27 Eylül 2010, Pazartesi 17:20:13

11 BİN LİTRE YAKITLA GÖVDE ÜSTÜNE İNDİ!

Delta Havayolları’na ait yolcu uçağı iniş takımları açılmayınca gövde üzeri iniş yaptı. İniş anı saniye saniye görüntülendi. Yakıt tankı dolu olmasına rağmen şans eseri uçak alev almadı, faciayla sona erebilecek kazada kimsenin burnu dahi kanamadı.
  • güneşliklerin açık olmasının bir diğer önemli sebebi ise riskin büyük olduğu iniş ve kalkış anlarında yolcuların motor gibi iniş kalkışta meydana gelebilecek yangınları gömmesi istenir. sırf bu nedenden dolayı meydana gelen kazalar vardır.
  • Phantom Phorever kesinlikle çok haklı... :)
  • güneşliklerin iniş ve kalkışta açık bulundurulması gerekir çünkü her kalkış ve iniş emergency bir durumdur.insan gözünün acil durumda dış şartlara uyum sağlaması gerekir.acil tahliye sırasında uçağın iç ışığı ve dış ışıklar arasında ki fark gözlerde anlık gitgellere sebep olup tahliyeyi engelleyebilir.buyüzden dış şartlara uyum sağlayıp kolay tahliye için ışıkların sönük window blind ların açık olması gerek.
  • Videodaki görüntülerin yolcuların penceresinden çekildiğini görünce uzun zamandır aklıma takılan ve cevabını bulamadığım bir uygulamanın nedenini buradaki profesyonel havacılara sormak istiyorum. Neden inişte-kalkışta kabin pencere perdelerinin açık tutulması istenir?
  • Bence "heads down, stay down" (kafanızı kaldırmayın, 'brace' pozisyonunda kalın) diyor ama çok bir önemi yok.
  • Anladik pazartesi gunu (Monday Nigth Football) ama FO "Touch Down" demiyor. Sacmalamaya gerek yok. " Heads down, Stay Down, Heads Down, Stay Down, HEADS DOWN, STAY DOWN.. diyor. Bilmem anlatabildim mi???? Daha buyuk harfle yazamiyorum, en buyugu bu.
  • videyo kayıdı incelediğinde 18:54:12'nin yazdığı gibi açılamayan arka sol değil arka sağ iniş takımıdır - sağ kanadı sürtünüyor, resimden de belli - uçak sağ yan yattı
  • HEADS DOWN,STAY DOWN diyerek başlarını öne eğmelerini ve öyle kalmalarını istiyor ki darbelere maruz kalınmasın. iyi dilekleriniz için teşekkür ederiz..Bazı kokpitteki kader arkadaşlarımız bizim mesleğimizi gerçek anlamda değerlendiremeyip aşağılasa da biz yaptığımız işi severek ve inanarak yapıyoruz,onca işina rasında misafirlerimize de kokpit ekibine de yaptığımız ikramdan da gocunmuyoruz,keyif alıyoruz.Herkese emniyetli uçuşlar..Eski bir TK'lı Instructor
  • Kabin ekibinden biri (muhtemelen kabin amiri) "Touch Down! Stay Down!" diye bağırırarak yolcuların eğilmiş haldeki emergency iniş pozisyonlarını korumaları konusunda uyarmaya çalışıyor. Sesindeki korku ve endişeyi duyuyorsunuz. Allah cümle uçuş personelinin yardımcısı olsun. Kaptan ve FO'nun elinden öpmek gerekiyor. Emergency böyle bir şey işte :(
  • geçmiş olsun

Delta Havayolları’na ait 4951 sefer sayılı CRJ900 tipi yolcu uçağı, iniş takımları açılmayınca 64 yolcusuyla birlikte New York JFK Havalimanı’na gövde üzeri iniş yapmak zorunda kaldı.

Deposunda yaklaşık 3 bin galon (11356 litre) yakıt bulunduğu belirtilen uçak, John F. Kennedy Havalimanı’nda alınan önlemlerin ardından başarıyla gövde üzerine indi.

İniş öncesi kurtarma ekiplerine, uçakta 64 yolcu bulunduğu ve yakıt miktarı hakkında gerekli bilgilerin verildiği açıklandı.

