28 Aralık 2009, Pazartesi 07:28:50

Biz olsak burnumuzdan getirirlerdi!

HaberTürk yazarlarından Rahşan Gülşan, Delta Havayolları'nın uçağında yaşanan olaya bakış açısını okuyucularıyla paylaşmış. İşte Gülşan'ın konu hakkındaki düşünceleri...
  • Secondary Security Screening
  • sss nedir ?
  • ADB de TSA in elinde iki tip liste var, birincisi hiç uçağa binemeyecekler listesi,ikincisi ise özel güvenlik aramasından sonra uçağa alınabilecek kişilerin listesi.Bu listeyi tüm havayollarının checkin counterlarında kullanıyorlar.Daha işlemleriniz yapılmadan positive ID niz pasaportunuzdaki ve biletinizdeki isminizle bu liste ile karşılaştırılır.Bu listelerde ADB vatandaşları dahil 40 milletten insan vardır.Cebimde iki Airline ID si olmasına rağmen hala SSS listesindeyim.Sebebini TSA dahil kimse izah edemiyor,listedende çıkartmıyorlar beni.Başvurmadığım yer kalmadı ADB de.Boynumda bir flag carrier ID si ile havayolu personeli olduğumu bilebile kendi proseslerine gülerek taramadan geçiriyorlar beni.Tek çare kendi uçağınla uçmak.
  • sana soru soranlara ukallalık yaparsan olcağı budur işte
  • Rahsan Gülsan a katiliyorum cok dogru söyledi biz olsaydik ever burnumuzdan getirirlerdi...

El Kaide üyesi, elini kolunu sallaya sallaya havaalanındaki insanı canından bezdiren arama tarama noktalarından geçmiş, Delta Airlines'a binmiş. Sonra bir şeyi yanlışlıkla patlatınca yakalanmış.

Haberi tekrar tekrar okudum. Ve sinir oldum. Ne zaman Amerika'ya gitsem havaalanında biniş kartıma bastıkları 'SSS' harfleri yüzünden uğramadığım eziyet kalmaz.

Las Vegas'ta tuhaf bir cihazın içine sokulup üzerime basınçlı hava üflendiği, Seattle'da çırılçıplak soyulup aranışıma kadar her türlü eziyeti yaşamışlığım vardır.

Üzerinde ay yıldız bulunan pasaport gördüler mi ödleri kopan Amerikalılar bu güvenlik açığını nasıl yarattılar anlamak güç. Ama diyorum ya bizden biri olsa burnumuzdan getirirlerdi!

Rahşan GÜLŞAN
HT MAGAZİN

Biz olsak burnumuzdan getirirlerdi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Secondary Security Screening

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sss nedir ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ADB de TSA in elinde iki tip liste var, birincisi hiç uçağa binemeyecekler listesi,ikincisi ise özel güvenlik aramasından sonra uçağa alınabilecek kişilerin listesi.Bu listeyi tüm havayollarının checkin counterlarında kullanıyorlar.Daha işlemleriniz yapılmadan positive ID niz pasaportunuzdaki ve biletinizdeki isminizle bu liste ile karşılaştırılır.Bu listelerde ADB vatandaşları dahil 40 milletten insan vardır.Cebimde iki Airline ID si olmasına rağmen hala SSS listesindeyim.Sebebini TSA dahil kimse izah edemiyor,listedende çıkartmıyorlar beni.Başvurmadığım yer kalmadı ADB de.Boynumda bir flag carrier ID si ile havayolu personeli olduğumu bilebile kendi proseslerine gülerek taramadan geçiriyorlar beni.Tek çare kendi uçağınla uçmak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sana soru soranlara ukallalık yaparsan olcağı budur işte

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Rahsan Gülsan a katiliyorum cok dogru söyledi biz olsaydik ever burnumuzdan getirirlerdi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000