20 Ağustos 2008, Çarşamba 08:13:54

Başörtülü hostese özel kıyafet

ABD'nin en büyük havayolu şirketi Delta, Müslüman bir hostesin yaşadığı kıyafet sorununa örnek bir çözüm geliştirdi.
  • Ergenekon hakkında soruşturmaları açan savcılar cumhuriyetimizin savcılarıdır. Aynı savcılar yine kapatma davalarını da açanlardır. Madem ortaya atılanlar komplo teorisinden başka birşey değil. Gerekli delilleri sunarak bundan aklanabilirler. Fakat onların işine gelmiyor çünkü hukuk yollarını kullanmak hukuku kendi işi için kullanmaktan daha zor geliyor kendilerine.
  • Türkiye üzerinde rejim tehlikesini olduğunu ileri sürenler ürettikleri komplo teorilerine artık inanır hale geldiler. Artık bundan beslenir hale geldiler. Bu millet hangi rejimin doğru olduğunu gayet iyi bilecek düzeydedir. Kendini milletin üstünde gören birkaç aydın geçinen kesimin boyunduruğu altında bulunmaz. Makam ve mevkilerini korumak için ellerinden gelenleri ardına koymuyorlar. Ama milletimiz bunları zaten tasfiye etti, daha da edecek.
  • Rejim planlarini kuranlar ortaya ergenekonu atti , ilgi bunlardan kalksin dagilsin diye , bu esnada medya ergenekon takib ederken onlar Rejim plan projesini rahatlik ile surduruyorlar , Ergenekon tipki USA 9-11 olayi gibi hayal .. hepsi komplo teorileri !
  • açıkcası hiç inandırıcı değil.Türkiye'de yeni bir tartışma yaratmak isteyenler tarafından üretilmiş olabilir. herşey mümkün
  • turkıye kac mılyon ,bas ortusunden korkanlar Allahtan korkmuyor ne yazık.. Turkıyede hic bir zaman rejım tehlıkesı olmadı..Rejım tehlıkesı ergenocunların kafasında var.
  • Türkiye'de rejim tehlikesi var insanların yüzde onu şeriat istiyor. Türban sadece bir başlangıç ve basamak...
  • Haberi yapan gazeteye bakın sonra gelin de inanın... Bedava gazete dağıtmak nasıl onlar için sorun değilse yalan haber de değil...
  • Madem orası ABD orada irtica tehdidi yok. Adamlar islamdan kendilerine terör gelecek diye çeşit çeşit güvenlik önlemi koyuyorlar. Onlar tehlike değil galiba... Biz de nedense kendini ilerici görenleri görüyoruz. Yerlerinde saymayı kendine ilke edinmişler. Herşeye muhalefet yapmak ve daima orada kalmak onlar için güzel olsa gerek. İşin garip olan kısmı nüfusu ezici çoğunluğu hristiyan olan bir ülke ben böyle birşey kabul etmiyorum, istifa et deme ihtimali çok yüksek iken bizim Türkiye'deki ilerici gözüken kesimin mantığıyla tamamen ters düşünüyor. Ya bu amerikalılarda sorun var, yada bizim ilerici gözüken gericilerle...
  • Siz hala türbana takılın kalın sırf malum ülkelere yalakalık yapmak için, farkındamısınız bilmem ama o malum ülkeler bu konuları çoktan aşmış.Anlamadığım orasını burasını açana tek kelime söylenmezken başını kapatana bu tepki niye? Başını kapatanlar bu ülkeyi geri götürüyorsa neden üni. kadar okuyup çabaladıktan sonra ükleyi ileriye götürdüğünü zanneden geri kafalılar tarafından kapıdan içeri alınmıyor daha fazla okuma hakkı neden ellerinden alınıyor söylermisiniz bu ülkeyi kim geriye götürüyor?????
  • Havayollarının uniforma yönetmelikleri vardır.Herkes kafasına göre takılamaz..Sözkonusu türban veya başörtüsü olunca hep özgürlük oluyor dimi sayın GEVEZE..
Miriam Köse'nin kıyafet sorunu birkaç ay önce başladı. Bir Türk'le evlenerek Müslüman olan Köse, 11 yıldan beri hosteslik yaptığı şirketin ana merkezi Atlanta'da dört saat beklemesi gerekince problem çıktı.

Hostes dinlenme odasına geçen Köse, kendisini gören iki birim şefinin uyarısına maruz kaldı. Başörtüsünün yönetmeliğe uymadığını belirten şefler, bu konuda yönetimin karar vermesi gerektiğini belirtti. Sonuç ilan edilinceye kadar da Köse'nin saçlarını açmasını, aksi halde uçuşa çıkamayacağını ifade ettiler.

Başörtüsünü çıkarmayı reddeden Köse, Atlanta'dan sivil olarak uçağa bindi ve evinin bulunduğu New Jersey'e döndü. Konuyu incelemeye alan Delta yönetimi, Miriam Köse'den başörtüsünün dinî bir gereklilik olduğunu belirten yazı getirmesini istedi.

