18 Kasım 2014, Salı 07:50:08

REKOR İÇİN ATLAYACAKLAR

Geçtiğimiz yıl, ’24 Way Türkiye Çoklu Tutuşma Rekoru’ kıran amatör Türk paraşütçüler bu yıl, rekorlarını daha fazla katılımcı ile yinelemek için bir araya geliyor!
  • Gülmek isteyen gelebilir, uzaktan gülmek kolaydır. Hollanda 2014'de 100 lü rekor kırma denemesi yapıyordu. Bu rekorun 29 lu olmasının şu anki nedeni gelen Casa uçağının 2 kamera dahil 32 kişi alıyor olmasıdır ayrıca henüz oksijen tertibatımız olmadıgı için en fazla15 feet atlıyor olmamızdır. Haftaya mümkün olursa büyük uçak gelecek ve inşallah rekor dahada büyüyecek. Bu rekorun yetersiz olduğunu bizde üzülerek kabul ediyoruz ama Kürşat hocanın dediği gibi imkanlarla değerlendirmek daha doğru olacaktır. Katılan, destek olan herkeze teşekkürler.
  • Hangi ülke yapmış 1960 larda 30 luya bi paylaş bakalım hocu?
  • Yukaridaki yazinin devami olarak rekor denemesinde bulunan tum parasutcu arkadaslari candan kutluyor ve thk'nin da bir gun kendi RUZGAR TUNELİ'ne kavusmasini sabirla bekliyorum.Cunku bu islerin basarisi calisma sartlarina baglidir.Ayrica tamamen yerli imkanlarla yapilmasi da mumkun.
  • İskembeden elestiren arkadasima.1.si bu sartlarda 30 lu olmasi bile mucizedir.En onemlisi Turkiye'de bu manevralari calisabilecek sivil bir tesis yoktur ( insanlarin cogu kendi imkanlariyla bu egitimi Rusya'da aliyor).2.si yeme isine gelince ise bir parasutcunun aldigi maas bugun 2000-2500 tl arasindadir.Buna da cok dersen onu bilemem.
  • 400 lü rekordan bahseden arkadaşlar. Gidin bakın bakalım kaç ülkeden paraşütçü var orada ? Aynı ülkeye ait paraşütçülerden oluşan rekorlar birkaç ülke dışında fazla değildir. Aynı ülkeden 100 paraşütçüyü bir araya getirip atlayış yaptırmak bile çok zordur. Bunun için ülkenin şartlarının uygun olması ve ekonomik anlamda refah olması gerekir. Bu nedenle Şu an Türkiye'de yapılmak istenen ve bugünlerde çalışması devam eden atlayışlara katılanları, bunu organize edenleri kutlamak gerekir.
  • Geri kaldığımız 55 yıl süre için yakın geçmişte paraşütçülük yaptığın, konunun uzmanı olduğun belli, öğretmenmisin? olamayanlardan mı? Kendi rekor yada derecelerini de burada paylaşsan da senin değerini anlayamadıkları için hep birlikte Türk paraşütçülüğü adına kahrolsak.
  • Dünyada 30 lu rekorlar 1960 lı yıllarda kırılmıştı, şu anki rekor ise 400 lü. Yani anlayacağınız Türk paraşütçüleri 55 yıl geriden geliyor, o da 30 lu yapabilirlerse. Gecen yılki rekor dedikleri de rekor sayılmadı. Çünkü rekor olması için 24 kişinin atlaması lazım ve bu 24 kişinin isimlerinin önceden belirlenmesi lazım, Biz ne yaptık; 30 kişi atladı, bunun 24 ü bir araya geldi ancak, Bu da rekor olmadı. Anlıyacağınız, 55 yıl bile değil çok daha gerideyiz. Türk Hava Kurumunun ve Osmanın paraşütçüleri osmanla beraber kurumu yemekle meşgüller, milleti de rekor kırıcaz diye uyutmaktalar, hepsi bu
  • 30'lu rekor mu güldürmeyin yaa Dünya rekoru 400 lü tutuşmadır. BIG-WAY: The current FAI world record for largest free-fall formation is a 400-way, set on February 8, 2006 in Udon Thani, Thailand by World Team. It was held for 4.25 seconds. They used five C-130 Hercules airplanes and exited from an altitude of 25,000 feet. http://www.youtube.com/watch?v=9c6P-pOQrVk
  • Super...sizle gurur duyuyoruz...tum bunlarin sizlerin sahsi gayretleriyle oluyor...

Geçtiğimiz yıl, ’24 Way Türkiye Çoklu Tutuşma Rekoru’ kıran amatör Türk paraşütçüler bu yıl, rekorlarını daha fazla katılımcı ile yinelemek için bir araya geliyor!

30’lu olarak rekor atlayışı yapmaya hazırlanan amatör paraşütçüler, bu atlayışı başardıkları takdirde aynı hafta içerisinde 40’lı ve ardından 50’li tutuşma rekor denemesi daha yapacak!

Asıl Hedef Cumhuriyetin 95. Yılı…

Asıl amaçları Cumhuriyetin 95. Yılında, 95 serbest paraşütçü ile havada Türk bayrağı şeklini alarak bir rekora daha imza atmak olan amatör paraşütçüler, çalışmalara şimdiden başlamış durumda…

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi rekor atlayışa bu yıl da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nın, Türk Hava Kurumu (THK)’nın ve havacılığa her platformda yanında olan Corendon Airlines destek verecek. Rekor atlayışını deneyecek olan paraşütçülere Rusya’dan gelecek olan, serbest düşüşte çoklu tutuşma branşında dünyaca ünlü Koç Viktor Kravtsov, yardımcısı Alexie Hrulev ve bu atlayışı çekimleriyle ölümsüzleştirecek kameramanlar Mansur Mustafin ve İgor Sitnikov da destek verecek.

