09 Aralık 2014, Salı 17:38:13

GAZİPAŞA GÖZARDI EDİLEMEZ"

Sivil Havacılık Günü nedeniyle Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi'nde 'Antalya Bölgesinde Havacılık Gelişimi' konulu bir panel gerçekleştirildi.
  • Gazipaşa'ya uçan herkes, her şirket, her yolcu normalden daha yüksek risk alıyor demektir.
  • Herşey güzel de minareci ne arıyor orada ?
  • Pek de panele benzemedi, dinleyicilere söz sırası saatlerce verilmedi, En beğendiğim panelist Melih Dipova'ydı. Konusuna oldukca hakim, ICF ve Türkiye için ciddi bir kazanç olduğunu düşünüyorum kendisinin
  • Birakin bunlari tgs alimlarini bilen var mi?
  • AHEP Yıldırım Hocam ile Havacılığın Merkezi olmaya başlamış bile.. Organizasyonlarınızın devamını bekliyoruz hocam
  • Panelimizin AirPort Haber'de bu derece Kapsamlı yer alması çok güzel. Teşekkürler. Y. Saldıraner

Sivil Havacılık Günü nedeniyle Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi'nde 'Antalya Bölgesinde Havacılık Gelişimi' konulu bir panel gerçekleştirildi.

Üniversitedeki Mor Salon’da  düzenlenen panelin açılış konuşmalarını AHEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Sayın, Alanya Kaymakamı ve aynı zamanda HEP Vakfı Başkanı olan Hasan Tanrıseven yaptılar. Panele ICF Antalya Havalimanı Genel Müdür Yardımcısı Melih Dipova, TAV Alanya-Gazipaşa (GZP) Havalimanı İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Antalya Havalimanı Havayolları İşletmecileri Komitesi (AOC) Başkanı Serdar Ali Ermiş, Corendon Havayolları Genel Müdür Yardımcısı Batuhan Karaer, SunExpress Havayolları Antalya İstasyon Müdürü Mustafa Minareci panelist olarak katıldılar. Bunların yanısıra panele Alanya eski Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, ALTİD eski Başkanı Gülçin Güner, ALTİD Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Bozdoğan, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Denetmeni Şevket Mutlu da katıldılar.

Alanya ve Antalya bölge turizmcilerinin yoğun ilgi gösterdiği panelde, Türkiye’de ulusal ve uluslararası sivil havacılık istatistikleri, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nün çalışmaları, sivil havacılığın öneminin yanısıra öncelikli olarak turizmcilerin havayolu şirketlerinden beklentileri konuşuldu. Moderatör olan AHEP Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Yıldırım Saldıraner, öncelikle günün anlam ve öneminden bahsederek paneli açtı.

Turizm faaliyetlerinin en yoğun olduğu bölgede turizm havacılık faaliyetleri bütününde işbirliği yapmanın önemli olduğunu belirten Saldıraner, bu işbirliğine katkı sağlamak amacıyla, paydaşları bir araya getirerek panelde karşılıklı beklentilerin belirlenmesi ve ortak faydaya yönelik çalışmaların gerçekleştirilmesini kapsayan bir çalışma hedeflendiğini anlattı. Saldıraner, Alanya ve turizm konusuna önem veren AHEP Üniversitesi’nin bu alanda çalışmalarının her geçen gün gelişerek devam edeceğini, diğer kurum ve kuruluşlar tarafından bu konularda yapılacak çalışmalara her zaman destek verileceğini söyleyerek sözü panelistlere devretti.

