07 Mayıs 2012, Pazartesi 15:06:43

KLM'İN SATILMASI ONLARIN İŞİNE YARADI

Corendon, Hollanda'nın tek yerlisi oldu.
  • Biz Türk insanı olarak duygusallıktan öte ne zaman profesyonel olabilirsek o zaman adam oluruz. Bu iş gayet açık ve nettir, şirketin bir maaş stratejisi vardır, bunu kişilere veya birimlere yönelik değiştirir veya zedeler diğer çalışanlarına haksızlık yapmış olur. Hiç kimseyi doğru ekip veya yanlış ekip olarak sınıflandırmamak lazım, Avrupa'da oranın şartları ile buradakilerin yarı parasına çalışıyor insanlar, yarın öbür gün şirketler Avrupa'dan yarı fiyatına teknik ekip üstelik, KLM, Air France, Air Berlin tecrübeli insanlar getirirlerse hiçkimse yandık demesin.....
  • THY adam alırken yaz sezonunda riskli işler (:
  • arkadaşım sen zaten olması gerekenleri söylemişsin.insanlar işlerini doğru yapıyorsa patronlar da öyle yapmalı.şirket yönetmek senin dediğin gibi olur.patron yakıtı düşünür bilet satmayı düşünür uçak satmayı düşünür..operasyon ekipleri de operasyonları gerçekleştirmeyi düşünür.herkes her yerde iş bulur onda bir sorun yok ama patronlar doğru ekipleri ne kadar çok bulur bi düşünmeli.gecikmeli maaş ödeyen şirketler sektörde güzel örnek olarak vermek pek doğru bir şey değil sanırım...
  • Corendon gibi genç bir şirktein başarısı karşısında klasik Türk tip herşeyi eleştiren zihniyet buradada kendisini göstermiş. Hiçbiriniz bugüne kadar ben bu dünyaya ne kattım, ülkeme ne kattım demezken bu insanlar gecelerini gündüzüne katıp istihdam sağlıyor, Türkiye'ye para kazandırıyor demeden ancak rakı sofralarında ve buralarda isim vermeksizin eleştiri yapıyorsanız dönüp bir kişiliğinizi değerlendirmeniz lazım. Şİrket para kazandığı dönemlerde tüm personeline ayırt etmeksizin zam yapmış, özel sağlık sigortlarını yaptırmış, maaşlarını zamanında TAK diye yatırmış bunların hiçbiri önemli kalmıyor, yakıtın 120 dolarları bulduğu ortamda havayolu şirketleri personeline gecikmeli maaş öderken ya da işten çıkarmalar yaşanırken veya şirketler batıyorken Corendon sadece bir dönemlik maaşa zam yapmamış bu kötü öyle mi? Vallahi bravo size, bu kafa ile siz daha çooook uzun süre bu köşelerde sürünürsünüz..... TAK diye iş bulur TUK diye iş değiştirirsiniz!!!!!
  • dışarıdakı acenta personeli ne kadar maaşla çalısıyo acaba bıde bunları açıklasalar ...
  • ya euro düşmeseydi keşke...
  • Yıldıray Bey duyduk sizde Tahir Bey gibi ben merkezcil yönetim anlayışına girmişsiniz hayırlı olsun hep cebiniz dolsun çalışan şirketini düşünen personelin aklını parasal konularla karıştırın ki sizde onun gibi huzurlu çalışma ortamı bırakmayın insanlara
  • isimsiz yorumcu ağzına sağlık....
  • Tebrik ederim.Başarılarla dolu bir şirket ancak anlatılanlarda şirketi için her türlü fedakarlığı yapan,bu güne kadar Çad,Kamerun,Sudan şimdide Bağdat gibi hayati riski yüksek ve yaşanmayacak yerlerde operasyon yapan yani parayı size kazandıran personelinizden ve onlara anlattığınız kar edemedik masalından bahsetmemişsiniz...Evet genç ve dinamik bir ekip..ama şimdilik..unutmayın havacılıkta personel hep fedakardır ama canına tak edene kadar..ve corendondan TAK sesi bu ay geldi.....
  • tebrikler Corendon... başarınızın sırrı bu kadar başarılı, ufku geniş, genç, dinamik bir ekiple çalışmanızdan olsa gerek..

Corendon Grup Finans Koordinatörü Melik Yetim, ''Corendon'un Hollanda merkezli havayolu firması Dutch Airlines, KLM ve Transavia'nın satılmasıyla ülkenin tek yerli firması haline gelirken, Türk karşıtı Hollandalıların bile tercihi oldu'' dedi.

