01 Temmuz 2010, Perşembe 11:52:24

İŞTE SEA BIRD AIRLINES'İN İLK UÇAĞI

Türkiye bölgesel havacılıktan sonra yeni bir hava taşımacılığı modeliyle daha tanışıyor. Denize inebilen amfibik uçaklarla hava taşımacılığına başlayacak olan Sea Bird Airlines, Twin Otter tipi ilk uçağını getirdi. Kalamış-Alaçatı seferleri çok yakında başlıyor.
  • böyle bir konuda girişimde bulunan arkadaşı kutluyorum,sanırım emeklerinşn karşılığını çok yakında alacaktır.türkiyede sea bırd uçakların uçuşuna dair yönetmelik yasal alt yapı bulunmadıgı için henuz bekleme konumunda ama çok yakında bu proje hayata geçer ve istanbul izmir gibi büyük şehirlerden büyük talepler olacağını düşünüyorum başarı diklerimle
  • Haber temmuz da çokmış. bugün 27 aralık 2010 hala uçuş ızni çıkmamış. ne iştir? bilenler birşeyler yazsın.
  • Uc Tarafi deniz olan memleketimizde bu alanda girisim yapilmamasi buyuk bir eksiklikti. Bu Girisimci Arkadasimizin Basarili Bir Sekilde Bu Isi Basaracagina Inaniyorum. Bizim Milletimiz Neden bu Kadar Negatif ? Neden Daha Baslamamis Bir Seye Negatif Bakiyoruz Anlamiyorum. Emniyetli Ucuslar Ve Basarilar Diliyorum. Butun Dunya Sudan Kalkip Suya Iniyor. Turkiye neden Yapmasin ? A.E. Miami
  • Vancouver, Kanada'da yasiyorum. Vancouver - Victoria arasinda cok uctum bu ucakla. 35 dakikalik mesafe. Yalniz ruzgar varsa cok korkunc oluyor bunlarla seyahat.
  • bence türk halkının havayolu taşımacılığından korkması onların değil bugüne kadar bunu anlatamayan havacıların ayıbıdır
  • sağolsun ülkeyi çok severdi atıcılıkta süperdi bence baykal ıspartaya deniz getirecem derdi demirelde okyanus getirip bu uçakları indercem diye söz veriridi işletmesinide eş dost kardeş abiye verirdi
  • böyle bir havayolunun ztürkiyeye gelip deniz uçaklarıyla uçuş yapması çok güzel.inşallah bütün izinleri çıkarda uçuşlara başlar.bunun birde güzel yanı harcamalrının az oluşu.çünkü gerçekten ticari uçaklar havaalanlarına çok büyük miktarda vergi veriyorlar.ama suda böyle bir dert yok.ayrıca bu uçaklarda basınçlandırma sistemi illaki vardır.çünkü sadece kışın değil yazın da 10000 ft üstü hava donar.ee bu uçaklarda 1500 ft ten uçmayacağı için kesinlikle böyle bir sistem mevcuttur.
  • trafikte kemer takmayan, motor bisiklet kullanirken kask takmayan, etrafa hava olsun diye hayatini tehlikeye atacak turlu gereksiz hareketlerde bulunp , atin olumu arpadan olsun bana bisey olmaz edebiyati yapan sevgili halkim sira boyle biseye gelince korker binmez. Halbuki havaciligin her turlusu hala kara tasimaciligindan kat be kat daha guvenlidir ama gelde anlat. Neymis pervaneliymis. Hay o pervane .... Millet daha dune kadar 15/24 saat arasi otobuste yolculuk yapiyodu simdi bunu begenmez. Ne gunler. Ben basarili olmasini tum kalbimle dilerim. Boylece ulkemizin bir utanci daha giderilmis olur. Her taraf deniz balik yok olanda el yakiyo, dort taraf deniz, deniz ucagi yok. Genel havacilik yok yok yok yok
  • Kabin basınçlandırılmamış olacak içeri hava giriyor diye Türk yolcusu yorumlarına bakın. Bu uçakta 19 yolcu yaz aylarında akdeniz ve egede çalışırlar kışın da güney yarımküreye gider. İstanbul - Bodrum zor bu uçakla bir binen bir daha binmez. Bence arkadaş yanlış yerde çalışıyor bu uçakla Darüselam - Zanzibar arasında çalışsın daha başarılı olur.
  • Türkiye'de hiç kimse bu uçağa binmeye cesaret etmez.Yanlış anlamayın, güvenli değil demiyorum, Türkleri bindiremezsiniz...

