05 Nisan 2012, Perşembe 20:12:37

HAVADA DOĞUM TELAŞI

Delta Havayollarına ait bir uçakta bulunan 37 haftalık hamile Katherine Oyedoh, uçak Senegal üzerindeyken havada doğum yaptı.
  • Uçak içerisinde doğan bebekler havacılık kurallarına göre Kaptan pilotun Ülkesi nere ise o ülke vatandaşı oluyor
  • Ailesi Amerika'li olduguna gore bebekte Amerika'li.Gerisi kolay, isterse ucagin indigi meydanin vatandasi da olur her ulkenin vatandasi olur :)))
  • Uçakta doğan bebek anne ve babanın vatandaşı olduğu ülkenin kanunlarına göre vatandaş olur. Dünya vatandaşlığı, ömür boyu ücretsiz seyaht vs. hikayedir. Ancak uygulamada gelenek üzerine uçakta doğan çocuğa uçak firması tarafından (sadece o firma) ömür boyu ücretsiz seyahat hakkı verilir. Ama bu bir hak değil, geleneksel hediyedir. Firma isterse vermeyebilir. T.C. Kanunlarına göre anne veya babası Türk olan çocuk doğumla Türk vatandaşı olur, nerede doğarsa doğsun.
  • çifte vatandaş oluyor.hem annesinin ülkesinin hem de doğduğu hava sahasındaki ülkenin vatandaşı oluyor
  • vatandası oluyor ne kadar tuafsınız ya bogle bır soru mu sorulur keske sende ucakdda dogsaydın da PARAGUAY VATANDASI OLSAYDIN
  • annesi nerenin vatandasiysa oranin oluyor :)
  • Yıllardır uçakta doğan bebek ile ilgili yanlış bilgiler söyleniyor etrafta. Bu işi gerçekten bilen birisi açıklayabilir mi; uçakta doğan bebek nerenin vatandaşı oluyor?
Delta Havayolları'nda 30 yıldır çalışan Susan Carnes, daha önce uçakta gerçekleşen bir doğumla karşılaşmadığını belirterek, “Onu gördüğümde çırpınıyor ve inliyordu, suyunun gelip gelmediğini sordum, geldiğini söyledi, böylece doğum zamanının geldiğini anladım” diye konuştu.

Uçakta bulunan doktor Patrick Ojukwu’ya asistanlık yapan kabin memuru Susan, makas, eldiven, kağıt mendil, ıslak mendil, ayakkabı bağcığı gibi bulabildiği tüm gereçleri getirdiğini söyledi. Ojukwu’nun yardımıyla doğum başlatırken, yolculardan birinin Oyedoh’un tansiyonunu kontrol ettiği, birinin malzemeleri vokta ile sterilize ettiği, bir diğerinin ise sancıların sıklığını saatiyle kontrol ettiği ifade edildi.

Susan, “Oyedoh çok güçlü bir kadın, ilk başta çok korktu, yalnız seyahat ediyordu, ve halka açık bir uçakta doğum yapıyordu” dedi.

Uçakta dünyaya gelen erkek bebeğe Edosalume adı verilirken, doğumdan 15 dakika sonra uçağın Senegal’e iniş yaptığı anne ve bebeğin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Amerika'da bulunan baba Greg’in ise yarın California’ya gidecek olan eşi ve bebeklerini görmek için sabırsızlandığı kaydedildi.


HAVADA DOĞUM TELAŞI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 12 yıl önce
Uçak içerisinde doğan bebekler havacılık kurallarına göre Kaptan pilotun Ülkesi nere ise o ülke vatandaşı oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ailesi Amerika'li olduguna gore bebekte Amerika'li.Gerisi kolay, isterse ucagin indigi meydanin vatandasi da olur her ulkenin vatandasi olur :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Uçakta doğan bebek anne ve babanın vatandaşı olduğu ülkenin kanunlarına göre vatandaş olur. Dünya vatandaşlığı, ömür boyu ücretsiz seyaht vs. hikayedir. Ancak uygulamada gelenek üzerine uçakta doğan çocuğa uçak firması tarafından (sadece o firma) ömür boyu ücretsiz seyahat hakkı verilir. Ama bu bir hak değil, geleneksel hediyedir. Firma isterse vermeyebilir. T.C. Kanunlarına göre anne veya babası Türk olan çocuk doğumla Türk vatandaşı olur, nerede doğarsa doğsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
çifte vatandaş oluyor.hem annesinin ülkesinin hem de doğduğu hava sahasındaki ülkenin vatandaşı oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
vatandası oluyor ne kadar tuafsınız ya bogle bır soru mu sorulur keske sende ucakdda dogsaydın da PARAGUAY VATANDASI OLSAYDIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
annesi nerenin vatandasiysa oranin oluyor :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yıllardır uçakta doğan bebek ile ilgili yanlış bilgiler söyleniyor etrafta. Bu işi gerçekten bilen birisi açıklayabilir mi; uçakta doğan bebek nerenin vatandaşı oluyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000