20 Mart 2008, Perşembe 16:03:06

Havalimanı vergisine onay çıktı

Aylardır gündemde olan yeni havalimanı vergilerine (Eco Tax) Yüksek Mahkeme’den destek geldi.

Hollanda’da aylardır gündemde olan yeni havalimanı vergilerine (Eco Tax) Yüksek Mahkeme’den destek geldi. Mahkeme yaptığı değerlendirmede; hükümetin hazırladığı ve mesafeye göre 11,25 ve 45 avro olarak değişen ek vergilerin AB ve uluslararası havayolu taşımacığı anlaşmaları ile çelişmediğini bildirdi.

Hollanda Hükümetinin getirdiği uygulamaya göre 2500 km’ye kadar olan uçuşlara 11.25 avro, uzun mesafe uçuşlara da 45 avro vergi geliyor. Vergi, transfer için limanlarda bulunan yolcuklara uygulanmayacak.

Karaer: Üst mahkemeye gideceğiz

Konu ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Corendon Havayolları yönetiminden Yıldıray Karaer, alınan karara karşı bir üst mahkemeye başvuracaklarını açıkladı. Karaer, "Hollanda pazarından şu ana kadar rezervasyonlarda yüksek oranlı artışları yakalamıştık, şimdi müşterilerimize duyuracağımız bu ilave maliyetlerden dolayı eğilimin aynı şekilde devam edip etmeyeceği endişesi var" dedi.

Uçuş noktaları değişebilir

Hollanda’da getirilen bu vergilerle birlikte, Amsterdam dışındaki uçuşları başka noktalara kaydırmak gibi seçeneklerin gündeme gelebilceğini belirten Karaer, "Türkiye içinde de destinasyonlara gelecek farklı maliyetlerden dolayı, mesela Antalya planlarını, Bodrum, Dalaman’a çevirmek gibi, uçulan noktalarda da kaymalar olabilir" diye konuştu.

Uygulamaya göre Hollanda'dan İstanbul, İzmir ve Bodrum'a uçacak olanlar kişi başına 11,25 avro ek vergi öderken, bu illerin dışındaki noktalara 45 avro vergi alınması isteniyor.

Havalimanı vergisine onay çıktı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000