04 Ocak 2014, Cumartesi 14:04:25

UÇAKTA TAHLİYE KRİZİ!

Hollanda'dan gece yarısı Kayseri'ye inen Corendon Havayolları'na ait Boeing 737 -800 yolcu uçağı, aktarmalı olarak gideceği Konya'ya kötü hava koşulları yüzünden kalkamayınca, 132 yolcudan 21'i 5 saat direnerek, uçağı terk etmedi.
  • Ucuz etin yahnisi olmaz arkadas. Git adam gibi firmayla uc. Senin hatan .
  • Bakın arkadaşlar sizler bilip bilmeden yorum yapıp duruyorsunu vay avrupalı cahil vay avrupalı tuvalet temizliyor vs vs bu uçakta bende vardım ve ben Türkiye'de yaşıyorum gezmeye gitmiştik hanımım ve 4 akrabam ile onlar bizden 1 hafta önce geldiler ve aynı olayı yaşadılar ve onlardan bir hafta öncede bızımle gelen ailenin çocuklar gelmiş ve aynı olayı yapmışlar ve hava alanın da görevli polis arkadaşlar bu uçak firmasının bu olayı geçen senede yaptıklarını bildirdiler ve bizlerde iniş yapılıp uçulmayacagını ogrendıkten sonra konyayı arayarak durumları sorduk ki öyle bir şeyin olmadığını yani havanın iniş için müsait oldugunu sis olmadığını öğrendikten sonra biz bu yola baş vurduk ve bize köylü cahil tuvalet temizliği yapan avrupalı dıyem arkadaşlara soruyorum bizler mi cahil veya diğer dediğiniz den miyiz.birde otobüse mi biniyorlar diye yorum yazmışlar sen daha araba nedir bilmez iken bizim tır ımız vardı şimdi sen git önce otobüse bin onu öğren sonrada burda millete ahkam kes olurmu
  • " Uçmayan Kalmayacak " sloganını bu ülkeye tanıtan Başbakanımız, umarız bizim gibi uçmaya çalışan köylü vatandaşları için de ( Bu gibi - CORENDON vb ) taşıyıcı firmalara gereken öğütü veya dersi verir. Bizler her zamanki gibi yine kendisine güveniyoruz. Hollandalı Türk Köylüleri
  • Hollanda'da tuvalet temizlyenede sabahlari gunaydin derler. Bunun adida medeniyet,sonra bir ulkenin medeniyeti trafiginden belli olur ALLAHA sukur Hollanda'da en azindan hayvan trafigi yok ve burda herkes esittir Basbakanin kralicenin cocuklarini gittigi okula TUVALET TEMIZLIKCISININ COCGUDA GIDIO.Insanlara hakaret etmeden baska acaba bu hayatta neyi gordun ve oyrendin????????
  • Kış yolcusu kıymetlidir, hiç bir Türk hava yolu şirketi kış yolcusunu ve kışın iş veren tur operatörünü kaybetmek istemez.
  • Havacılıktan anlamayan ve sadece bir yolcu gözü ile bakmaya çalıştığım olay için kısa bir görüşüm olacak ; 1- Türk milleti olarak birbirimizi baltalamaktan vazgeçelim. Kimseye fayda vermiyor. 2- Sizlerin havacılıktan anlıyor olması biz köylüleri hiç ilgilendirmiyor. Biz sadece parasını verdiğimiz alana uçmak istedik. Şirkette olur dedi bilet kesti. 3- Sadece havacılıktan anladığını belirten sizlerin bu tür TERBİYEDEN UZAK...BİLMİŞ...UKALA yaklaşımlarınızın da bilmenizi isterimki sadece CORENDON isimli firmanın imajını zedelemekten öteye gidememektedir. 4- Keşke olaya SHGM bir el atsa da bu konudaki tek suçlunun BİZ GARİBAN KÖYLÜLER mi ? Yoksa SİZİN GİBİ ULEMALAR mı olduğu netleşse.. 5- Yorumlarınızda lütfen GERÇEK YORUM yapmaya çalışın. Eğer olmuyor ise kişisel sınırlarınızı zorlamayın . Sevgi ve saygılarımla, WC İşçilerinden birisi dersen olur...
  • Bu Avrupa'daki vatandaşlarımız bizden daha cahil kalmışlar.Ordan gelince hava atarlar,ama orda insan yerine konmazlar.Schiphol'deki temizlik ve tuvalet işçileri çoğu Türk,İşte Türklere orda verilen değer bu.Bir kere gördüm adam türkü söyleye söyleye tuvalette paspas yapıyordu.
  • Arkadas,yorumlara bakiyorum da herkes yolculari haksiz buluyor. Yolcular hakli.Tebrik ederim boyle bir eylemden dolayi.Bunun gibi bazi havayolu sirketleri meydani bos buldugu icin boyle yalanlara basvurup milleti kandiriyor.Olay gunu Konya ve kayseri'de hava sartlari gayet iyi. Yolcu az oldugu icin,boyle yalanlarla tasarruf amacli milleti kekliyorlar.Denetleyen yok,hesap soran yok.Avrupa'da,Amerika'da olsa sorusturma baslatilir.Sirket yalan soyluyor cunku.Helal olsun yolculara,cok mukemmel bir protesto.Sirket kar edecem derken,yolcunun hismiyla zarara ugradi:)) Kayseri,Konya,Esb yolcusundan hic boyle bir organize protesto beklemezdim.Harbiden helal olsun.
  • Bu protestoyu yiyosa Avrupada yapsalar ya bunlar. Polis, jopu ne yapar acaba. Terörist muamelesi görürler direk. E onlar da biliyolar nerde çirkeflik yapılcağını nerde yapılmayacağını. Kural kanun yokki memlekette anasını satiyim
  • Arkadas hava kosullarindan gidemiyosa ucak konyaya, konya ucaga gelsin, boyle denyoluk olurmu. Gecenlerde sis nedeniyle izmirden kalkan ucagim diyarbakira inemedi sis nedeniyle tekrar izmire donduk ne yapalim yani hava kosullari. Ben bu konyayida konyalilarida sevmedim.( hepsini degil ama hicmi iyi ornek cikmaz kardesim)

