04 Mart 2010, Perşembe 12:26:37

CORENDON'DAN SAHTE PİLOT AÇIKLAMASI

Antalya Merkezli havayolu şirketi Corendon Airlines, Hollanda'da tutuklanan pilot ile ilgili basın açıklaması yaptı...
  • firmanın bunda ne sucu var.aslında shgm müfetttişleri işbaşında olmalı.birşeyler dönüyor.thomas salme türkiye gelen her pilottan ne kadar para alıyordu.sahteciliği kenera bırakın.bundan kimler ne kadar pay alıyordu.
  • shgm nin nasıl haberi olmadı.ilgili kişiler nerde.
  • ne inandırıcı mı? yalan mı yazacaklar basın açıklamasına?? neden böyle bişey yapsınlar ki:) sonucta bahsi geçen dokumanları devletin istemesi durumunda verecekler... ki araştırınca zaten adamın yıllarca avrupanın birçok havayolu sirketinde calıstıgı ortaya cıkıyor..
  • Daha ne yapacak adamlar, adamın elinden tutup gel bizde pilot oldiye onlar mı sergiledi? Sen inanma komplo teorilerinle düşün dur...
  • inandiricimi sizce
  • gazetecinin asıl görevi kamuoyunu dogru bilgilendirmektir,ancak kendilerini gazeteci sanan akıl ve fikir fukaraları bir işin aslı ve astarını ögrenmeden ,masum insan ve kurumların günahlarına girerek kamuoyunu yanıltıyorlar,güya rating alıyorlar ..bilende bilmeyen de ,kendini gazeteci sanan da konuşuyor işte.. Corendon kadar düzgün olabilseniz keşke
  • Bence SHGM artık denetimleri konusunda bir müddet övünmeyi bıraksın. Elin hollandalısı bunu anlıyorda pilotun tüm denetimlerini yapan ve izinleri veren SHGM anlamıyor. SHGM de uzman açığı çok büyük + memur zihniyeti hakim + SHGM'den bunu beklemezdik çünkü son dönemlerde kalitesini oldukça arttırma yolundaydı. Bir yanlış tüm doğruları götürebilir.
  • Takvimin basligi tam faciaydi: cakma pilot:) ey bu basligi atan gazeteci sorarim sana senin kahvedeki adamdan ne farkin var
  • Olay karşısında basının takındığı tutum oldukça kötüydü. Avrupadaki basın mensupları olayı tamamen pilot özelinde incelerken, medyamız yine yapacagını yapıp bu adam sanki sadece Corendon'da çalışmış gibi olayı Corendon'a mal etti. Yine başarısız bir gazetecilik örneği sergilediler... daha iyisi de beklenemezdi!
  • Corendon Airlines dışarıdan göründüğü gibi kaliteli ve kurumsal bir havayolu olduğunu, kriz yönetiminin nasıl olması gerektiğini, kamuoyunu ve gerekli makamları bilgilendirmede nasıl hareket edileceğini herkese gösterdi.... Kendilerini kutluyorum.

İşte Corendon'un sahte pilot açıklaması;

Corendon Airlines’ta 2008 yılından beri kaptan pilot olarak görev yapmakta olan Thomas Salme, 2 Mart 2010 tarihinde Amsterdam Schiphol Havalimanı’nda Hollanda polisi tarafından kaptan pilotluk lisansının uygun olmadığı şüphesiyle göz altına alınmıştır. Şirketimiz yaşanan durum sonrasında aşağıdaki açıklamanın yapılmasını gerekli görmüştür.

Thomas Salme, geçerlilik tarihi 10.04.2011 olan pilotluk lisansının orjinaliyle 2007 yılı Eylül ayında Corendon Airlines’a iş başvurusunda bulunmuş, 12.03.2008 tarihinde ilgili makamlardan çalışma izni alınmış; yabancı pilot olarak çalışabilmesi için gereken tüm resmi prosedürler yerine getirilmiş ve ilgili otoritelerce uygun bulunmuştur. Ülkemizde halen görev yapmakta olan yaklaşık 300 yabancı uyruklu pilot için yapıldığı gibi Salme’nin de işe giriş süreci ve Corendon Airlines’ta çalıştığı dönem boyunca; şirket uyum eğitimleri, onaylı merkezlerden simülatör yeterliliği, tazeleme eğitimleri, Proficiency Check  gibi gerekli olan tüm resmi ve teknik süreçler titizlikle izlenmiştir.

