11 Eylül 2008, Perşembe 17:25:51

Delta Airlines hostesi Müslüman oldu

ABD'nin en büyük havayolu şirketlerinden Delta Havayolları'nda kabin memuru Maria müslüman oldu
  • Ben kara çarşaflılardan çok, başını kapatıp daracık şeyler giyenlere karşıyım.
  • KARDEŞİM NE HELALİ OLSUN DELTA YA?BİZLER BAŞ ÖRTÜSÜNE KARŞI DEĞİLİZ AMA BUNU Bİ SİMGE GİBİ GÖRENLERE,SADECE BAŞINI ÖRTMEYİP TÜRBAN İÇİNE GİRİP HER YERİNİ KAPATAN KARA FATMA,NİNJALARA KARŞIYIZ...
  • yıllardır uyutuluyoruz, unutuyoruz, unutuluyoruz. Neye layıksan öyle yönetilirsin.Demokrasi ve Laiklik teriminin bile anlamını değiştirdiler, içini boşalttılar.Yıllardır batının yalnızca yalnızca görünüşünü, taklitçiliğini değilde, onların inancı görüşü ne olursa olsun insanlara saygı göstermesini örnek alsaydık belkide bugün bırakn bir çok alanda inanç problemi yaşamayı, Deltada olan hadise bile meydana gelmezdi.
  • zaten delta havayollarında yıllardır calısan hem Türk hemde Müslüman birçok hostes vardır.
  • Hani ülkede demokrasi insan hakları. Bu demokrasi denen şey tek taraflı mı acaba din ve vicdan hürriyeti anayasa ile sabitken dinin emirlerini yaşamak isteyen insan istediği iş kolunda çalışamazmı. Eşitlik özgürlük yok yani memlekette öylemi. Bakın böyle olay türk şirketlerinde olmadan senaryoların karamsarlığı belli olduktan sonra düşünemiyorum zaten. Türkiye bunu kaldıramaz insanlar saygılı hoşgörülü değller çünkü. Havaalanında namaz kılan insan nerede ise tv kanallarında yuhhlanacak. Cahil insan işte bilmiyor nerede kılacağını ona yol gösteren görevli yokmu orada sormayıda bilmiyor kadın köşede namaz kılıyor. Bunu haber yapan tv herhalde delta daki olay türk şirketlerinde olsa günlerce konuşur başbakan doğan arasındaki kavgayı bile geçer. Çok yazık kültürümüz dinimiz laiklik adı altında dejenere olmuş hemde kendi milletimiz içinde. Okumuyor görmüyor ve dolayısı il ebilmiyoruz.
  • Çok fazla söylenecek söz bulamıyorum işte gerçek anlamda kurumsallık budur.Deltayı tebrik ediyorum.
  • Is yapiyoruz...Ne alaka kulturumuzu dinimizi yikmakla. Bu olay bizde olsa, sonuçlari ve algilanmasi farkli olur.Egri oturup dogru konusalim.Amerika'da tabii ki sorun yaratmaz.Orada turban da sorun yaratmiyor farkindaysan CEMJACK arkadasim.Hem her meslegin bir giyinme usulu adabi var. Bu arada ne demek çocuk çalistirmak pek anlayamadim? Air France'in basi "papy boom" ile dertteyken siz gençlerden yakiniyorsunuz. Olacak is mi..Havaciliktan bahsetmek için once pazara bir bakin neler oluyor.O "çocuk" dediginiz insanlar bir sirkete dinamik getirebilir. Yuksek potansiyel katabilir.Havaciligin mektebinden gelebilir ama tek eksigi zamanla deneyimdir.Siz de bir eski nesil olarak, oyle laf atacaginiza yeni nesile yol gosterip, ogretici olabilirsiniz mesela. Ne bu kiskançlik?
  • Bazen çok düşünüyorum. Acaba kimler daha çok müslüman diye, çoğunluğu müslüman olan bir ülkede bunu yapmaya çalışan kişi savunması alınmadan iş çıkışı verilir. Kendi dinimizden olmayan insanlar kendi dinimizde olan insanlardan daha anlayışlı olabiliyor. Herhalde sözde müslüman ülkeyiz. Sözde avrupai bir görüntü olacak diye kabinde başörtülü insanlar çalışamaz bizim şirketlerimizde. Çalışsa doğan gazeteleri gerici yobaz diye boş sayfaya taşır haberi. Ama asıl gericiliği kendilerinin yaptıklarının farkında değiller. THY değil Delta yı kullandım hep tüm ödediğim ücretler helal olsun. Çok tecrübeli insanlar çalışıyorlar. Bizim şirketler gibi çocuk çalıştırmıyorlar. Avrupa america yı taklit ederek kendi kültürümüzü dinimizi yıkıyoruz. allah hepimizi ıslah etsin.