Amsterdam-Kayseri-Konya seferini yapan bir yolcu uçağı, Kayseri Erkilet Havalimanı'na indikten sonra Konya Havalimanı'ndaki hava şartları nedeniyle Konya'ya gidemedi. Konya'ya gitmek istediklerini belirterek uçağı terk etmeyen bazı yolcular, savcının talimatı üzerine emniyet güçlerince tahliye edildi.

Konuyla ilgili Kayseri İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ''04/01/2014 günü saat 02.20 sıralarında Corendon firmasına ait Amsterdam-Kayseri-Konya seferini yapan yolcu uçağı, ilimiz Erkilet Havalimanı'na iniş yapmıştır. Uçak Kayseri Havalimanı'na indikten sonra DHMİ yetkililerinden uçağın kalkıştan hemen sonra Konya Havalimanı'ndaki hava şartları nedeniyle uçuş parkurunun Amsterdam-Kayseri-Amsterdam olarak değiştirildiği, bu sebepten dolayı da seferin Kayseri’de sonlandırıldığı anlaşılmıştır'' denildi.

Açıklamada, seferin Kayseri'de sonlandırılmasının akabinde Konya’ya gidecek 29 yolcudan 8'inin indiği ancak geriye kalan 20 yetişkin ve 1 bebek toplam 21 yolcunun Konya’ya uçakla götürülmeleri talebi ile uçaktan inmedikleri de belirtilerek şunlar kaydedildi:

''Yolcularla yer hizmetleri yetkililerinin yaptığı görüşmeler neticesinde bir sonuç alınamamıştır. Yine şirket yetkililerinin yolcuları otobüsle Konya iline taşıma teklifleri de kabul görmemiştir. Bu görüşmeler saat 03.30’a kadar sürdürülmüştür. Konudan netice alınamaması sebebiyle Havalimanı Kriz Merkezi üyelerinin mutabakatı ile konunun Sivil Havacılık Güvenlik Kuralları gereği uçak işgali olduğu değerlendirilerek, ayrıca havalimanında bekleyen 154 Amsterdam yolcusunun mağdur edilmemesi amacıyla konu Havalimanı Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından Nöbetçi Cumhuriyet Savcısına iletilmiş, 'yolcuların ikna yoluyla tahliye edilmesi, mümkün olmaması durumunda ise usulüne uygun müdahale edilerek tahliyenin gerçekleştirilmesi' talimatı alınmıştır. Bizzat Kayseri İl Emniyet Müdürü ve DHMİ Havalimanı Müdürü tarafından son ana kadar ikna çalışmaları sürdürülmüş, yolculardan bazılarının agresif tavırları sebebiyle görüşme kilitlenmiştir. Yolcuları ikna çalışmalarının sonuç vermemesi neticesinde Cumhuriyet Savcısının talimatı ile saat 07.25 sıralarında yolcuların usulüne uygun olarak bayan-erkek İl Emniyet Müdürlüğü personeli ve özel güvenlik elemanlarınca uçaktan tahliyesi sağlanmıştır.''

Uçaktan tahliye edilen toplam 21 yolcunun, Cumhuriyet Savcısının talimatı ile ifadeleri alınmak üzere adli birimlere sevk edildiği bildirilen açıklamada, ''Belirtilen yolcuların adli işlemleri tamamlandıktan sonra havayolu şirketi tarafından Konya’ya gönderilmeleri sağlanacaktır. Ayrıca uçak pilotları tarafından tutanak tanzim edilmiş, Corendon Havayolu şirketi yetkilileri de uçağı terk etmeyen yolculardan şikayetçi olmuştur'' ifadelerine yer verildi.







(İHA)

UÇAKTA TAHLİYE KRİZİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (80)

