27 Mart 2012, Salı 15:26:49

GAZİAPAŞA İÇİN SHGM'DEN İZİN YOK!

Gaziapaşa Havalimanı'na Boeing 757-200 tipi uçağıyla inmek isteyen Air Finland'a SHGM'den izin çıkmadı...
  • THY BORAJET GİBİ TURBOB TARZI UÇAKLARDAN SATIN ALIP UÇSA SÜPER OLUR.HEM ZARAR EDİLMEZ Kİ ZARAR DEĞİL KESİNLİKLE KAR EDİLİR.ÇÜNKÜ DİĞER UÇAKLARA İZİN VERİLMİYOR.BÖYLE UÇAK OLURSA O ZAMAN İZİN ÇIKAR.ANADOLUJET İLE BİRLİKTE UÇUŞ YAPAN BORAJET SABİHA GÖKÇEN'DEN UÇUYOR.. HEM ATATÜRK HEM SABİHA GÖKÇEN KULLANILSA ÜSTÜNE DİĞER HATLAR AÇILSA BU HAVAALANI KESİN AMA KESİN SÜPER OLACAKTIR.EN AZINDAN DİĞER BÖLGELERDEN HAFTADA 1 SEFER OLSA BU YAZ ALANYA KESİNLİKLE YÜKSELİŞE GEÇER !!
  • kısacası bu haberden alıcak ders Antalya havalimanı işletmecisi olan ICF ,SHGM bastırıyor Gazipaşaya uçak indirilmemesi konusunda sebebide zaten açık Gazipaşa hareketlenir firmalarda Alanya'ya gidecek yolcularını Gazipaşaya indirirse Antalya havalimanında %30 luk bir yolcu kaybı olacaktır. Bu da ICF 'in kardan zarar etmesi demektir. Şahsi düşüncelerim bundan ibaret.
  • Finlandiya Shgm izin veriyor da niçin Türkiye izin vermiyor? Adana-Antalya arası 500 km.Bu aradaki tek umut olan Gazipaşa'ya artık geçit verin. Olmuyorsa izin verin TAV şirketi pisti denize kadar uzatsın.Zaten Bir sürü para harcadılar,onlara da haksızlık oluyor Dünyada buradan çok daha zor havaalanları vızır vızır işliyor(Innsbruck,Toncontın v.s.)
  • Bence Fin sivil havacilik kurumu devreye girsin ve gerekli yaptirim uygulasin SHGMna.
  • ne gerekçe ileri sürmüşler? biz bu işi finliden amerikalıdan hatta herkesten iyi bilirizmi demişler? air finland'ın pilotları dispeçleri kendi uçaklarını bizim kalem efendileri kadar iyi tanımıyorlarmıymış? firmanın patronları uçağı düşürelimde şanımız yürüsün demişler, pilotlarda hadi intihar edelim demişlerde bizimkiler habermi almış? yazık çok yazık!
  • AYT meydanını koruyacağız diye her türlü cambazlığı yapmaya devam ediyorlar.
  • Tam bir serefsizlik yaptiklari dünyanin baska yerlerde ayni uzunlukdaki havaalanlarina jniyor orta govdeliler buraya izin cikmiyor bravo havacilik kurumuna devam et
  • B757-200 b757-300 ucuyorum daha once b 737 800 -900-900er da uctum b757 cok daha kolay durur cunku inis takimlari daha cok frenler daha cok ....b 737-800 de agirligi az olursa oda inebilir santa ana ksna californiada 5000 feetlik piste devamli iniliyor bu ucaklar tarafindan sivil havacilik bir oraya baksin arastirsin iyi gunler
  • B 757 super ucak 737 den daha iyi durur
  • bu ulkede son osmanli doneminden kalma çok bilmis kazma kafalar basimiza tam bela Ataturk bile kurtaramadi bize nasil kurtulacagiz çok bilmis ego lardan
Air Finland Üst Düzey Yöneticisi Raimo Kukkonen, geçen hafta Gazipaşa'ya 28 Mart'ta (yarın) 219 yolcu kapasiteli Boeing 757-200'ü indireceklerini açıklamıştı. Pilotlarının simülasyon eğitimi aldıklarını ve her hafta cumartesi günleri charter uçuşu yapacaklarını belirten Kukkonen, "Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden (SHGM) izin aldınız mı?" sorusuna ise 'kesin onay bekliyoruz' yanıtını vermişti.

Air Finland yöneticisi Raimo Kukkonen Yeni Alanya'da yer alan habere göre; 'Olumsuz yanıt beklemiyoruz çünkü uçaklarımız dörtlü iniş takımına sahip. Bu özellik, uçağın ağırlığını daha fazla noktaya dağıttığı için, küçük pistlere rahatlıkla iniş kabiliyeti sağlıyor. Uçaklarımız, 737-800 tipi uçaklardan büyük ve yolcu kapasitesi 30 kişi daha fazla. Ancak teknik özelliklerinden dolayı iniş-kalkışta risk yok. Bu yüzden onaya kesin gözüyle bakıyoruz. 
 