Borajet’in pervaneli uçaklarla bölgesel hava taşımacılığına başlamasından sonra bu kez pervaneli uçaklarla deniz uçağı taşımacılığı başlıyor. Kanada yapımı Twin Otter tipi pervaneli uçaklarla deniz uçağı taşımacılığı yapacak olan Sea Bird Airlines, ilk uçağını İstanbul’a getirdi.

19 yolcu kapasiteli uçak, Kanada’dan İstanbul’a 36 saat süren uçuşun ardından önceki gece Sabiha Gökçen Havalimanı’na indi.

TC-SBA kuyruk tescilini alması beklenen uçağın resmi işlemleri sürerken Sea Bird Airlines’in  bu yaz sezonunda uçuşlarına başlayacağı öğrenildi.

Türkiye’de ilk kez deniz uçağı taşımacılığını hayata geçirecek olan Sea Bird Airlines, Twin Otter tipi bu uçakla ilk etapta İstanbul Kalamış - Bodrum Alaçatı ve Çeşme -Bodrum arasında seferelere başlayacak.

Yunan adaları ile ilgili de çalışmalar sürerken Bodrum ve Çeşme’den Yunan adalarına seferler düzenlenecek. Uçaklar kış sezonunda ise Trabzon-Samsun, İstanbul-Bursa gibi uçak seferlerinin olmadığı noktalar arasında operasyonlar yapacak. Bunların dışında uçakların seferde olmadığı zamanlarda özel turlar da düzenlenebilecek.

Bilet fiyatları konusunda ise henüz bir netlik yok. Ancak öngörülen bilet fiyatlarının İstanbul-Bodrum arasında 220 ile 500 TL arasında değişmesi bekleniyor. Bodrum-Çeşme hattı için ise 100 ile 150 TL’lik bir rakam düşünülüyor.

UÇAKTA HOSTES OLMAYACAK

Avrupa, Kanada ve Maldivler’de çok yaygın olarak kullanılan deniz uçakları Türkiye’de ilk kez kullanılacak. Sea Bird Airlines, Kanadalı 35 yıllık deniz uçağı işletme tecrübesi olan Kenn Borek Air şirketi ile işbirliği yapacak. Uçağın kaptan pilotları Kanadalı, ikinci pilotları ise  Türk olacak. ATPL Frozen sahibi ikinci pilotlar tip eğitimlerini aldıktan sonra bu uçaklarda uçabilecek. Uçaklarda kabin memuru ise bulunmayacak.


Kısa mesafeli pistlere inebilen uçaklar, bozuk zeminlere de iniş yapabiliyor. Karaya ve denize inme özelliğine sahip bu uçaklar kar üzerine de inebiliyor. Eksi 40 artı 40 derecede uçuş yapabiliyor. Uçaklar denize indikten 10 metre sonra duruyor. Uçaklar 5 saate yakın havada kalabiliyor. Sea Bird Airlines’in aynı tip ikinci uçağı ise bir süre sonra Türkiye’ye gelecek. Şirketin öncelikli hedeflerinden biri de Haliç ve İstinye’den iniş kalkış yapabilmek.

Sea Bird Airlines Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kürşad Arusan, “ Yaklaşık 45 günlük bir gecikmeyle projeyi hayata geçiriyoruz. Bu yaz sezonunda deniz uçağı projesini başlatacağız. Amacımız fantazi deniz uçağı işletmeciliği değil. Bölgesel hava taşımacılığına katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

Deniz uçağı taşımacılığı projesi için ABD’den Türkiye’ye dönen girişimci Kürşad Arusan, 14 yıllık havacılık geçmişine sahip.

1996 yılında TWA Airlines ile havacılık sektörüyle tanışan Arusan 1999 yılında THY’nin Miami ofisinin kuruluşunda görev aldı. Daha sonra Air Tran ve Delta Havayolları’nda görev yapan Arusan, son olarak 14 uçaklık filosu bulunan USA3000 Airlines’te görev yapıyordu. Aralık 2009’da görevinden istifa eden Kürşad Arusan, deniz uçağı projesini hayata geçirmek için Türkiye’ye döndü.

