30 Nisan 2012, Pazartesi 08:55:22

"SADECE BİR ÖNERİ"

Alanya Şöförler Odası'nda kamyoncular ile bir araya gelen AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Gazipaşa Havaalanı'nın ismi ile ilgili verdiği öneri hakkında ve iniş izin süreçlerini tamamlamayan şirketlerle ilgili bir açıklama yaptı. Havaalanının bölgedeki herkesi ticari anlamda olumlu etkileyeceğini belirten, havaalanıının dünyada daha fazla tanınması için bir öneride bulunduğunu dile getirdi.
  • hava alanı yazmışlar kocaman ya hande yener mi yazdı onu?

 

Çavuşoğlu, konunun farklı yerlere çekilmek istediğini belirterek ''Geçen yaptığımız toplantıda, Gazipaşa Havaalanının ismi Alanya Gazipaşa Havaalanı olsa dünyada daha iyi tanınır ve iş yapar dedik. Benim tamamen fikrim, bu havaalanının nasıl daha iyi işleyeceği yönünde bir fikirdi. Alanya dünyada bir marka, havaalanının ismi Alanya Gazipaşa olursa bölgeye daha fazla işler ve katkısı olur dedik, bizim tamamen kaygımız bu. Yoksa, Alanya da bizim Gazipaşa da bizim. Hiçbir isme karşı değiliz. Antalya'nın her köşesi, Türkiye'nin her köşesi bizim. Dolayısı ile ben burada bu havaalanının tanınması bakımından bir fikrimi söyledim. Hemen saldırılar başladı. Şovanist yaklaşımlar. Bu havaalanının açılması için teşekkür etmiyorlar, gereksiz bir tartışma başlattılar. Sende karşıda çık de ki böyle olsa daha iyi olur, demokratik fikrini söyle. Ben demokratik fikrimi söyledim. Saldıracağına, varsa fikrin söyle. Biz sorun yaratan taraf değil, sorunu çözmek için çaba sarf eden tarafız'' dedi.
 
ŞARTLARI VAR
 
Corendon firması haricinde havayolu şirketlerinin inmemesinin sebeplerini belirten Çavuşoğlu, ''Alanya Gazipaşa Havaalanının şartları var. Her uçak firması burada gelip simülasyon yapacak. Bir uçağı ile bu havaalanının üzerinde uçacak, inecek kalkacak, bu havaalanının tüm koordinatlarını bilgisayar sistemine işleyecek. Bu işlemlerle ve diğer dosyaları ile birlikte sivil havacılığa başvuru yapacak.  Sivil havacılık yaptığı tüm işlemlerle birlikte şirketin durumunuda inceleyerek bir izin verecek. Bu havaalanına bu şartlı şekilde izin aldık. Yani her firma için geçerli. Firma işlemleri tamamlamadan, komisyon toplanmadan, buraya tarife koyuyor. Tarifeyi koyup izin işlemleri tamamlanmadan inemeyeceği için bu sefer, biz başvurduk inemedik, yok böyle birşey. Sizde şirket olarak üzerinize düşen görevi yapacaksınız. Siz daha izini almadan uçuş günü veriyorsunuz, ondan sonra izin işlemi bitmediği içinde hemen suçlama, sivil havacılığa, devlete, siyasilere. Böyle haksızlık mı olur. Corendon'a nasıl izin çıktıysa, demek ki devletin buna bir önyargısı yok, sivil havacılık, güvenlik bakımından titizce incelenmesi gereken bir çalışma yapıyor. Havaalanıyla ilgili bir sorun yok. Her firma bu süreci tamamladıktan sonra, izni aldıktan sonra Alanya Gazipaşa Havaalanı'na turistleri indirebilecek'' dedi. (Haber Alanya)
"SADECE BİR ÖNERİ"

Yorumlar

cemil ~ 12 yıl önce
hava alanı yazmışlar kocaman ya hande yener mi yazdı onu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000