28 Haziran 2010, Pazartesi 15:21:35

Corendon'un hedefi: 1 milyon turist

Corendon Hava Yolları'nın da bağlı olduğu Corendon Grup başta Hollanda ve Belçika olmak üzere Türkiye'ye bu yıl uçakla 1 milyona yakın turist getirmeyi hedeflediğini açıkladı.
  • Çok güzel yazmışsın emekçi dostu arkadaşım,hangi shiftte çalışıyosan, bizde başka bir shitftin emekçici olarak sonuna kadar destekciniz.
  • Nihay Bey kim arkadaşım? 5 senedir 4 senedir bu şrikete emeği geçen insanlar var,tırnaklarımızla alnımızın teriyle emeğimizle getirdik bu şirketi buralara...Bana şimdi ismi yeni yeni türeyen,şirketinde daha kim çalıştığını bilmeyen insanların ismiyle reklam yapmayın...Bu şirkete yeni gelen herkes mütevaziliğini koruyacak...Önce kendini tanıtacak...:Bahsettiğin insan yokkende çok başarılı dönemler geçirdik...Geçireceğizde....İsimler sürekli değişir,Önemli olan emekçi arkadaşlarımın üstün çabası,gecesiyle gündüzüyle çalışan insanların....
  • sayın Nihat Bey o şirkete olduğu surece 1 milyon az..o neşe ve dostluk duygusu olduğu surece 2-3 milyon yolcu bile getirir vallaa...guzel haberler bunlarr...yuru be Corendon
  • corendon hava yollarına eskısehıre ılk bruksel ucusunu yapmasından dolayı kutkluyorum.ancak eskısehırden dıger ıllerede seferlerın baslamasını ıstıyoruz antalya/izmir/dıyarbakır/trabzon vb gıbı almanyadada cok eskısehırlı var tesekkur ederım

Grubun en ağırlıklı olduğu Hollanda'dan ise bu yıl uçakla 450 bin turist getirilmesi öngörülüyor. Gruba bağlı Corendon Touristic, Türkiye'ye yönelik turizm hareketini 12 aya yayma yaklaşımı içinde golf, tenis, futbol, bisiklet, rent a car gibi uygulamalarla daha çok Hollandalıyı Türkiye'ye getirmeyi hedefliyor.

Corendon'un iki kurucu ortağından biri olan ve aynı zamanda Corendon Touristic'in Direktörlüğünü yapan Atılay Uslu, şirketin Amsterdam'daki merkezinde düzenlediği basın toplantısında, İspanya ve Yunanistan'a yönelen turist sayısında düşüş olmasına karşın, Türkiye'ye giden Hollandalı turist sayısında geçen yıllar içinde sürekli bir artış yaşandığını söyledi. Girdikleri her pazarda birinci ya da ikinci olmayı öngördüklerini vurgulayan Atılay Uslu, ortaya koydukları performans sayesinde bütçe hedeflerine yılın yarısı itibariyle ulaştıklarını ve bu nedenle yılın başında belirledikleri bütçe hedeflerini arttırdıklarını söyledi. Atilay Uslu, 2010 için Corendon Touristic"in ciro hedefini 170 milyon Euro, Corendon Airlines'ın da 100 milyon Euro olarak olmak üzere toplam 270 milyon Euro olarak revize ettiklerini kaydetti.

"AVRUPALI TURİSTİN TÜRKİYE'YE GELMESİNDE TÜRK TUR OPERATÖRLERİ BÜYÜK AVANTAJ"

Avrupa'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının artışında Türk kökenli tur operatörlerinin bulunmasının önemli olduğunu altını çizen Atılay Uslu " Oger, GTI ve Corendon gibi Türk tur operatörlerinin olması Türkiye'nin en büyük avantajı" dedi. Corendon olarak her zaman kontrollü büyümeyi amaçladıklarını belirten Uslu " Hızlı büyümek gibi bir amacımız yok. Biz doğrudan müşteriye ulaşmayı hedefliyoruz. Satışlarımızın çok önemli kısmını İnternet üzerinden ve çağrı merkezlerimiz aracılığıyla yapıyoruz. Bu nedenle aracısız bir modelin daha başarılı olduğunu görüyoruz. Almanya çok muhafazakar bir pazar. O nedenle Almanya'yı düşünmüyoruz. Ancak İngiltere, İrlanda ve İskandinav ülkelerinin turist modeli bize uyuyor. Bu nedenle bire bir satış anlamında etkin olacağımız yeni pazarlara da açılımı düşünüyoruz. Aracısız hizmetle daha uygun koşullarda tatil satmayı başarıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

"HOLLANDALI TÜRKİYE'YE CORENDON İLE GİDİYOR"

