02 Kasım 2011, Çarşamba 07:36:20

DELTA HAVAYOLLARI'NIN 20. YILI

Delta Hava Yolları, 2 Kasım 1991 tarihinden itibaren Türkiye ile Amerika’yı bağlıyor…
  • adamlarin hergün frankfurta 6,7 tane ucagi geliyor.3 tane 772,3 veya 4 tane 763 olmasi lazim.
Delta Hava Yolları Türkiye Satış Müdürü Esra Solak “Delta’nın geçmişinde, özel bir yere sahip olan İstanbul seferi Türkiye ile ABD arasında süregelen iş ve turizm ilişkilerine büyük katkıda bulunmaktadır. Yirmi yılın sonunda Türkiye’ye servisi olan tek Amerikan havayolu şirketi olma konumunu koruyan Delta bu sürede 2 milyondan fazla yolcu taşımıştır” dedi.

Delta ilk yıllarda 150 yolcu kapasiteli Boeing 727 tipi uçakları ile Frankfurt merkez havalimanı üzerinden Amerika’ ya seferlerini gerçekleştirmekteydi. Mayıs 1997’den itibaren Delta Türkiye ile Amerika arasında direkt uçuşlara başladı. Delta halen 246 yolcu kapasiteli Boeing 767-300 tipi uçakları ve Business Elite, Ekonomi Comfort ve Ekonomi sınıfı servisi ile İstanbul New York arasında hizmet vermeye devam ediyor.

Yirmi yıl once Delta, Pan American Havayolları’nın 21 Avrupa uçuş hakkını devralarak bir günde tarihinin en hızlı büyümesini gerçekleştirdi. Delta bugün altı kıtada 59 ülkeye servis vermekte ve uçuş ağının yüzde 40’ını uluslararası uçuşlar oluşturuyor.

Her yıl 160 milyondan fazla yolcuya hizmet veren Delta Hava Yolları Fortune Dergisi tarafından 2011 yılında dünyanın en beğenilen havayolu seçildi. Delta sektör lideri olan küresel uçuş ağı ile altı kıtada 59 ülkede 338 uçuş noktasına sefer yapıyor.

Merkezi Atlanta’da olan havayolunun tüm dünyada 80 000 den fazla çalışanı ve 700’den fazla uçağı bulunuyor. SkyTeam havayolu ortaklığının kurucu üyesi Delta transatlantik uçuş hatlarında AirFrance-KLM ve Alitalia ile ortak yatırım anlaşması yaparak yine bu konuda sektör lideri olma konumunu sürdürüyor. Delta Amsterdam, Atlanta, Cincinnati, Detroit, Memphis, Minneapolis-St. Paul, New York-JFK, Paris-Charles de Gaulle, Salt Lake City ve Tokyo-Narita merkez havalimanlarından yolcularına 13 binden fazla günlük uçuş sağlıyor. Delta’ nın yolcularına sunduğu hizmetler arasında SkyMiles üyelik programı, ödül kazanmış BusinessElite servisi, ve 50’den fazla havalimanında bulunan Sky Club dinlenme salonları bulunuyor.

Delta 2013 yılına kadar havalimanları terminallerine, uluslararası ürünlerine ve teknolojiye 2 milyar dolardan fazla yatırım yaparak yolcularına hem yerde hem de uçuş esnasında en üst düzeyde hizmet sunmaya devam etmeyi hedefliyor
DELTA HAVAYOLLARI'NIN 20. YILI

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
adamlarin hergün frankfurta 6,7 tane ucagi geliyor.3 tane 772,3 veya 4 tane 763 olmasi lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000