Hollandalı resmi kaynaklarca, İsveç Sivil Havacılık Otoritesi’nce verilen pilot lisansının uygun olmadığı ifade edilen Thomas Salme, Corendon Airlines’ta göreve başlamadan önce Air One (İtalya), Apollo Airlines (Yunanistan), Air Sweeden (İsveç) , jet2.com (İngiltere) gibi birçok uluslararası havayolu şirketinde yardımcı kaptan ve/veya kaptan pilot olarak 13 yıldır yaklaşık 10 bin saat uçuş gerçekleştirmiştir. 

Söz konusu bu durumun tarafımıza bildirilmesinden itibaren ; Hollanda makamlarına ve ilgili otoritelere gerekli destek verilmiştir. Şirketimiz, Salme’nin Hollanda’da göz altı sorgusundaki ikrarı üzerine şahsın iş akdi fesih edilmiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur…

CORENDON'DAN SAHTE PİLOT AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 14 yıl önce
firmanın bunda ne sucu var.aslında shgm müfetttişleri işbaşında olmalı.birşeyler dönüyor.thomas salme türkiye gelen her pilottan ne kadar para alıyordu.sahteciliği kenera bırakın.bundan kimler ne kadar pay alıyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
shgm nin nasıl haberi olmadı.ilgili kişiler nerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne inandırıcı mı? yalan mı yazacaklar basın açıklamasına?? neden böyle bişey yapsınlar ki:) sonucta bahsi geçen dokumanları devletin istemesi durumunda verecekler... ki araştırınca zaten adamın yıllarca avrupanın birçok havayolu sirketinde calıstıgı ortaya cıkıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Daha ne yapacak adamlar, adamın elinden tutup gel bizde pilot oldiye onlar mı sergiledi? Sen inanma komplo teorilerinle düşün dur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
inandiricimi sizce

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
gazetecinin asıl görevi kamuoyunu dogru bilgilendirmektir,ancak kendilerini gazeteci sanan akıl ve fikir fukaraları bir işin aslı ve astarını ögrenmeden ,masum insan ve kurumların günahlarına girerek kamuoyunu yanıltıyorlar,güya rating alıyorlar ..bilende bilmeyen de ,kendini gazeteci sanan da konuşuyor işte.. Corendon kadar düzgün olabilseniz keşke

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence SHGM artık denetimleri konusunda bir müddet övünmeyi bıraksın. Elin hollandalısı bunu anlıyorda pilotun tüm denetimlerini yapan ve izinleri veren SHGM anlamıyor. SHGM de uzman açığı çok büyük + memur zihniyeti hakim + SHGM'den bunu beklemezdik çünkü son dönemlerde kalitesini oldukça arttırma yolundaydı. Bir yanlış tüm doğruları götürebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Takvimin basligi tam faciaydi: cakma pilot:) ey bu basligi atan gazeteci sorarim sana senin kahvedeki adamdan ne farkin var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Olay karşısında basının takındığı tutum oldukça kötüydü. Avrupadaki basın mensupları olayı tamamen pilot özelinde incelerken, medyamız yine yapacagını yapıp bu adam sanki sadece Corendon'da çalışmış gibi olayı Corendon'a mal etti. Yine başarısız bir gazetecilik örneği sergilediler... daha iyisi de beklenemezdi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Corendon Airlines dışarıdan göründüğü gibi kaliteli ve kurumsal bir havayolu olduğunu, kriz yönetiminin nasıl olması gerektiğini, kamuoyunu ve gerekli makamları bilgilendirmede nasıl hareket edileceğini herkese gösterdi.... Kendilerini kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000