Corendon'u 1997 yılında diğer ortak Yıldıray Karaer ile birlikte Hollanda ve Belçikalı turistlere Türkiye'de tatil satmak için kurduklarını ifade eden Uslu, 2010 itibariyle Hollanda'nın en büyük beşinci tur operatörlüğüne kadar yükseldiklerini belirtti. Turizm pazarındaki etkinliklerinin artması ve bu nedenle de uçakla taşımada rakip tur operatörlerinin dolaylı engeller çıkarması nedeniyle 2004 yılında havayolu yolcu taşımacığını yapmaya karar verdiklerini ve bu amaçla Corendon Havayolları'nı kurduklarını belirten Uslu, şöyle dedi:

"En son filomuza kattığımız iki uçakla birlikte 7 uçağa yükseldik. Toplam koltuk kapasitemiz de bin 198 adete çıktı. Bu yıl uçaklarımızla Avrupa'nın tümünden 1 milyon turisti Türkiye'ye getirmeyi hedefliyoruz."

Hollanda'nın en büyük turizm pazarının Türkiye olduğunu ve geçen yıl uçakla 571 bin Hollandalının geldiğini ifade eden Uslu, bu yıl ise rakamın 650 bine yaklaşacağını tahmin ettiklerini ve Corendon olarak bu turistlerin 450 binini kendilerinin getireceğini söyledi. Atılay Uslu Hollanda pazarıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:
"Bu yıl Hollanda pazarı çok iyi gidiyor. Biz geçen yıl 297 bin turist getirmiştik, bu yıl daha şimdiden o rakama ulaştık. Yıl sonunda 450 bin kişiye ulaşacağız. Hollanda pazarında beşinci şirketiz, Türkiye'ye giden Hollandalı sıralamasında isi birinciyiz. Hollandalı bizimle uçmayı ve tatile gitmeyi seviyor".

"GOLF, FUTBOL, TENİS VE BRİÇ TURİZMİYLE DAHA ÇOK AVRUPALIYI TÜRKİYE'YE GETİRECEĞİZ"

Corendon'un Hollanda-Türkiye arasında lider tur operatörü konumunda bulunduğunu ve yaz aylarında tam kapasite çalıştıklarını kaydeden Uslu, turizm etkinliğini 12 aya yayarak Türkiye'ye daha çok turist çekmek ve bu kapsamda hem ulaşım hem de konaklama sektörlerine de daha fazla katma değer yaratmak istediklerini söyledi. Çocuksuz aileler yanı sıra çocuklu aileleri de sezon dışındaki aylarda Türkiye'ye getirme çabalarının yarattıkları yeni tatil markalarıyla önemli bir aşamaya geldiğine dikkat çeken Atılay Uslu, bu yıl Corendon futbol markasıyla Hollanda'dan amatör futbol kulüplerini Türkiye'ye götürmeye hedeflediklerini belirterek "Hollanda'da binlerce amatör takım var. Büyük takımlar işin tanıtımı açısından önemli, ancak esas önemli olan amatör takımları Türkiye'ye çekebilmek. Belediyelerle de işbirliği içinde futbol turizminde büyümeyi planlıyoruz" diye konuştu. Uslu, futbolun yanı sıra bu konudaki diğer yeniliklerle ilgili şu bilgiyi verdi:

"Pazarlama ve tanıtım bütçemizde toplam cironun yüzde 10 gibi önemli bir kısmını oluşturuyor. Çünkü yaptığımız her yenilik daha fazla tanıtım ve pazarlama gerektiriyor. Mesela geçen yıl bisiklet turizmi başlattık. Hollandalılar uçağa biniyor, Türkiye'ye geliyor ve biz de onlara bisikletlerini teslim ediyoruz. Geçen yıl bu şekilde 180 kişi geldi. Bu yıl ise 780 civarı bekliyoruz. Tabi bu tür alternatif turizm etkinlikleriyle sayıdan ziyade Türkiye algısının öne çıkmasını amaçlıyoruz. Yine bu yıl Fly&Go adını verdiğimiz bir turizm yapacağız. Hollanda'dan gelenlere Türkiye'de kiralık araçlar ve rotalar verip bölgeleri gezmelerini sağlayacağız. 2010 yılında bu alanda 10 bin kişiye ulaşacağımızı tahmin ediyoruz. Alternatif turizm olarak geçen yıl Kapadokya'ya 15 bin, golf turizmine 5 bin, tenise 2 bin, briç için 1000 turist getirdik. Bundan sonra da yaz harici ayları hareketlendirmek için yeni arayışlarımız devam edecek."

