27 Aralık 2009, Pazar 08:17:57

İntihar saldırısı havaalanlarını harekete geçirdi

Amsterdam-Detroit seferini yapan bir yolcu uçağının kaçırılmaya çalışılmasının ardından Avrupa'daki havaalanlarında ve havayolu şirketlerinde güvenlik tedbirleri artırıldı...
  • güvenlik eğitimi aldın mı da güvenliklere eğitimsiz diyorsun?
  • Tamam...bizim eğitimsiz, kültürsüz ve iş bulamadıkları için ancak güvenlik görevlisi olabilen kompleksli havaalanı güvenlikçilerine gün doğdu. Artık egolarını ve eksikliklerini " güvenlik " saçmalığına sığınarak insanlara eziyet ederek çıkartacaklardır.

İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya ve Hollanda'da yolcuların denetlenmesi sıklaştırılırken, Noel ve Yeni Yıl nedeniyle de artan trafik üzerine diğer güvenlik tedbirleri güçlendirildi.

Heathrow'u da idare eden İngiliz havaalanları grubu BAA, ABD'ye gitmekte olan yolcuların ilave güvenlik kontrollerinden geçireceklerini ve bunun gecikmelere yol açabileceği uyarısında bulundu.

Paris havaalanı sözcüsü de, Amerikalı yetkililerin, ABD'ye gidecek uçaklarda özellikle bagaj aramalarının ve yolcuların taşıdıkları diğer şeylerin daha dikkatle incelenmesini istediğini söyledi.

Roma'da sivil havacılık idaresi ENAC, ABD'ye yönelik tüm seferlerde güvenlik tedbirlerinin artırılması talimatını verirken, Madrid'de 11 Eylülde olduğu gibi yolcular, kontrol ve bagaj sayısının azaltılması gibi önlemlerle özel güvenlik bölgesine alınacak.

Alman yetkililer, havaalanlarının güvenliğini artırmayı düşündüklerini belirtti, ancak ayrıntı vermedi.

Avrupalılar temas halinde

Bu arada Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Jacques Barrot, Avrupalı yetkililerin ABD ile temas halinde olduğunu, havayolları güvenliği için her şeyi yapacaklarını açıkladı.

Barrot, bu olayın uçaklarda teröre karşı dikkatli olunmasının her zaman gerekli olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi.

ABD Adalet Bakanlığı: Uçağı havaya uçurmak istiyordu

ABD Adalet Bakanlığı, Ömer Faruk Abdülmuttalib adlı Nijerya vatandaşının, Noel gününde Amerikan Delta Havayolları (Northwest) ile Amsterdam-Detroit seferini yapan uçağı güçlü bir patlayıcıyla havaya uçurmaya çalışmakla suçlandığını bildirdi.

ABD Başsavcısı Eric Holder, "Uçağı havaya uçurma girişimi başarılı olsaydı, çok sayıda masum insan ölebilir, ya da yaralanabilirdi. Bir Amerikan uçağına yönelik olarak, Noel gününde düzenlenen bu girişim, terörizme karşı savaşta her zaman uyanık olmamız gerektiğini gösteriyor" dedi.

Holder, olayı bütün gayretleriyle soruşturacaklarını ve tüm sorumluların adalet önüne çıkarılması için gerekli tüm tedbirlere başvuracaklarını vurguladı.

Adalet Bakanlığı, FBI'ın ilk incelemelerinin, zanlının, "pentaerythritol" adlı güçlü bir patlayıcı maddeyi ateşlemeye çalıştığını gösterdiğini belirtti.

Abdülmuttalib'in bugün ilerleyen saatlerde mahkeme önüne çıkmasının beklendiği de ifade edildi.

Dünya Gazetesi

İntihar saldırısı havaalanlarını harekete geçirdi

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
güvenlik eğitimi aldın mı da güvenliklere eğitimsiz diyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tamam...bizim eğitimsiz, kültürsüz ve iş bulamadıkları için ancak güvenlik görevlisi olabilen kompleksli havaalanı güvenlikçilerine gün doğdu. Artık egolarını ve eksikliklerini " güvenlik " saçmalığına sığınarak insanlara eziyet ederek çıkartacaklardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000