2.sinif ~ 10 yıl önce
Ucuz etin yahnisi olmaz arkadas. Git adam gibi firmayla uc. Senin hatan .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 10 yıl önce
Bakın arkadaşlar sizler bilip bilmeden yorum yapıp duruyorsunu vay avrupalı cahil vay avrupalı tuvalet temizliyor vs vs bu uçakta bende vardım ve ben Türkiye'de yaşıyorum gezmeye gitmiştik hanımım ve 4 akrabam ile onlar bizden 1 hafta önce geldiler ve aynı olayı yaşadılar ve onlardan bir hafta öncede bızımle gelen ailenin çocuklar gelmiş ve aynı olayı yapmışlar ve hava alanın da görevli polis arkadaşlar bu uçak firmasının bu olayı geçen senede yaptıklarını bildirdiler ve bizlerde iniş yapılıp uçulmayacagını ogrendıkten sonra konyayı arayarak durumları sorduk ki öyle bir şeyin olmadığını yani havanın iniş için müsait oldugunu sis olmadığını öğrendikten sonra biz bu yola baş vurduk ve bize köylü cahil tuvalet temizliği yapan avrupalı dıyem arkadaşlara soruyorum bizler mi cahil veya diğer dediğiniz den miyiz.birde otobüse mi biniyorlar diye yorum yazmışlar sen daha araba nedir bilmez iken bizim tır ımız vardı şimdi sen git önce otobüse bin onu öğren sonrada burda millete ahkam kes olurmu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçmayan kalmayacak ~ 10 yıl önce
" Uçmayan Kalmayacak " sloganını bu ülkeye tanıtan Başbakanımız, umarız bizim gibi uçmaya çalışan köylü vatandaşları için de ( Bu gibi - CORENDON vb ) taşıyıcı firmalara gereken öğütü veya dersi verir. Bizler her zamanki gibi yine kendisine güveniyoruz. Hollandalı Türk Köylüleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
orloftan yanilmisin ~ 10 yıl önce
Hollanda'da tuvalet temizlyenede sabahlari gunaydin derler. Bunun adida medeniyet,sonra bir ulkenin medeniyeti trafiginden belli olur ALLAHA sukur Hollanda'da en azindan hayvan trafigi yok ve burda herkes esittir Basbakanin kralicenin cocuklarini gittigi okula TUVALET TEMIZLIKCISININ COCGUDA GIDIO.Insanlara hakaret etmeden baska acaba bu hayatta neyi gordun ve oyrendin????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kış Yolcusu ~ 10 yıl önce
Kış yolcusu kıymetlidir, hiç bir Türk hava yolu şirketi kış yolcusunu ve kışın iş veren tur operatörünü kaybetmek istemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Att. Corendon ~ 10 yıl önce
Havacılıktan anlamayan ve sadece bir yolcu gözü ile bakmaya çalıştığım olay için kısa bir görüşüm olacak ; 1- Türk milleti olarak birbirimizi baltalamaktan vazgeçelim. Kimseye fayda vermiyor. 2- Sizlerin havacılıktan anlıyor olması biz köylüleri hiç ilgilendirmiyor. Biz sadece parasını verdiğimiz alana uçmak istedik. Şirkette olur dedi bilet kesti. 3- Sadece havacılıktan anladığını belirten sizlerin bu tür TERBİYEDEN UZAK...BİLMİŞ...UKALA yaklaşımlarınızın da bilmenizi isterimki sadece CORENDON isimli firmanın imajını zedelemekten öteye gidememektedir. 4- Keşke olaya SHGM bir el atsa da bu konudaki tek suçlunun BİZ GARİBAN KÖYLÜLER mi ? Yoksa SİZİN GİBİ ULEMALAR mı olduğu netleşse.. 5- Yorumlarınızda lütfen GERÇEK YORUM yapmaya çalışın. Eğer olmuyor ise kişisel sınırlarınızı zorlamayın . Sevgi ve saygılarımla, WC İşçilerinden birisi dersen olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orloftan ~ 10 yıl önce
Bu Avrupa'daki vatandaşlarımız bizden daha cahil kalmışlar.Ordan gelince hava atarlar,ama orda insan yerine konmazlar.Schiphol'deki temizlik ve tuvalet işçileri çoğu Türk,İşte Türklere orda verilen değer bu.Bir kere gördüm adam türkü söyleye söyleye tuvalette paspas yapıyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAVACI MAGANDALAR ~ 10 yıl önce
Arkadas,yorumlara bakiyorum da herkes yolculari haksiz buluyor. Yolcular hakli.Tebrik ederim boyle bir eylemden dolayi.Bunun gibi bazi havayolu sirketleri meydani bos buldugu icin boyle yalanlara basvurup milleti kandiriyor.Olay gunu Konya ve kayseri'de hava sartlari gayet iyi. Yolcu az oldugu icin,boyle yalanlarla tasarruf amacli milleti kekliyorlar.Denetleyen yok,hesap soran yok.Avrupa'da,Amerika'da olsa sorusturma baslatilir.Sirket yalan soyluyor cunku.Helal olsun yolculara,cok mukemmel bir protesto.Sirket kar edecem derken,yolcunun hismiyla zarara ugradi:)) Kayseri,Konya,Esb yolcusundan hic boyle bir organize protesto beklemezdim.Harbiden helal olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu protestoyu yiyosa Avrupada yapsalar ya bunlar. Polis, jopu ne yapar acaba. Terörist muamelesi görürler direk. E onlar da biliyolar nerde çirkeflik yapılcağını nerde yapılmayacağını. Kural kanun yokki memlekette anasını satiyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mallık dizboyu ~ 10 yıl önce
Arkadas hava kosullarindan gidemiyosa ucak konyaya, konya ucaga gelsin, boyle denyoluk olurmu. Gecenlerde sis nedeniyle izmirden kalkan ucagim diyarbakira inemedi sis nedeniyle tekrar izmire donduk ne yapalim yani hava kosullari. Ben bu konyayida konyalilarida sevmedim.( hepsini degil ama hicmi iyi ornek cikmaz kardesim)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000