna karar verdi.

Japon Havayolları, yaşadığı mali sıkıntıdan dolayı iflasından önce Delta Havayolları ile yakınlaşmış ve iş birliği için yeşil ışık yakmıştı.

20 Ocak’ta iflasını açıklayan Japon Havayolları, 16 milyar dolarlık borcu ile ülke tarihinin en büyük iflaslarından birini yaşadı. Her yıl 50 milyondan fazla yolcu taşıyan şirket, yeniden yapılandırma planı ile iş gücünü yüzde 30 azaltacak ve 3 yılda10 milyar dolarlık acil yardım paketinden yararlanacak.

JAL’dan Delta’ya kötü sürpriz

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Delta ile olmayan, ANA ile olur. ANA Dünya'nın en başarılılarından. İç hatların yıllardır kralı. Büyüklüğüne rağmen JAL gibi abuk sabuk büyümeyen bir şirket. Dış hat uçuşları az denecek kadar. Bu onlar için büyük fırsat. Şimdi JAL' ı alıp, sayılı şirketlerden biri olurlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000