09 Mayıs 2012, Çarşamba 16:21:11

DALAMAN HAVALİMANI'NDA BİR İLK!

400 yıl sonra Dalaman Havalimanı'na konumlandırılan, 1612 yılında İstanbul'a atanan ilk Hollanda Büyükelçisi Cornelis Haga'nın büstü, Muğla Valisi Fatih ŞAHİN, ATM Dalaman Havalimanı Genel Müdürü A. Hamdi Güvenç, Corendon Havayolları Genel Müdürü Yıldıray Karaer ve yerel ve uluslararası basın temsilcileri katılımı ile Dalaman Havalimanı ATM Dış Hatlar Terminalinde törenle açıldı...

 

Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerinin, 400'üncü yıldönümü kutlamaları münasebetiyle Muğla Valiliği ve Dalaman Havalimanı ATM Dış Hatlar Terminali işbirliğinde yaptırılan büstün açılışı Muğla Valisi Fatih Şahin tarafından yapıldı.

Törende konuşan Vali Şahin, Muğla Bölgesi potansiyellerinin iyi değerlendirilmesi ve gün yüzüne çıkarılması gerektiğini vurgulayarak, "Potansiyellerimizi sektör temsilcileriyle el birliğiyle hayata geçirmeye uğraşıyoruz. Bunun için ilimize gelen yerli ve yabancı turiste en iyi hizmeti vermek, uzun süreli düşünmek, kaliteden taviz vermemek ve turizmde çeşitliliği artırmak gibi hedeflerimiz var" dedi.

Turizmin sadece ekonomik faaliyet olmadığını dile getiren Şahin, turizmin farklı ülkelerin farklı düşüncelerini ve farklı insanlarını bir araya getiren bir faaliyet olduğunu ifade etti.

Şahin, Hollanda'nın ilk Osmanlı Elçisi Cornelius Haga'nın büstünün açılmasının Muğla'ya ulusal ve uluslararası düzeyde katkı sağlayacağını kaydederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral ise Hollanda ile Türkiye arasında yaklaşık 400 yıl önce başlayan örnek ilişki bulunduğunu belirterek, Hollanda'dan Türkiye'ye atanan ilk büyükelçinin büstünün açılışının iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

DALAMAN HAVALİMANI'NDA BİR İLK!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000