ABD'nin en büyük havayolu şirketlerinden olan Delta Havayolları'nda kabin memuru Filipin kökenli Maria, İstanbul'da tanıştığı emlakçı Bayram Köse ile evlenip müslüman oldu. Adını Meryem olarak değiştiren, daha sonra başını örtmeye karar veren kabin memuru için, şirketi özel bir başörtüsü dizayn ettirdi.

New Jersey'de yaşıyan Maria, 3 yıl önce İstanbul'da emlakçı Bayram Köse'yle Sultanahmet'te tanıştı. Birbirlerinden hoşlanan Bayram ve Maria 6 Ağustos 2007'de ABD'de evlendi. 11.5 yıldan bu yana Delta Havayolları'nda çalışan Maria Köse, evlendikten sonra önce ismini Meryem olarak değiştirdi, ardından da başını örtmeye karar verdi. Bu süre içinde daha önce başı açık olarak çalıştığı Delta Havayolları'nda çalışmaya da devam etti. Meryem kapanmaya karar verdi, ama bu işveren ve arkadaşları tarafından uygun görülmedi.

55 bini aşkın kişiye istihdam sağlayan Delta Havayolları, Meryem Köse'ye başını açmasını ya da işi bırakmasını söyledi. Şirket hemen sonra da Meryem Köse'den konuyla ilgili uzman bir kuruluştan yazı getirmesini istedi. Meryem Köse bu olayın ardından 12 gün boyunca çalışamadı. Meryem Köse, New Jersey'de bir camiden aldığı yazıyı Delta Havayolları'na götürdü. Yazıyı alan Delta Havayolları, Meryem Köse'nin kapanmasının dini bir gereklilik olduğuna karar verdi. Hatta Meryem için İslami kurallara uygun bir kıyafet de dizayn etti. Meryem Köse şirket kurallarına göre, üniformasına uygun renkte beyaz, mavi, kırmızı veya siyah renkte başörtüsü takabiliyor.

Meryem Köse, başını örtmek isteyen, ancak işyerinden tepki alacağı korkusuyla bunu yapamayan birçok kadına da yol göstereceğini düşündüğünü söyledi. Başını örtmesinde Kuran- ı Kerim araştırmasının etkili olduğunu belirten Meryem Köse, İslam dininin bunu gerektirdiğini savundu. Ailesinin başını örtmesine hiçbir tepki vermediğini vurgulayan Meryem Köse bu anlayışlarından ötürü ailesini çok sevdiğini de sözlerine ekledi. Başını örterken eşinden hiçbir baskı görmediğini, bunu tamamen kendi isteğine göre yaptığını vurgulayan Meryem Köse, halen çalıştığı Delta Havayolları'ndaki iş arkadaşlarının yavaş yavaş kendisinin bu yeni görüntüsüne alıştığını da kaydetti.

Meryem Köse'nin başını örtmesinin ardından Delta Havayolları bütün kabin memurları için İslami tarzda ama standart kıyafetler dizayn etmeye başladı.