UÇAĞIN VARIŞ NOKTASI 'ANTALYA' OLDU 
 
Ancak beklendiği gibi SHGM'den inişe onay çıkmadı. Air Finland, aylardır varış noktası 'Gazipaşa-Alanya' olarak bilet sattığı yolcularını Antalya Havalimanı'na yönlendirdi ve sitesinden 'Gazipaşa-Alanya' ibaresini çıkardı. SHGM, 19 Ekim 2011'de Corendon'un 189 kişilik Boeing 737-800 tipi uçakla yapmak istediği Amsterdam-Gazipaşa uçuşuna da güvenlik gerekçesiyle onay vermemişti.
 
Ai r Finland Üst Düzey Yöneticisi Raimo Kukkonen, bir hafta önce Gazipaşa Havalimanı'na büyük gövdeli uçak indirecekleri açıklamasında bulunmuş ve bilet satışlarını kış boyunca sürdürdüklerini bildirmişti. Yarının tarihiyle Gazipaşa’ya ineceği açıklanan 219 yolcu kapasiteli Boeing 757-200'e Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden (SHGM) izin çıkmamasından dolayı Air Finland havayolu şirketi, bilet satışlarını internet üzerinden yeniden Antalya Havalimanı olarak düzenlendi.
 
'KARŞILAMA TALEBİNDE BULUNMUŞLARDI'
 
Gazipaşa Havalimanı'na inmek isteyen Air Finland yetkililerinin, bir süre önce kendileriyle irtibata geçerek karşılama töreni talebinde bulunduklarını söyleyen Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, talebin kendilerini umutlandırdığını fakat önceki dönemde yaşadıkları tecrübeden dolayı inişin SHGM tarafından onaylanmama ihtimaline karşın tören hazırlıkları isteğini geri çevirdiklerini belirtti. 19 Ekim 2011 tarihinde Corendon'un 189 yolcu kapasiteli Boeing 737-800 tipi uçakla yapmak istediği Amsterdam-Gazipaşa uçuşuna da güvenlik gerekçesiyle onay verilmemişti.
GAZİAPAŞA İÇİN SHGM'DEN İZİN YOK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 12 yıl önce
THY BORAJET GİBİ TURBOB TARZI UÇAKLARDAN SATIN ALIP UÇSA SÜPER OLUR.HEM ZARAR EDİLMEZ Kİ ZARAR DEĞİL KESİNLİKLE KAR EDİLİR.ÇÜNKÜ DİĞER UÇAKLARA İZİN VERİLMİYOR.BÖYLE UÇAK OLURSA O ZAMAN İZİN ÇIKAR.ANADOLUJET İLE BİRLİKTE UÇUŞ YAPAN BORAJET SABİHA GÖKÇEN'DEN UÇUYOR.. HEM ATATÜRK HEM SABİHA GÖKÇEN KULLANILSA ÜSTÜNE DİĞER HATLAR AÇILSA BU HAVAALANI KESİN AMA KESİN SÜPER OLACAKTIR.EN AZINDAN DİĞER BÖLGELERDEN HAFTADA 1 SEFER OLSA BU YAZ ALANYA KESİNLİKLE YÜKSELİŞE GEÇER !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kısacası bu haberden alıcak ders Antalya havalimanı işletmecisi olan ICF ,SHGM bastırıyor Gazipaşaya uçak indirilmemesi konusunda sebebide zaten açık Gazipaşa hareketlenir firmalarda Alanya'ya gidecek yolcularını Gazipaşaya indirirse Antalya havalimanında %30 luk bir yolcu kaybı olacaktır. Bu da ICF 'in kardan zarar etmesi demektir. Şahsi düşüncelerim bundan ibaret.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Finlandiya Shgm izin veriyor da niçin Türkiye izin vermiyor? Adana-Antalya arası 500 km.Bu aradaki tek umut olan Gazipaşa'ya artık geçit verin. Olmuyorsa izin verin TAV şirketi pisti denize kadar uzatsın.Zaten Bir sürü para harcadılar,onlara da haksızlık oluyor Dünyada buradan çok daha zor havaalanları vızır vızır işliyor(Innsbruck,Toncontın v.s.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bence Fin sivil havacilik kurumu devreye girsin ve gerekli yaptirim uygulasin SHGMna.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ne gerekçe ileri sürmüşler? biz bu işi finliden amerikalıdan hatta herkesten iyi bilirizmi demişler? air finland'ın pilotları dispeçleri kendi uçaklarını bizim kalem efendileri kadar iyi tanımıyorlarmıymış? firmanın patronları uçağı düşürelimde şanımız yürüsün demişler, pilotlarda hadi intihar edelim demişlerde bizimkiler habermi almış? yazık çok yazık!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
AYT meydanını koruyacağız diye her türlü cambazlığı yapmaya devam ediyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Tam bir serefsizlik yaptiklari dünyanin baska yerlerde ayni uzunlukdaki havaalanlarina jniyor orta govdeliler buraya izin cikmiyor bravo havacilik kurumuna devam et

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
B757-200 b757-300 ucuyorum daha once b 737 800 -900-900er da uctum b757 cok daha kolay durur cunku inis takimlari daha cok frenler daha cok ....b 737-800 de agirligi az olursa oda inebilir santa ana ksna californiada 5000 feetlik piste devamli iniliyor bu ucaklar tarafindan sivil havacilik bir oraya baksin arastirsin iyi gunler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
B 757 super ucak 737 den daha iyi durur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu ulkede son osmanli doneminden kalma çok bilmis kazma kafalar basimiza tam bela Ataturk bile kurtaramadi bize nasil kurtulacagiz çok bilmis ego lardan

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000