İşte uçağın teknik özellikleri:

Passenger Seats
19 Max.
Cabin
Non-pressurized
Baggage
126 cu. feet
Cargo Capacity
Maximum 3,500 lbs
(Minumum fuel range)
Door Size
56" x 50" (limited availability 62" x 50")
Speed
185 mph - 295 kph
Range
900 miles (5 hours)
Runway
1,400 feet
Configurations
floats, skis, wheels







İŞTE SEA BIRD AIRLINES'İN İLK UÇAĞI

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 13 yıl önce
böyle bir konuda girişimde bulunan arkadaşı kutluyorum,sanırım emeklerinşn karşılığını çok yakında alacaktır.türkiyede sea bırd uçakların uçuşuna dair yönetmelik yasal alt yapı bulunmadıgı için henuz bekleme konumunda ama çok yakında bu proje hayata geçer ve istanbul izmir gibi büyük şehirlerden büyük talepler olacağını düşünüyorum başarı diklerimle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Haber temmuz da çokmış. bugün 27 aralık 2010 hala uçuş ızni çıkmamış. ne iştir? bilenler birşeyler yazsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uc Tarafi deniz olan memleketimizde bu alanda girisim yapilmamasi buyuk bir eksiklikti. Bu Girisimci Arkadasimizin Basarili Bir Sekilde Bu Isi Basaracagina Inaniyorum. Bizim Milletimiz Neden bu Kadar Negatif ? Neden Daha Baslamamis Bir Seye Negatif Bakiyoruz Anlamiyorum. Emniyetli Ucuslar Ve Basarilar Diliyorum. Butun Dunya Sudan Kalkip Suya Iniyor. Turkiye neden Yapmasin ? A.E. Miami

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Vancouver, Kanada'da yasiyorum. Vancouver - Victoria arasinda cok uctum bu ucakla. 35 dakikalik mesafe. Yalniz ruzgar varsa cok korkunc oluyor bunlarla seyahat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bence türk halkının havayolu taşımacılığından korkması onların değil bugüne kadar bunu anlatamayan havacıların ayıbıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sağolsun ülkeyi çok severdi atıcılıkta süperdi bence baykal ıspartaya deniz getirecem derdi demirelde okyanus getirip bu uçakları indercem diye söz veriridi işletmesinide eş dost kardeş abiye verirdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
böyle bir havayolunun ztürkiyeye gelip deniz uçaklarıyla uçuş yapması çok güzel.inşallah bütün izinleri çıkarda uçuşlara başlar.bunun birde güzel yanı harcamalrının az oluşu.çünkü gerçekten ticari uçaklar havaalanlarına çok büyük miktarda vergi veriyorlar.ama suda böyle bir dert yok.ayrıca bu uçaklarda basınçlandırma sistemi illaki vardır.çünkü sadece kışın değil yazın da 10000 ft üstü hava donar.ee bu uçaklarda 1500 ft ten uçmayacağı için kesinlikle böyle bir sistem mevcuttur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
trafikte kemer takmayan, motor bisiklet kullanirken kask takmayan, etrafa hava olsun diye hayatini tehlikeye atacak turlu gereksiz hareketlerde bulunp , atin olumu arpadan olsun bana bisey olmaz edebiyati yapan sevgili halkim sira boyle biseye gelince korker binmez. Halbuki havaciligin her turlusu hala kara tasimaciligindan kat be kat daha guvenlidir ama gelde anlat. Neymis pervaneliymis. Hay o pervane .... Millet daha dune kadar 15/24 saat arasi otobuste yolculuk yapiyodu simdi bunu begenmez. Ne gunler. Ben basarili olmasini tum kalbimle dilerim. Boylece ulkemizin bir utanci daha giderilmis olur. Her taraf deniz balik yok olanda el yakiyo, dort taraf deniz, deniz ucagi yok. Genel havacilik yok yok yok yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kabin basınçlandırılmamış olacak içeri hava giriyor diye Türk yolcusu yorumlarına bakın. Bu uçakta 19 yolcu yaz aylarında akdeniz ve egede çalışırlar kışın da güney yarımküreye gider. İstanbul - Bodrum zor bu uçakla bir binen bir daha binmez. Bence arkadaş yanlış yerde çalışıyor bu uçakla Darüselam - Zanzibar arasında çalışsın daha başarılı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiye'de hiç kimse bu uçağa binmeye cesaret etmez.Yanlış anlamayın, güvenli değil demiyorum, Türkleri bindiremezsiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000