"KKTC'YE SADECE BİZ UÇUYORUZ"

Atılay Uslu, bu yıl KKTC'ye de turist taşımaya başladıklarını ve ilk aşamada yıllık 5 bin turistlik bir hedef koyduklarını ve bu konuda da beklentilerin üzerinde bir gelişme sağladıklarını belirterek, "KKTC'ye seferlerimizi doğrudan olamadığı için Antalya aktarmalı olarak gerçekleştiriyoruz. Şu anda haftada bir sefer düzenliyoruz. Ancak son değişiklikle sezon boyunca haftada iki sefere çıkıyoruz. Bu şekilde yıllık turist hedefimizi de 10 bine yükselttik. Biz Kıbrıs destinasyonuna inanıyoruz. Boykotlar kalktığında bu pazarda daha büyük bir potansiyel ortaya çıkacak ve biz de daha güçlü bir oyuncu haline geleceğiz" diye konuştu. Corendon olarak Yunanistan pazarına da yöneldiklerini hatırlatan Uslu, Girit başta olmak üzere bölgede turizmin neden yeterince gelişemediğine dair tespitler yaptıklarını ve çıkan sonuçlara uygun olarak bir strateji izleyeceklerini söyledi. Uslu bu konuda şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu yıl Yunanistan turlarına da ağırlık vereceğiz. Yaptığımız tespitler Girit'te turizmin her yıl yüzde 10 gerilediğini ve onlarca tesisin atıl hale geldiğini gösteriyor. Bunda hem kriz hem de Yunan orijinli tur operatörlerinin olmamasının etkisi var. Biz artık Yunanistan pazarını zorlayacağız. İlk etapta 5 bin olan turist sayımızı 15 bine çıkaracağız. Yıl sonu ise hedefimiz 25 bin. Tahmin ediyorum 2012 sonunda Yunanistan'a Hollanda'dan turist getiren en büyük operatör biz oluruz".

İKİ YENİ UÇAK GELDİ, ROTALAR ARTIYOR

Atilay Uslu, Corendon'un Türkiye'ye uçtuğu nokta sayısını da artırma çabası içinde olduklarını belirterek "İçinde bulunduğumuz turizm sezonunda Avrupa'nın önemli merkezlerinden Anadolu'nun küçük kentlerine direkt uçuşlar düzenleyerek gurbetçi vatandaşlarımızı transfer derdinden kurtarmak en önemli hedeflerimiz arasında. Bu doğrultuda Elazığ, Sivas, Eskişehir, Kayseri gibi kentlere de uçuşlar düzenliyoruz" dedi. Uslu, Merkezi Antalya'da bulunan Corendon Havayolları'nın,5 olan uçak sayısının yeni gelen iki uçakla 7'ye çıktığını söyledi. Corendon'un filosunda 1 adet Boeing 737-300,4 adet Boeing 737-400 ve 2 adet de yeni nesil Boeing 737-800 uçak bulunuyor. Corendon'un havayolu bölümünde çalışan sayısının da yeni uçuklarla birlikte 100 kişi daha artarak 370'e çıkacağı belirtildi. Corendon Havayolları'nın, uçuşlarını başta Avrupa ağırlıklı olmak üzere Hollanda, Belçika, Danimarka, Fransa, Almanya, İtalya, İngiltere, Polonya, KTC, Romanya, İsrail, Makedonya, Estonya, Kosova destinasyonlarında gerçekleştiriyor.

Corendon'un hedefi: 1 milyon turist

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Çok güzel yazmışsın emekçi dostu arkadaşım,hangi shiftte çalışıyosan, bizde başka bir shitftin emekçici olarak sonuna kadar destekciniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Nihay Bey kim arkadaşım? 5 senedir 4 senedir bu şrikete emeği geçen insanlar var,tırnaklarımızla alnımızın teriyle emeğimizle getirdik bu şirketi buralara...Bana şimdi ismi yeni yeni türeyen,şirketinde daha kim çalıştığını bilmeyen insanların ismiyle reklam yapmayın...Bu şirkete yeni gelen herkes mütevaziliğini koruyacak...Önce kendini tanıtacak...:Bahsettiğin insan yokkende çok başarılı dönemler geçirdik...Geçireceğizde....İsimler sürekli değişir,Önemli olan emekçi arkadaşlarımın üstün çabası,gecesiyle gündüzüyle çalışan insanların....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sayın Nihat Bey o şirkete olduğu surece 1 milyon az..o neşe ve dostluk duygusu olduğu surece 2-3 milyon yolcu bile getirir vallaa...guzel haberler bunlarr...yuru be Corendon

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
corendon hava yollarına eskısehıre ılk bruksel ucusunu yapmasından dolayı kutkluyorum.ancak eskısehırden dıger ıllerede seferlerın baslamasını ıstıyoruz antalya/izmir/dıyarbakır/trabzon vb gıbı almanyadada cok eskısehırlı var tesekkur ederım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000