Yetim düzenlediği basın toplantısında, Corendon Dutch Airlines'ın Hollanda'nın tek yerli havayolu şirketi olduğu belirterek, grubun 2011 yılında cirosunun 372 milyon avro olduğunu, 2012 yılında ise hedeflerinin grup cirosunu 509 milyon avroya ulaştırmak olduğunu kaydetti.

Corendon Hava yolları'nın 2004 yılında havayolu taşımacılığı yapmak üzere Atilay Uslu ve Yıldıray Karaer ortaklığı ile kurulduğun anlatan Yetim, Corendon Airlines'ın dışında Hollanda merkezli Corendon Dutch Airlines'ı da uçuşlarına başladığını ifade etti.

Corendon Dutch Airlines'ın, KLM ve Transavia'nın Air France'a satılması ile Hollanda'nın tek yerli havayolu şirketi haline geldiğini vurgulayan Yetim, şunları söyledi:

''Corendon Airlines'ın filosunda 8 uçak, Corendon Dutch Airlines'ın filosunda da 2 uçak bulunuyor. Hollanda ve Belçika'dan 31 havaalanına uçuyoruz. Corendon Dutch Airlines Mısır, Tunus, Fas, Yunanistan, Bulgaristan, Portekiz, Makedonya gibi hatlara Hollanda merkezli olarak uçuyor.

Son olarak Gambiya uçuşlarına başladık. Türkiye karşıtları bile bizi tercih ediyor. Corendon Airlines ile de Avrupa'dan Türkiye'ye yönelik Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir gibi turistik destinasyonlara uçuyoruz. Bunun yanı sıra Hollanda, Almanya ve Belçika'da yaşayan Türk vatandaşlarını Konya, Kayseri, Ankara, Elazığ ve Sivas gibi Anadolu şehirlerine ve Antalya üzerinden Kuzey Kıbrıs'a taşıyoruz.''

Yetim, Corendon'un Hollanda merkezli havayolu firması Dutch Airlines, KLM ve Transavia'nın satılmasıyla ülkenin tek yerli firması haline gelirken, Türk karşıtı Hollandalıların bile tercihi olduğunu kaydetti.

Corendon isminin bilinirliğini artırmak için gerek tur operatörlüğü hizmetlerini gerekse havayolu taşımacılık hizmetleri tek bir marka altında yürüttüklerine dikkat çeken Yetim, 2013 yılında Hollanda'nın en büyük ikinci tur operatörü olmak istediklerini dile getirdi.

Yetim, Türkiye turizmini çeşitlendirmek için, sanatçı grupları, briç ve tenis grupları, futbol grupları oluşturduklarını bildirerek, ağırlığı kışın olmak üzere yılda 5-6 bin civarında golf turisti getirdiklerini ve Avrupalı profesyonel bisikletçileri Türkiye'ye getirip kışın Türkiye'de tur imkanları sunduklarını anlattı.

Kamp dönemlerinde yılda 40-50 takımın Türkiye'de kamp yaptığını anımsatan Yetim, ''Hollandalı yerel artistleri fun clup'leri ile birlikte Türkiye'ye getiriyoruz. Diyaliz hastaları bizimle hem tatil yapıyor hem de tedavi oluyorlar. Zenginler ve çocuklu aileler için özel destinasyonlarımız var. Bu şekilde yılda ortalama 400 bin Hollandalı turisti Türkiye'ye getiriyoruz'' dedi.

Yetim, Bodrum'da villa yapıp, Hollandalı turistlere sattıklarını ifade ederek, 2004 yılında otelciliğe el atan Corendon'un, Finike'de 297 odalı 5 yıldızlı Presa di Finica Hotel'i işlettiğini belirtti.

Hollanda merkezli Corendon Estate ile de Türkiye'deki ilk projesine Bodrum'da başladıklarını dile getiren Yetim, inşa ettiği villaları 5 yıl kira garantisi ile Hollandalı ve Belçikalılara sattıklarını, villa sahiplerine yılda iki defa tatil opsiyonu sunulduğunu söyledi.

Yetim, Corendon pazar lideri olduğu Makedonya'da da otel projesi üzerinde çalıştığını dile getirerek, ''Geçen yılki hedefi tutturursak bizim için büyük başarı olur'' dedi.

2011'de yaşanan Arap Baharı ve Avrupa'daki ekonomik kriz sebebiyle Hollanda'da 17 tur operatörünün iflas ettiğini açıklayan Yetim, Hollanda'nın 11 Türk operatörünü garanti fonuna aldığını söyledi.

Prestij kaybına neden olan bu uygulamaya Corendon'un girmediğini anlatan Yetim, ''Şu anda Hollanda'da tüm turizm pazarında 2,8 milyon insan seyahat ediyor. Kriz sebebiyle bu yıl yüzde 20 civarında bir düşüş olacağı öngörülüyor. Bu da gösteriyor ki aslında bizim Türkiye'yi 2011 seviyesinde tutabilmemiz büyük bir başarı...'' dedi.

