04 Nisan 2012, Çarşamba 11:30:29

VE GAZİPAŞA'YA İLK TEKER KONULDU

Gazipaşa Havalimanı'na ilk Boeing 737-800 tipi uçak az önce iniş gerçekleştirdi.
  • Corendon Havayollarına başarılar diliyorum. ANTALYA HAVAŞ/ HAREKAT
  • Haberde gecen metinler tamamen doğrudur.Uçak içerisinde kokpitte uçuş gerçekleştiren biriyim.Gazipaşa meydan turu yapıldı.ayrıca basın mensublarının görüntü alınabilmesi için (tabi yemedik) 3500 feet'te sehir yapılmıştır.Teker koymasını sonrasında içerdekilerin tedirginliği yüzlerinden okunuyordu.Alkış kıyamet koptu :D
  • 1.7 ton yakar normalde corendon ilk uçuşu olduğu için gazipaşa semalarında turlamıştırlar biraz tanıtım amaçlı :). fin air kaptanlarıda eğitim alacak tabikii de geçen sene transavia kaptanları nasıl eğitim aldıysalar.
  • 3 ton değil abartmayalım,1,8 ton harcamış. Ayrıca Tokatlı kardeşime katılıyorum darısı Tokatın başına
  • evet aynen oyle... bkz Innsbruck bilip bilmeden sacma sacma yorumlar yapmayiniz lutfen. saygilar.
  • Tehlikeli alanlar tabii ki var. Fakat, o alanlara yalnızca o alan için "certified" pilotlar inebilir. Gazipaşa için bu nasıl sağlanacak? Lhasa'ya simulator eğitimi ile mi inip kalkıyor pilotlar? Bu eğitimi almış pilotların yanında defalarca uçarak, pişerek sol koltuğa oturuyorlar. İstersen simulatorde 100 defa uç. FINAIR pilotu Gazipaşa eğitimi alarak mı gelecek?
  • YAZILAN DOĞRUMU ANTALYA GAZİPAŞA ARASI 3 TON YAKITMI TÜKETTİ BU UÇAK.BİRAZ ABARTILI GİBİ.YOKSA TURMUI ATTI 1.5 SAAT..???
  • Corendon Havayollarının Gazipaşa için başvurularda olduğunu ve hatta simülatörlere defalarca gidip denediklerini duymuştum. Sümer kaptan zaten eğitim müdür ve bu meydan için verdikleri eğitim diğer eğitimleri gibi oldukça nitelikli.Sadece tebrik ediyorum.Darısı diğer havayollarının başına...
  • Hayırlı olsun Corendon'a! Eğitim şart:)
  • Haftalardır yaspılan planlama ve simulator eğitimi sonunda uçağın normal iniş yapması önemli değil. Acil durumda beklenmeyen bir sonuçla karşılaşır ve sonuç (Allah korusun) kötü olursa, başta Antalya turizmi olmak üzere bütün Türkiye çok ciddi sıkıntı çeker. Yoksa ben de Alanyalıyım, daha kısa transfer için şartları zorlayarak başımıza bir iş yeni bir problem almayalım..
Antalya Havalimanı'ndan bugün saat 10:0'da Corendon Airlines tarafından Gazipaşa Havalimanı'na yapılan ilk uçuşu coşkulu bir kalabalık karşıladı.

Gazipaşa Havalimanı'ndaki bu tarihi güne birçok üst düzey yetkili şahitlik yaparken Gazipaşalılar uçağı folklor oyunlarıyla karşıladı.

Tarihi uçuşu gerçekleştiren Corendon Airlines pilotları Erhan Bayram ve Sümer Kütük, AirportHaber'e yaptıkları açıklamada, Gazipaşa Havalimanı'na inişi yaklaşık on defa simülatörde gerçekleştirdiklerini, bu tarz coğrafi konuma sahip alanlara inecek pilotlar mutlaka simülatör eğitimi yapmalı dediler.

Uçak 62 ton kalkış ağırlığı ile Antalya'dan havalandı. 6 ton yakıt alan uçakta 168 yolcu, 6 kabin ekibi ve 2 de pilot vardı. Uçak 59 ton ile Gazipaya Havaalanı pistine indi. Antalya ile Gazipaşa arasında yaklaşık üç ton yakıt tüketildi.




VE GAZİPAŞA'YA İLK TEKER KONULDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Misafir ~ 12 yıl önce
Corendon Havayollarına başarılar diliyorum. ANTALYA HAVAŞ/ HAREKAT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Haberde gecen metinler tamamen doğrudur.Uçak içerisinde kokpitte uçuş gerçekleştiren biriyim.Gazipaşa meydan turu yapıldı.ayrıca basın mensublarının görüntü alınabilmesi için (tabi yemedik) 3500 feet'te sehir yapılmıştır.Teker koymasını sonrasında içerdekilerin tedirginliği yüzlerinden okunuyordu.Alkış kıyamet koptu :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
1.7 ton yakar normalde corendon ilk uçuşu olduğu için gazipaşa semalarında turlamıştırlar biraz tanıtım amaçlı :). fin air kaptanlarıda eğitim alacak tabikii de geçen sene transavia kaptanları nasıl eğitim aldıysalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
3 ton değil abartmayalım,1,8 ton harcamış. Ayrıca Tokatlı kardeşime katılıyorum darısı Tokatın başına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
evet aynen oyle... bkz Innsbruck bilip bilmeden sacma sacma yorumlar yapmayiniz lutfen. saygilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Tehlikeli alanlar tabii ki var. Fakat, o alanlara yalnızca o alan için "certified" pilotlar inebilir. Gazipaşa için bu nasıl sağlanacak? Lhasa'ya simulator eğitimi ile mi inip kalkıyor pilotlar? Bu eğitimi almış pilotların yanında defalarca uçarak, pişerek sol koltuğa oturuyorlar. İstersen simulatorde 100 defa uç. FINAIR pilotu Gazipaşa eğitimi alarak mı gelecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
YAZILAN DOĞRUMU ANTALYA GAZİPAŞA ARASI 3 TON YAKITMI TÜKETTİ BU UÇAK.BİRAZ ABARTILI GİBİ.YOKSA TURMUI ATTI 1.5 SAAT..???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Corendon Havayollarının Gazipaşa için başvurularda olduğunu ve hatta simülatörlere defalarca gidip denediklerini duymuştum. Sümer kaptan zaten eğitim müdür ve bu meydan için verdikleri eğitim diğer eğitimleri gibi oldukça nitelikli.Sadece tebrik ediyorum.Darısı diğer havayollarının başına...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hayırlı olsun Corendon'a! Eğitim şart:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Haftalardır yaspılan planlama ve simulator eğitimi sonunda uçağın normal iniş yapması önemli değil. Acil durumda beklenmeyen bir sonuçla karşılaşır ve sonuç (Allah korusun) kötü olursa, başta Antalya turizmi olmak üzere bütün Türkiye çok ciddi sıkıntı çeker. Yoksa ben de Alanyalıyım, daha kısa transfer için şartları zorlayarak başımıza bir iş yeni bir problem almayalım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000