New Jersey'deki camiden aldığı yazıyı şirkete gönderen Köse, bir hafta sonra istisnai talebinin kabul edildiğini bildiren sevindirici bir e-mail aldı. Delta'nın duyarlılığı bununla da kalmadı. Şirketin personele karşı dinî veya ırkî ayrımcılık yapılıp yapılmadığını takip etmekle görevli Fırsat Eşitliği Bürosu yöneticisi, özel numarasını vererek Köse'nin en küçük sıkıntıda kendisini aramasını istedi. Delta'nın bu uygulamasından, kipa takan Yahudi erkekleri ile sarıkla dolaşan Sih erkekleri de yararlanacak. Zaman
Başörtülü hostese özel kıyafet

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Eclipse ~ 16 yıl önce
Ergenekon hakkında soruşturmaları açan savcılar cumhuriyetimizin savcılarıdır. Aynı savcılar yine kapatma davalarını da açanlardır. Madem ortaya atılanlar komplo teorisinden başka birşey değil. Gerekli delilleri sunarak bundan aklanabilirler. Fakat onların işine gelmiyor çünkü hukuk yollarını kullanmak hukuku kendi işi için kullanmaktan daha zor geliyor kendilerine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eclipse ~ 16 yıl önce
Türkiye üzerinde rejim tehlikesini olduğunu ileri sürenler ürettikleri komplo teorilerine artık inanır hale geldiler. Artık bundan beslenir hale geldiler. Bu millet hangi rejimin doğru olduğunu gayet iyi bilecek düzeydedir. Kendini milletin üstünde gören birkaç aydın geçinen kesimin boyunduruğu altında bulunmaz. Makam ve mevkilerini korumak için ellerinden gelenleri ardına koymuyorlar. Ama milletimiz bunları zaten tasfiye etti, daha da edecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
;-) ~ 16 yıl önce
Rejim planlarini kuranlar ortaya ergenekonu atti , ilgi bunlardan kalksin dagilsin diye , bu esnada medya ergenekon takib ederken onlar Rejim plan projesini rahatlik ile surduruyorlar , Ergenekon tipki USA 9-11 olayi gibi hayal .. hepsi komplo teorileri !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalan ~ 16 yıl önce
açıkcası hiç inandırıcı değil.Türkiye'de yeni bir tartışma yaratmak isteyenler tarafından üretilmiş olabilir. herşey mümkün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gece ~ 16 yıl önce
turkıye kac mılyon ,bas ortusunden korkanlar Allahtan korkmuyor ne yazık.. Turkıyede hic bir zaman rejım tehlıkesı olmadı..Rejım tehlıkesı ergenocunların kafasında var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 16 yıl önce
Türkiye'de rejim tehlikesi var insanların yüzde onu şeriat istiyor. Türban sadece bir başlangıç ve basamak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ZAMANMIŞ ~ 16 yıl önce
Haberi yapan gazeteye bakın sonra gelin de inanın... Bedava gazete dağıtmak nasıl onlar için sorun değilse yalan haber de değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eclipse ~ 16 yıl önce
Madem orası ABD orada irtica tehdidi yok. Adamlar islamdan kendilerine terör gelecek diye çeşit çeşit güvenlik önlemi koyuyorlar. Onlar tehlike değil galiba... Biz de nedense kendini ilerici görenleri görüyoruz. Yerlerinde saymayı kendine ilke edinmişler. Herşeye muhalefet yapmak ve daima orada kalmak onlar için güzel olsa gerek. İşin garip olan kısmı nüfusu ezici çoğunluğu hristiyan olan bir ülke ben böyle birşey kabul etmiyorum, istifa et deme ihtimali çok yüksek iken bizim Türkiye'deki ilerici gözüken kesimin mantığıyla tamamen ters düşünüyor. Ya bu amerikalılarda sorun var, yada bizim ilerici gözüken gericilerle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
citirti ~ 16 yıl önce
Siz hala türbana takılın kalın sırf malum ülkelere yalakalık yapmak için, farkındamısınız bilmem ama o malum ülkeler bu konuları çoktan aşmış.Anlamadığım orasını burasını açana tek kelime söylenmezken başını kapatana bu tepki niye? Başını kapatanlar bu ülkeyi geri götürüyorsa neden üni. kadar okuyup çabaladıktan sonra ükleyi ileriye götürdüğünü zanneden geri kafalılar tarafından kapıdan içeri alınmıyor daha fazla okuma hakkı neden ellerinden alınıyor söylermisiniz bu ülkeyi kim geriye götürüyor?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
winglet ~ 16 yıl önce
Havayollarının uniforma yönetmelikleri vardır.Herkes kafasına göre takılamaz..Sözkonusu türban veya başörtüsü olunca hep özgürlük oluyor dimi sayın GEVEZE..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000