07 Mayıs 2012, Pazartesi 13:50:57

JET MODEL FESTİVALİ BAŞLIYOR

Sportif havacılık meraklıları 12 Mayıs cumartesi günü Antalya Karain Havacılık Merkezi’nde THK-Corendon Uluslararası Jet Model Festivali’nde bir araya gelecek...

 

Türk Hava Kurumu - Corendon Havayolları Uluslararası Jet Model Festivali 12 Mayıs cumartesi günü Antalya Karain Havacılık Eğitim Merkezi’nde sportif havacılığın en keyifli unsurlarını halkın beğenisine sunacak. Türkiye’de ilk kez jet motorlu model uçakların yer alacağı THK-Corendon Jet Festivali için Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen jet motorlu model uçak pilotları, halkın katılımına açık olan etkinlikte hünerlerini sergileyecek. 300 kms sürate ulaşabilen jet motorlu model uçaklar, tıpkı jet uçaklar gibi jet motorları ile hareket ediyor, A1 jet yakıtı kullanıyor ve radyo kontrolü ile komuta ediliyor. 
 
Gökyüzündeki tehlikeli akrobasi oyunlarıyla tanınan Milli akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, gökyüzünün ihtişamını izleyicilerin beğenisine sunacak. Balon, mikro light, yelken kanat ve paraşüt gösterileri de etkinlik kapsamında yer alacak.
 
Türkiye’de sportif havacılık faaliyetlerinin gelişmesi gerektiğinin altını çizen THK ve Corendon yetkilileri ülkemize böyle bir festival kazandırmış olmaktan duydukları mutluluğu ifade ederek sportif havacılık faaliyetlerinden keyif alan izleyicileri 12 Mayıs günü 11:00-16:00 saatleri arasında Antalya Karain Havacılık Eğitim Merkezi’ne davet etti.
 
JET MODEL FESTİVALİ BAŞLIYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000