13 Ağustos 2014, Çarşamba 09:08:20

HAVACILIĞIN ZİRVESİNDE ABD'Lİ ŞİRKETLER VAR

Kısa adı IATA olan Uluslararası Havayolu Taşımacılığı Birliği tarafından yapılan açıklamada geçtiğimiz yıl, önceki yıllara göre daha fazla yolcu taşındığı belirtildi.

Uluslararası Havayolu Taşımacılığı Birliği IATA tarafından yapılan açıklamada geçtiğimiz yıl, önceki yıllara göre daha fazla yolcu taşındığı belirtildi. En fazla Asya ve Avustralya’ya yolcu taşındığını belirten IATA; bu bölgelere giden yolcu sayısının 2012 yılına göre yüzde 9,3 artarak 1,01 milyara ulaştığını duyurdu.

Avrupa içi uçuşlarında yüzde 3,4 artışla 826 milyon kişi taşındı. Kuzey Amerika’ya ise 819 milyon yolcu taşındı.

Amerika Birleşik Devletleri havacılık sektöründe en büyük Pazar payına sahip. Dünya çapında taşıdığı yolcu sayısı açısından en büyük 5 firmanın 4’ü ABD menşeli. Delta Airlines 120 milyon yolcu ile listenin başında yer alırken listedeki tek ABD’li olmayan China Southern Airlines 91,5 milyon yolcu ile üçüncü konumda.

IATA kara yolu ile yapılan taşımacılığın havayolu taşımacılığını yüzde 1,8 oranında zayıflattığını düşünüyor. Havayolu şirketlerinin taşıdığı toplam kargo 48 milyon ton. Bu gelişme her ne kadar az olarak görülse de yinede 2011 ve 2012’deki yüzde 1,1’lik daralmanın üzerinde.

IATA, küresel havacılık sektörünün toplam değerinin tahminen 2,4 trilyon euro olduğunu düşünüyor. Sektör, gayri safi dünya hasılasının yüzde 3,4’üne denk geliyor bu da 58,1 milyon istihdam anlamına geliyor.

HAVACILIĞIN ZİRVESİNDE ABD'Lİ ŞİRKETLER VAR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000