hostes

Delta Airlines hostesi Müslüman oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Rumuz ~ 16 yıl önce
Ben kara çarşaflılardan çok, başını kapatıp daracık şeyler giyenlere karşıyım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
JET LACK FARUK ~ 16 yıl önce
KARDEŞİM NE HELALİ OLSUN DELTA YA?BİZLER BAŞ ÖRTÜSÜNE KARŞI DEĞİLİZ AMA BUNU Bİ SİMGE GİBİ GÖRENLERE,SADECE BAŞINI ÖRTMEYİP TÜRBAN İÇİNE GİRİP HER YERİNİ KAPATAN KARA FATMA,NİNJALARA KARŞIYIZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
steadfast ~ 16 yıl önce
yıllardır uyutuluyoruz, unutuyoruz, unutuluyoruz. Neye layıksan öyle yönetilirsin.Demokrasi ve Laiklik teriminin bile anlamını değiştirdiler, içini boşalttılar.Yıllardır batının yalnızca yalnızca görünüşünü, taklitçiliğini değilde, onların inancı görüşü ne olursa olsun insanlara saygı göstermesini örnek alsaydık belkide bugün bırakn bir çok alanda inanç problemi yaşamayı, Deltada olan hadise bile meydana gelmezdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
USA ~ 16 yıl önce
zaten delta havayollarında yıllardır calısan hem Türk hemde Müslüman birçok hostes vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cemjack ~ 16 yıl önce
Hani ülkede demokrasi insan hakları. Bu demokrasi denen şey tek taraflı mı acaba din ve vicdan hürriyeti anayasa ile sabitken dinin emirlerini yaşamak isteyen insan istediği iş kolunda çalışamazmı. Eşitlik özgürlük yok yani memlekette öylemi. Bakın böyle olay türk şirketlerinde olmadan senaryoların karamsarlığı belli olduktan sonra düşünemiyorum zaten. Türkiye bunu kaldıramaz insanlar saygılı hoşgörülü değller çünkü. Havaalanında namaz kılan insan nerede ise tv kanallarında yuhhlanacak. Cahil insan işte bilmiyor nerede kılacağını ona yol gösteren görevli yokmu orada sormayıda bilmiyor kadın köşede namaz kılıyor. Bunu haber yapan tv herhalde delta daki olay türk şirketlerinde olsa günlerce konuşur başbakan doğan arasındaki kavgayı bile geçer. Çok yazık kültürümüz dinimiz laiklik adı altında dejenere olmuş hemde kendi milletimiz içinde. Okumuyor görmüyor ve dolayısı il ebilmiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
title ~ 16 yıl önce
Çok fazla söylenecek söz bulamıyorum işte gerçek anlamda kurumsallık budur.Deltayı tebrik ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air ~ 16 yıl önce
Is yapiyoruz...Ne alaka kulturumuzu dinimizi yikmakla. Bu olay bizde olsa, sonuçlari ve algilanmasi farkli olur.Egri oturup dogru konusalim.Amerika'da tabii ki sorun yaratmaz.Orada turban da sorun yaratmiyor farkindaysan CEMJACK arkadasim.Hem her meslegin bir giyinme usulu adabi var. Bu arada ne demek çocuk çalistirmak pek anlayamadim? Air France'in basi "papy boom" ile dertteyken siz gençlerden yakiniyorsunuz. Olacak is mi..Havaciliktan bahsetmek için once pazara bir bakin neler oluyor.O "çocuk" dediginiz insanlar bir sirkete dinamik getirebilir. Yuksek potansiyel katabilir.Havaciligin mektebinden gelebilir ama tek eksigi zamanla deneyimdir.Siz de bir eski nesil olarak, oyle laf atacaginiza yeni nesile yol gosterip, ogretici olabilirsiniz mesela. Ne bu kiskançlik?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cemjack ~ 16 yıl önce
Bazen çok düşünüyorum. Acaba kimler daha çok müslüman diye, çoğunluğu müslüman olan bir ülkede bunu yapmaya çalışan kişi savunması alınmadan iş çıkışı verilir. Kendi dinimizden olmayan insanlar kendi dinimizde olan insanlardan daha anlayışlı olabiliyor. Herhalde sözde müslüman ülkeyiz. Sözde avrupai bir görüntü olacak diye kabinde başörtülü insanlar çalışamaz bizim şirketlerimizde. Çalışsa doğan gazeteleri gerici yobaz diye boş sayfaya taşır haberi. Ama asıl gericiliği kendilerinin yaptıklarının farkında değiller. THY değil Delta yı kullandım hep tüm ödediğim ücretler helal olsun. Çok tecrübeli insanlar çalışıyorlar. Bizim şirketler gibi çocuk çalıştırmıyorlar. Avrupa america yı taklit ederek kendi kültürümüzü dinimizi yıkıyoruz. allah hepimizi ıslah etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000