Uçağın iniş anı Chase Benzenberg ve Alessandro Albero adlı yolcular tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntüleri kaydedenlerden biri olan Alessandro Albero, “Uçakta sorun olduğuna dair ilk belirtilerin Westchester Havaalanı'nın üzerinde tur atarken belli oldu. Yaklaşık 20 dakika tur attık. Aramızda 'Pilot havaalanının nerede olduğunu biliyor mu acaba?' diye şakalaşıyorduk. Daha sonra hoparlörden sorun olduğuna dair anons geldi” dedi.

Bir diğer yolcu Chase Benzenberg ise “Acil iniş yapacağımızı söylediler. İniş takımlarımız açılmadığı bilgisi dışında detay vermediler. Biz de bunun üzerine gövde üstünde kıvılcımlar saçarak kaymayı hayal ederken daha sonra sağ iniş takımı olduğunu ve sadece kanadın piste sürtüneceğini söylediler” şeklinde konuştu.

Başarılı bir şekilde piste iniş yapan uçağın pilotu, ABD’li havacılık otoriteleri tarafından 2009 yılının Ocak ayında kalkıştan kısa bir süre sonra kuş sürüsüne dalarak motorları arızalanan US Airways’e ait yolcu uçağını Hudson Nehri’ne indirmeyi başaran ve “Kahraman Pilot” olarak tüm dünya tarafından tanınan Chesley Sullenberger’e benzetildi.

Pilot için “En az Sullenberger kadar sakin ve profesyonel bir iş çıkardı” denildi.

İŞTE SANİYE SANİYE KAYITLARA GEÇEN O ANLAR:

11 BİN LİTRE YAKITLA GÖVDE ÜSTÜNE İNDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 14 yıl önce
güneşliklerin açık olmasının bir diğer önemli sebebi ise riskin büyük olduğu iniş ve kalkış anlarında yolcuların motor gibi iniş kalkışta meydana gelebilecek yangınları gömmesi istenir. sırf bu nedenden dolayı meydana gelen kazalar vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Phantom Phorever kesinlikle çok haklı... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
güneşliklerin iniş ve kalkışta açık bulundurulması gerekir çünkü her kalkış ve iniş emergency bir durumdur.insan gözünün acil durumda dış şartlara uyum sağlaması gerekir.acil tahliye sırasında uçağın iç ışığı ve dış ışıklar arasında ki fark gözlerde anlık gitgellere sebep olup tahliyeyi engelleyebilir.buyüzden dış şartlara uyum sağlayıp kolay tahliye için ışıkların sönük window blind ların açık olması gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Videodaki görüntülerin yolcuların penceresinden çekildiğini görünce uzun zamandır aklıma takılan ve cevabını bulamadığım bir uygulamanın nedenini buradaki profesyonel havacılara sormak istiyorum. Neden inişte-kalkışta kabin pencere perdelerinin açık tutulması istenir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence "heads down, stay down" (kafanızı kaldırmayın, 'brace' pozisyonunda kalın) diyor ama çok bir önemi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Anladik pazartesi gunu (Monday Nigth Football) ama FO "Touch Down" demiyor. Sacmalamaya gerek yok. " Heads down, Stay Down, Heads Down, Stay Down, HEADS DOWN, STAY DOWN.. diyor. Bilmem anlatabildim mi???? Daha buyuk harfle yazamiyorum, en buyugu bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
videyo kayıdı incelediğinde 18:54:12'nin yazdığı gibi açılamayan arka sol değil arka sağ iniş takımıdır - sağ kanadı sürtünüyor, resimden de belli - uçak sağ yan yattı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HEADS DOWN,STAY DOWN diyerek başlarını öne eğmelerini ve öyle kalmalarını istiyor ki darbelere maruz kalınmasın. iyi dilekleriniz için teşekkür ederiz..Bazı kokpitteki kader arkadaşlarımız bizim mesleğimizi gerçek anlamda değerlendiremeyip aşağılasa da biz yaptığımız işi severek ve inanarak yapıyoruz,onca işina rasında misafirlerimize de kokpit ekibine de yaptığımız ikramdan da gocunmuyoruz,keyif alıyoruz.Herkese emniyetli uçuşlar..Eski bir TK'lı Instructor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kabin ekibinden biri (muhtemelen kabin amiri) "Touch Down! Stay Down!" diye bağırırarak yolcuların eğilmiş haldeki emergency iniş pozisyonlarını korumaları konusunda uyarmaya çalışıyor. Sesindeki korku ve endişeyi duyuyorsunuz. Allah cümle uçuş personelinin yardımcısı olsun. Kaptan ve FO'nun elinden öpmek gerekiyor. Emergency böyle bir şey işte :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
geçmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000