19 Kasım 2014, Çarşamba 08:05:41

DREAMLINER TESTLERE BAŞLADI

Boeing ecoDemonstrator 787, uçuşun her aşamasında hava ulaşımının çevreci performansını iyileştirmeyi hedefleyen 25’ten fazla teknolojinin (uçuş) testine başladı.
  • "akustik seramik matriks kompozit başlık" nedir?
  • O karbonfiber kapı boeing in başına dert olur. Söylemesi benden :
  • Boeing bu işi biliyoru
  • Agzimizin sulari aka aka gavurun yaptiklarini okuyoruz :(

Boeing ecoDemonstrator 787, uçuşun her aşamasında hava ulaşımının çevreci performansını iyileştirmeyi hedefleyen 25’ten fazla teknolojinin (uçuş) testine başladı.

Boeing ecoDemonstrator Programı, verimi artırırken gürültüyü azaltabilecek yeni teknoloji ve yöntemlerin test, düzeltme ve kullanma süreçlerini hızlandırıyor. 787 Dreamliner ZA004 modeli kullanılarak yapılan bu yeni deneme aşaması, operasyonel verimlilik ile ilgili yazılım ve bağlantı teknolojilerini; kablolamayı azaltan uzak sensörleri; yakıt verimliliği sağlayan aerodinamik ve uçuş kontrol iyileştirmelerini ve buz birikimini azaltan buzlanmaz kanat kaplamalarını değerlendirmeye tabi tutuyor.

Boeing Ticari Uçaklar Başkanı ve CEO’su Ray Connor, “ecoDemonstrator, tüm havayolu şirketlerinin bir noktadan diğerine uçuş etkinliğinin artıracak; yakıt tüketimini, emisyonu ve gürültüyü azaltabilecek teknolojiler üzerine yoğunlaşıyor. eco Demonstrator Programı ile Boeing, çevreye ve müşterilerimize fayda sağlayacak yeniliklere yatırım yapmayı sürdürüyor.” dedi.
EcoDemonstrator 787 testleri şunları içeriyor:

• Uçağın yere inişini etkinliğini artıracak Terminal Varış Güzergâhları için NASA Hava Boşlukları (ASTAR),

• Japon Havayolları ve diğer havayollarıyla işbirliği içinde değerlendirilen yeni sera gazı sensörleri,

• Orta veya şiddetli türbülansları azaltarak uçuş verimliliğini ve yolcu konforunu artıran, Delta Havayolları ile işbirliği ile oluşturulan gerçek zamanlı türbülans raporları,

•  Yeni ve eski uçakların inişini en iyi hale getirmek ve yakıt tasarrufu sağlamak amacıyla aletli iniş sistemleri, 

• Kablolamayı ve ağırlığı azaltmaya yönelik uçaktaki kablosuz sensor ağı ve mikro-elektro mekanik sistem mikrofonları,

• Malzeme maliyetlerini fabrika atıklarını azaltmak üzere geri dönüştürülmüş 787 karbon fiberden yapılan dış kanat erişim kapıları.

EcoDemonstrator 787, ağırlık ve gürültüyü azaltmak üzere Boeing tarafından tasarlanan akustik seramik matriks kompozit başlık için denemeleri Temmuz ayında tamamladı. Bu testler, giderlerin katılımcılar tarafından paylaşıldığı, rekabete dayalı bir ihale olan, beş yıllık Federal Havacılık Yönetimi (FAA) Düşük Enerji, Emisyon ve Gürültü Sürekli Programının bir parçasıydı.

787 Dreamliner, günümüzün benzer büyüklükteki uçaklarına kıyasla yakıt tüketimini ve karbon emisyonunu yüzde 20 azaltarak, havayolu şirketlerine benzersiz bir yakıt verimliliği ve eşsiz bir çevreci performans sağlıyor.

EcoDemonstrator Programı 2011 yılında, American Airlines’a ait Yeni Nesil 737 uçağı ile, yeni 737 MAX’a kıyasla yakıt verimliliğini yüzde 1,8’e kadar artırmaya yönelik 15 yeni teknolojiyi -ileri kanat teknolojileri esasları dahil- test etti.

EcoDemonstrator Programı 2015 yılında da, TUI Travel ve NASA işbirliğiyle, 757 modeli üzerinde daha fazla teknolojiyi test edecek.

DREAMLINER TESTLERE BAŞLADI

Yorumlar

Nedir ~ 9 yıl önce
"akustik seramik matriks kompozit başlık" nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boeinger ~ 9 yıl önce
O karbonfiber kapı boeing in başına dert olur. Söylemesi benden :

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Boeing bu işi biliyoru

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alper ~ 9 yıl önce
Agzimizin sulari aka aka gavurun yaptiklarini okuyoruz :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000