30 Ekim 2008, Perşembe 17:21:58

DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVAYOLU ŞİRKETİ: DELTA

Delta Air Lines ve Northwest Airlines, dünyanın bir numaralı havayolunu oluşturmak için birleştiler. Delta Air Lines adı altına birleşen şirketler en önemli seyahat pazarlarında öncü konuma ulaştı.

Delta Air Lines adı altında birleşen Atlanta merkezli yeni havayolu, birinci gününden itibaren tek bir şirket olarak tüm dünyada yaklaşık 75,000 çalışanı ile 375’den fazla varış noktasına uçarak diğer havayollarından daha fazla noktaya servis vermeye başladı.

Yapılan açıklamada, Delta Havayolları’nın Atlanta, Cincinnati, Detroit, Memphis, Minneapolis/St. Paul, New York-JFK, Salt Lake City, ve Tokyo-Narita merkez havalimanlarından geliştirilmiş global uçuş ağı ile bağlantı vermeye devam edeceği belirtildi.

Delta CEO’su Richard Anderson yaptığı açıklamada, “Delta, sektörünün lideri iki havayolunun en iyi niteliklerini birleştirerek müşterilerine sunduğu servis ve büyüklük açısındandünyada benzeri olmayan lider bir havayolu oluşturdu. Bugüne kadar kanıtlandığı gibi bu birleşim her iki havayolunun tamamlayacı nitelikleri ve çalışanlarının özellikleri sayesinde havayolu tarihin en başarılı birleşmesidir” dedi.

Delta-Northwest birleşmesi 12-24 ay sürecek itina ile hazırlanmış bir entegrasyon planı çerçevesinde tamamlanacağı ifade edilirken, bu süreçte yolcuların uçuşları gerçekleştiren havayolu şirketi ile işlemlerini yapmaya devam edebileceği belirtildi. Şirket, Delta’nın her iki havayolu şirketine ait www.delta.com ve www.nwa.com internet sitelerini, rezervasyon sistemlerini ve üyelik programlarını yöneteceği bildirdi.

Havayolu sektörünün finansal açıdan en sağlam iki havayolu Delta ve Northwest birleşmesi endüstri lideri bir bilanço ve üstün bir maliyet yapısı ortaya çıkardı. Bu birlikteliğin daha çeşitlendirilmiş kapsamlı uçuş ağı, etkili filo kullanımı, personal sayısı ve iyiliştirilmiş operasyonel verimliliği ile yılda iki milyar doların üzerinde gelir ve maliyet sinerjisi yaratması planlanıyor.

Şirket, iki havayolunun birleşimi için bir defaya mahsus olmak kaydıyla 600 Milyon Dolar tutarında nakit çıkışı planlarken, her iki şirket hissedarlarının daha önceden onayladığı gibi Northwest hissedarları sahip oldukları her bir Northwest hissesine karşılık 1.25 oranında Delta hissesi alacağı belirtildi.

Delta, birleşmeyi Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı’nın bu birleşmenin rekabet ortamına yapabileceği pozitif etkiyi incelemesini takiben verdiği onay doğrultusunda sonuçlandırdı. Ayrıca bu birleşme sene içinde Avrupa Komisyonu tarafından onaylanmıştı..

DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVAYOLU ŞİRKETİ: DELTA

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000