'DEVLET TEŞVİKLERİ ÇOK ÖNEMLİ'
Antalya Havalimanı Başmüdürü Osman Serdar’ın konuşmasının ardından, TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Sili, turizmciler açısından konuyu ele aldı. Uluslararası ve Alanya için turizm verilerini, konaklama kapasitelerini ve havalimanı istatistiklerini paylaşan Sili, sektörde en çok üzerinde durulan konu olan kış turizmiyle ilgili bilgiler vererek çalışmaların yurtiçi ve yurtdışından gelecek uçak koltuk sayılarıyla desteklenmesinin devlet teşvikleriyle birlikte önemli olduğunu söyledi. Sili, "Alanya daha çok deniz, kum, güneş turizmiyle ön plana çıkmış bir yer. Şimdilerde golf turizmiyle ilgili çalışmalar yapılıyor. Aynı zamanda Türkiye'nin en büyük üçüncü kongre merkezine de sahibiz. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) destekleriyle de son zamanlarda doğa sporları hazırlığı da var. Biz de bu potansiyeli arttırmanın yollarını arıyoruz. Tesisler belirli bir oranda da olsa açık kalsın diye uğraşıyoruz. Altyapı yatırımlarının hayata geçirilmesi ve sektörel yapıya teşviklerin verilmesi çok önemli" dedi.

'İŞVERENİN YÜKÜ AZALTILMALI'
Kış aylarında daha çok tesisin açık kalması için Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) kış aylarında işveren yükünü azaltması gerektiğini belirten Sili, "SGK'larda kışın işveren paylarının azaltılmasının sağlanması gerekiyor. Bu teşvik özel şirketlerin risk almasını sağlayarak daha fazla personel istihdam etmesini sağlayacaktır. Bu sayede hem yeni sezonda eleman ihtiyacını gidermek gibi iş yükünden kurtulmuş olunacak hem de yeni sezona işi bilen kendi elemanlarıyla giriş yapılmış olunacak" diye konuştu.

'YENİ HAVALİMANI GEREKECEK'
Alanya-Gazipaşa Havalimanı'nın Alanya'ya katkılarının göz ardı edilemez olduğunu belirten Sili, "Havalimanları ticaret merkezleri olarak planlanıyor. Müşterilere ne tür hizmet verirseniz verin uçak yoksa hiçbir anlamı yok. Gazipaşa'nın açılmasıyla birlikte büyük firmalar analizler aldı ve şimdi planlamalar yapıyor. 2023 yılında 50 milyon turist bekleniyor ve böyle giderse Manavgat'a da havalimanı yapılması gerekecek. Charter seferlerin yanında tarifeli seferler de olmalı ki kışın da turizmde hareketlilik olsun" şeklinde konuştu.

'HAVALİMANI İÇİN ÇOK UĞRAŞTIK'
Alanya eski Belediye Başkanı Sipahioğlu da, Alanya-Gazipaşa Havalimanı'nın Alanya'ya kazandırılması için çok çaba harcandığı ve en nihayetinde bunun başarıldığını söyledi. Sipahioğlu, dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile bir çok kez temasta bulunduğunu belirterek, "Havalimanı için elimizden ne geliyorsa yaptık. O dönem bakan olan Yıldırım ile birçok kez Gazipaşa Havalimanı için iletişime geçtik ve uzun uğraşlar sonunda buranın açılması, büyümesi ve bugünlere gelmesi için uğraş verdik. Tabi hem kendisinin bakanlık görevini bırakması hem de benim artık görevde olmamamdan dolayı irtibat kesildi. Corendon'a da ayrıca teşekkür ediyorum. Bu firma ilkleri başararak havalimanının büyüyüp gelişmesinde büyük rol oynadı" dedi.









GAZİPAŞA GÖZARDI EDİLEMEZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Gazipaşa'ya uçan herkes, her şirket, her yolcu normalden daha yüksek risk alıyor demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Herşey güzel de minareci ne arıyor orada ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Pek de panele benzemedi, dinleyicilere söz sırası saatlerce verilmedi, En beğendiğim panelist Melih Dipova'ydı. Konusuna oldukca hakim, ICF ve Türkiye için ciddi bir kazanç olduğunu düşünüyorum kendisinin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Birakin bunlari tgs alimlarini bilen var mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
AHEP Yıldırım Hocam ile Havacılığın Merkezi olmaya başlamış bile.. Organizasyonlarınızın devamını bekliyoruz hocam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Panelimizin AirPort Haber'de bu derece Kapsamlı yer alması çok güzel. Teşekkürler. Y. Saldıraner

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000