Bu arada 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü etkinlikleri kapsamında, Türk ve Hollandalı gazetecilerden oluşan takım ile Ajax'lı eski futbolcuların oluşturduğu takım maç yaptı.

KLM'İN SATILMASI ONLARIN İŞİNE YARADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

objektif ~ 12 yıl önce
Biz Türk insanı olarak duygusallıktan öte ne zaman profesyonel olabilirsek o zaman adam oluruz. Bu iş gayet açık ve nettir, şirketin bir maaş stratejisi vardır, bunu kişilere veya birimlere yönelik değiştirir veya zedeler diğer çalışanlarına haksızlık yapmış olur. Hiç kimseyi doğru ekip veya yanlış ekip olarak sınıflandırmamak lazım, Avrupa'da oranın şartları ile buradakilerin yarı parasına çalışıyor insanlar, yarın öbür gün şirketler Avrupa'dan yarı fiyatına teknik ekip üstelik, KLM, Air France, Air Berlin tecrübeli insanlar getirirlerse hiçkimse yandık demesin.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaz sezonu ~ 12 yıl önce
THY adam alırken yaz sezonunda riskli işler (:

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
arkadaşım sen zaten olması gerekenleri söylemişsin.insanlar işlerini doğru yapıyorsa patronlar da öyle yapmalı.şirket yönetmek senin dediğin gibi olur.patron yakıtı düşünür bilet satmayı düşünür uçak satmayı düşünür..operasyon ekipleri de operasyonları gerçekleştirmeyi düşünür.herkes her yerde iş bulur onda bir sorun yok ama patronlar doğru ekipleri ne kadar çok bulur bi düşünmeli.gecikmeli maaş ödeyen şirketler sektörde güzel örnek olarak vermek pek doğru bir şey değil sanırım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Objektif ~ 12 yıl önce
Corendon gibi genç bir şirktein başarısı karşısında klasik Türk tip herşeyi eleştiren zihniyet buradada kendisini göstermiş. Hiçbiriniz bugüne kadar ben bu dünyaya ne kattım, ülkeme ne kattım demezken bu insanlar gecelerini gündüzüne katıp istihdam sağlıyor, Türkiye'ye para kazandırıyor demeden ancak rakı sofralarında ve buralarda isim vermeksizin eleştiri yapıyorsanız dönüp bir kişiliğinizi değerlendirmeniz lazım. Şİrket para kazandığı dönemlerde tüm personeline ayırt etmeksizin zam yapmış, özel sağlık sigortlarını yaptırmış, maaşlarını zamanında TAK diye yatırmış bunların hiçbiri önemli kalmıyor, yakıtın 120 dolarları bulduğu ortamda havayolu şirketleri personeline gecikmeli maaş öderken ya da işten çıkarmalar yaşanırken veya şirketler batıyorken Corendon sadece bir dönemlik maaşa zam yapmamış bu kötü öyle mi? Vallahi bravo size, bu kafa ile siz daha çooook uzun süre bu köşelerde sürünürsünüz..... TAK diye iş bulur TUK diye iş değiştirirsiniz!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok serin ~ 12 yıl önce
dışarıdakı acenta personeli ne kadar maaşla çalısıyo acaba bıde bunları açıklasalar ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabır ~ 12 yıl önce
ya euro düşmeseydi keşke...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Yıldıray Bey duyduk sizde Tahir Bey gibi ben merkezcil yönetim anlayışına girmişsiniz hayırlı olsun hep cebiniz dolsun çalışan şirketini düşünen personelin aklını parasal konularla karıştırın ki sizde onun gibi huzurlu çalışma ortamı bırakmayın insanlara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karton ~ 12 yıl önce
isimsiz yorumcu ağzına sağlık....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Tebrik ederim.Başarılarla dolu bir şirket ancak anlatılanlarda şirketi için her türlü fedakarlığı yapan,bu güne kadar Çad,Kamerun,Sudan şimdide Bağdat gibi hayati riski yüksek ve yaşanmayacak yerlerde operasyon yapan yani parayı size kazandıran personelinizden ve onlara anlattığınız kar edemedik masalından bahsetmemişsiniz...Evet genç ve dinamik bir ekip..ama şimdilik..unutmayın havacılıkta personel hep fedakardır ama canına tak edene kadar..ve corendondan TAK sesi bu ay geldi.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tebrikler corendon ~ 12 yıl önce
tebrikler Corendon... başarınızın sırrı bu kadar başarılı, ufku geniş, genç, dinamik bir ekiple çalışmanızdan olsa gerek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000