Amatör Türk paraşütçilerin gerçekleştireceği rekor atlayışı, İzmir – Selçuk’da bulunan ve Türkiye'nin ilk ve tek  atlayış merkezi olan Gökcen Havacılık Efes Atlayış merkezi’nde, 23 – 28 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek.
Ayrıca 24 Kasım tarihinde basın ve açılış kokteyli yapılacak.
 

REKOR İÇİN ATLAYACAKLAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Gülmek isteyen gelebilir, uzaktan gülmek kolaydır. Hollanda 2014'de 100 lü rekor kırma denemesi yapıyordu. Bu rekorun 29 lu olmasının şu anki nedeni gelen Casa uçağının 2 kamera dahil 32 kişi alıyor olmasıdır ayrıca henüz oksijen tertibatımız olmadıgı için en fazla15 feet atlıyor olmamızdır. Haftaya mümkün olursa büyük uçak gelecek ve inşallah rekor dahada büyüyecek. Bu rekorun yetersiz olduğunu bizde üzülerek kabul ediyoruz ama Kürşat hocanın dediği gibi imkanlarla değerlendirmek daha doğru olacaktır. Katılan, destek olan herkeze teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hangi ülke yapmış 1960 larda 30 luya bi paylaş bakalım hocu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
husnu ~ 9 yıl önce
Yukaridaki yazinin devami olarak rekor denemesinde bulunan tum parasutcu arkadaslari candan kutluyor ve thk'nin da bir gun kendi RUZGAR TUNELİ'ne kavusmasini sabirla bekliyorum.Cunku bu islerin basarisi calisma sartlarina baglidir.Ayrica tamamen yerli imkanlarla yapilmasi da mumkun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Husnu ~ 9 yıl önce
İskembeden elestiren arkadasima.1.si bu sartlarda 30 lu olmasi bile mucizedir.En onemlisi Turkiye'de bu manevralari calisabilecek sivil bir tesis yoktur ( insanlarin cogu kendi imkanlariyla bu egitimi Rusya'da aliyor).2.si yeme isine gelince ise bir parasutcunun aldigi maas bugun 2000-2500 tl arasindadir.Buna da cok dersen onu bilemem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kürşat Bilgin ~ 9 yıl önce
400 lü rekordan bahseden arkadaşlar. Gidin bakın bakalım kaç ülkeden paraşütçü var orada ? Aynı ülkeye ait paraşütçülerden oluşan rekorlar birkaç ülke dışında fazla değildir. Aynı ülkeden 100 paraşütçüyü bir araya getirip atlayış yaptırmak bile çok zordur. Bunun için ülkenin şartlarının uygun olması ve ekonomik anlamda refah olması gerekir. Bu nedenle Şu an Türkiye'de yapılmak istenen ve bugünlerde çalışması devam eden atlayışlara katılanları, bunu organize edenleri kutlamak gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kürşat Bilgine ~ 9 yıl önce
Maksat HvK den gelen CASA dan beleş atlamak dostlar 30 lu rekor denemesi desinler desene hocam :))
Derecen? ~ 9 yıl önce
Geri kaldığımız 55 yıl süre için yakın geçmişte paraşütçülük yaptığın, konunun uzmanı olduğun belli, öğretmenmisin? olamayanlardan mı? Kendi rekor yada derecelerini de burada paylaşsan da senin değerini anlayamadıkları için hep birlikte Türk paraşütçülüğü adına kahrolsak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alınmaya ~ 9 yıl önce
gerek yok, kapasitemiz bu desenize dürüstçe.
60 yıl geriden ~ 9 yıl önce
Dünyada 30 lu rekorlar 1960 lı yıllarda kırılmıştı, şu anki rekor ise 400 lü. Yani anlayacağınız Türk paraşütçüleri 55 yıl geriden geliyor, o da 30 lu yapabilirlerse. Gecen yılki rekor dedikleri de rekor sayılmadı. Çünkü rekor olması için 24 kişinin atlaması lazım ve bu 24 kişinin isimlerinin önceden belirlenmesi lazım, Biz ne yaptık; 30 kişi atladı, bunun 24 ü bir araya geldi ancak, Bu da rekor olmadı. Anlıyacağınız, 55 yıl bile değil çok daha gerideyiz. Türk Hava Kurumunun ve Osmanın paraşütçüleri osmanla beraber kurumu yemekle meşgüller, milleti de rekor kırıcaz diye uyutmaktalar, hepsi bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
30'lu rekor! ~ 9 yıl önce
30'lu rekor mu güldürmeyin yaa Dünya rekoru 400 lü tutuşmadır. BIG-WAY: The current FAI world record for largest free-fall formation is a 400-way, set on February 8, 2006 in Udon Thani, Thailand by World Team. It was held for 4.25 seconds. They used five C-130 Hercules airplanes and exited from an altitude of 25,000 feet. http://www.youtube.com/watch?v=9c6P-pOQrVk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Super...sizle gurur duyuyoruz...tum bunlarin sizlerin sahsi gayretleriyle oluyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000