14 Nisan 2010, Çarşamba 19:00:33

SAHTE PİLOTA KOMİK CEZA

13 yıl lisansız uçan İsveçli sahte pilot Thomas Salme, 4 bin lira para cezası ve bir yıl uçuş yasağı cezasına çarptırıldı.
  • Türkiye'de de sahte belgelerle pilotluk lisansı alanların olduğu yönünde size de bazı bilgi ve belgeler ulaşmışmıydı?????
  • Belki Türkiye'de de vardır sahte belgelerle pilotluk lisansı alanlar...Bi, araştırsalar....
  • 200 saatle mezun olmuş yeni "pilot" gibi lövye tutan biri olacağıma, Thomas kaptan gibi olmayı yeğlerim...
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • dc-3 çok dogru yazmış...neyimiz dogru ki buda dogru olsun...sen önce kendi sistemini sorgula sonra başkalrı hakkında yorum yazzz...
  • Evvelden bu camiada bir etik bir kalite vardı.Son 4-5 yıldır camianın çivisi çıktı.Kalitesiz insanlar camiamızın her bakımdan içine ettiler.Şu yorumlara bakın.Ben şahsen havacılık sitelerini ziyaret etmek istemiyorum.Elin yabancısı gelmiş sahte evraklarla uçmuş neredeyse madalya takacaklar.Bundan böyle kimse okuyup meslek erbabı olmasın.Sahte genel müdür,sahte mühendis,sahte doktor,sahte hakim,sahte savcı,sahte polis,sahte öğretmen vs. vs. . Ahlaksız ve bilgisiz bir sürü insan havacılığımızı fütursuz yorumlarıyla kirletiyorlar.
  • bazı insanlar doguştan yeteneklidir...bazı insanlarda tonla para döker bu işe fakat nato mermer kafa basmaz sonrada çıkıp barım barım bagırır yok 200 saat yok dlr kalksın...adamı tebrik etmek lazım o kadar uçuşu layıkı ile yapmış..bravo dogrusu
  • taksiye biniyorsunuz , şöför bin tane badire atlattırıyor size , ölümlerden dönüyorsunuz , biraz sonra polis çeviriyor şöför ehliyetsiz çıkıyor. yolcu olarak ne düşünürsünüz? üçüncü şahıs olarak yorum yazmak kolay... kendinizi o pilotun kullandığı uçak içerisinde düşünün. vay efendim o zaten pilottu da evrakları eksikti tipi farklıydı falan filan. bu daha da kötü, neden eksik evrak ve neden eğitimini almadan farklı tipte uçuyor...
  • Pilot zaten gerekli eğitimi almıştır, sadece ticari ve büyük uçak kullanma belgesine sahip değildir.
  • Biraz deneyim kazanabilirler bu pilotun yanında..tabii bizimkiler daha telsizle konuşmayı becerebilirlerse..:D Apoletleri takıp, astronot edasıyla terminalde yürümekle pilot olunmaz..

Antalya merkezli havayolu şirketi Corendon Havayolları'nda kaptan pilotluk yaparken lisansı sahte olduğu tespit edilen ve Hollanda'dan Ankara'ya havalanmak üzereyken son anda tutuklanan İsveçli sahte pilota sadece 2 bin 700 dolar (yaklaşık 4 bin TL) para cezası ve bir yıl uçuş yasağı cezası kesildi.


Antalya merkezli Corendan Havayolları'nda pilotluk yapan 41 yaşındaki İsveçli Thomas Salme'nin pilotluk lisansı uygun olmadığına dair İşveç'ten bir ihbar alan Hollanda polisi, 2 Mart'ta 101 yolcusuyla Amsterdam-Ankara seferi yapmaya hazırlanan Salme'yi, Boeing 737 tipi uçağın kokpitine girerek gözaltına almıştı.

Corendon Airlines'ta yaklaşık 2 yıldır çalışan Salme'nin daha önce İngiltere, İtalya ve Belçika gibi ülkelerdeki uluslararası havayolu şirketlerinde yardımcı kaptan ve kaptan pilot olarak 13 yıldır yaklaşık 10 bin saat uçuş gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştı.

Ayrıca İsveçli sahte pilotun bütün şirketlerde de uygun olmayan uçuş lisansıyla çalıştığı anlaşılmıştı.

Amsterdam Mahkemesi'nin, 13 yıldır sahte belgelerle uçan İsveçliye sadece 2 bin 700 dolar para cezası ve bir yıl uçuş yasası cezası vermesi savcıyı çileden çıkardı.

Savcı Bote ter Steege, “Pilot tam 13 yıl boyunca binlerce yolcunun hayatını ve hava trafiğini tehlikeye attı. Bu ceza kabul edilemez" dedi. Steege, karara itiraz edeceklerini bildirdi.

CNNTÜRK


 

SAHTE PİLOTA KOMİK CEZA

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiye'de de sahte belgelerle pilotluk lisansı alanların olduğu yönünde size de bazı bilgi ve belgeler ulaşmışmıydı?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Belki Türkiye'de de vardır sahte belgelerle pilotluk lisansı alanlar...Bi, araştırsalar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
200 saatle mezun olmuş yeni "pilot" gibi lövye tutan biri olacağıma, Thomas kaptan gibi olmayı yeğlerim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
dc-3 çok dogru yazmış...neyimiz dogru ki buda dogru olsun...sen önce kendi sistemini sorgula sonra başkalrı hakkında yorum yazzz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Evvelden bu camiada bir etik bir kalite vardı.Son 4-5 yıldır camianın çivisi çıktı.Kalitesiz insanlar camiamızın her bakımdan içine ettiler.Şu yorumlara bakın.Ben şahsen havacılık sitelerini ziyaret etmek istemiyorum.Elin yabancısı gelmiş sahte evraklarla uçmuş neredeyse madalya takacaklar.Bundan böyle kimse okuyup meslek erbabı olmasın.Sahte genel müdür,sahte mühendis,sahte doktor,sahte hakim,sahte savcı,sahte polis,sahte öğretmen vs. vs. . Ahlaksız ve bilgisiz bir sürü insan havacılığımızı fütursuz yorumlarıyla kirletiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bazı insanlar doguştan yeteneklidir...bazı insanlarda tonla para döker bu işe fakat nato mermer kafa basmaz sonrada çıkıp barım barım bagırır yok 200 saat yok dlr kalksın...adamı tebrik etmek lazım o kadar uçuşu layıkı ile yapmış..bravo dogrusu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
taksiye biniyorsunuz , şöför bin tane badire atlattırıyor size , ölümlerden dönüyorsunuz , biraz sonra polis çeviriyor şöför ehliyetsiz çıkıyor. yolcu olarak ne düşünürsünüz? üçüncü şahıs olarak yorum yazmak kolay... kendinizi o pilotun kullandığı uçak içerisinde düşünün. vay efendim o zaten pilottu da evrakları eksikti tipi farklıydı falan filan. bu daha da kötü, neden eksik evrak ve neden eğitimini almadan farklı tipte uçuyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Pilot zaten gerekli eğitimi almıştır, sadece ticari ve büyük uçak kullanma belgesine sahip değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Biraz deneyim kazanabilirler bu pilotun yanında..tabii bizimkiler daha telsizle konuşmayı becerebilirlerse..:D Apoletleri takıp, astronot edasıyla terminalde yürümekle pilot olunmaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000