24 Eylül 2011, Cumartesi 12:56:33

HAVAYOLU ŞİRKETLERİNDE BÜYÜK REKABET

Havayollarında farklı hizmet yarışı internet ve canlı televizyon ile kızışırken Qantas uçuş boyunca yolcularına tablet bilgisayar dağıtıyor.
  • avrupadaki havayolları neyle rekabet ediyor öğrendik....birde Türkiye dekiler neyle rekabet ediyo acaba merek ettim:)))
  • daha öncesinde evvelsi gün correndon havayollarında ipad dağıtılıcağı haberi çıkmıştı dolayısıyla ilk değil wantasın yaptığı
Havayollarında farklı hizmet yarışı internet ve canlı televizyon ile kızışırken Qantas uçuş boyunca yolcularına tablet bilgisayar dağıtıyor.

Tablet yarışı kızışmaya başladığından beri, özellikle havayolu firmaları başta gelmek üzere 3. şahıs firmalar da bu durumu kendi avantajlarına kullanmanın yollarını arıyorlar.

Qantas, yolcularına uçuş süresi boyunca kullanmaları için iPad 2 dağıtması. Bu proje altı hafta boyunca bazı uçuşlarda test edilecek ve yolculara uçuş boyunca Wi-Fi erişim ücretsiz olarak verilecek.

Quantas Airlines adlı Avustralyalı havayolu firmasının başlattığı projede, iPad 2 dağıtılacak olan yolcular öncedene cihazlara yüklenmiş olan “Q Streaming” adlı uygulama sayesinde uçakta bulunan 5 adet Wi-Fi erişim noktasına bağlanarak film izleyebilecekler.

6 hafta boyunca sürecek olan test projesi şimdilik sadece 254 yolcu taşıyabilen 1 adet Boeing 767-300 tipi uçakta geçerli olacak. Yine de 254 yolcu oldukça büyük bir rakam ve 5 adet Wi-Fi erişim noktasının tüm iPad’lerin oluşturduğu trafiği taşımak için yeterli olup olmayacağı konuşulmakta.

6 haftalık deneme süresinin ardından, proje onaylanırsa Qantas firması “Q Streaming” adlı uygulamasını tüm yolcuların hizmetine sunuyor olacak.

Bu sayede iOS işletim sistemiyle çalışan bir cihazı olan (iPad, iPhone gibi…) tüm yolcular kendi cihazlarıyla uçak içi Wi-Fi erişim noktalarından yararlanabiliyor olacaklar.

Projenin başarılı olması halinde Qantas firmasının ayrıca tüm uçaklarında koltuk arkası bölmesine iPad koyma yerleri yapacağı da iddia edilmekte.

Hatırlayacağınız üzere Ağustos ayı içinde United Airlines firmasında tüm pilotlara iPad dağıtılacağı haberi çıkmıştı. Ayrıca Haziran ayı sonunda da Virgin America adlı havayolu firması Google ile yaptığı anlaşma neticesinde yolcularına uçuş boyunca denemeleri için Google Chromebook vereceğini açıklamıştı.

Bu anlaşma çerçevesinde 1 Temmuz – 30 Eylül arasında San Francisco'dan kalkıp Boston, Chicago veya Dallas'a uçuş yapan belli seferlerde yolculara uçuş süresince denemeleri için birer Chromebook dağıtılacaktı. Yolcular bu sayede netbook cihazları ücretsiz WiFi şifreleri ile seyahatleri boyunca test etme imkanına sahip olacaklardı.

Hatırlanacağı üzere dün Corendon Havayolları'nın da gerçekleştirdiği aynı tür hizmet büyük yankı uyandırmıştı.
HAVAYOLU ŞİRKETLERİNDE BÜYÜK REKABET

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
avrupadaki havayolları neyle rekabet ediyor öğrendik....birde Türkiye dekiler neyle rekabet ediyo acaba merek ettim:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
daha öncesinde evvelsi gün correndon havayollarında ipad dağıtılıcağı haberi çıkmıştı dolayısıyla ilk değil wantasın yaptığı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000