29 Haziran 2012, Cuma 10:33:44

CORENDON'DAN İRAN HAMLESİ...

Yıldıray Karaer, İran pazarının önemli olduğunu belirterek, İran'dan Alanya Gazipaşa Havaalanı'na direkt seferler için İran büyükelçisi ile görüşeceklerini, bunun İran pazarının yeniden canlandıracağını söyledi...
  • Ucaklar direk Antalya'ya gelemedigi icin Gaziantep'ten falan aktarma yapiyor zaten.Bu adam da Direk Alanya'ya gelse sorun cozulur diyor.Zaten sorun orda,direk Antalya iline gelemiyor ucaklar. Sanirim dini rejim yuzunden.

Türkiye’nin yükselen pazarı İran’da meydana gelen devalüasyonun da etkisiyle yaşanan sorunlara çözüm aranıyor. iki ülke sektör temsilcilerinin hükümetleri nezdinde yaptıkları görüşmelerde İran’ın sekiz yıldır kestiği Antalya’ya direk uçak seferlerinin Alanya Gazipaşa Havaalanı’nı iniş ile çözüm getirilmek isteniyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Correndon Havayolları ortaklarından Yıldıray Karaer, “İran pazarımız iyi olacak. Uçaklar Alanya Gazipaşa Havaalanı’na inebilsin diye yakında İran büyükelçisi  ile bir görüşme yapacağız” dedi

İran ile çalışan seyahat acentelerinden Bilban Turizm Genel Müdürü Gönül  Bilban, İran pazarında bir süreden beri yaşanan sorunlara bir de geçtiğimiz aylarda İran para biriminin dolar karşısında değer yitirmesi sonucu fiyatlarda önemli artışlar olduğunu bunun Türkiye’ye gelişlerin daha da azalmasına neden olduğunu belirtti.

Yıldıray Karaer, şu anda İran'dan yolcuyu önce Gaziantep'e orandan da Antalya'ya getirdiklerini pazarda yaşanan düşüşte bunun da etkisi olduğunu belirterek “Uçaklar Gazipaşa havaalanına inebilirse İran'dan Antalya'ya direkt uçuş sorunu çözülür” dedi.

Bilban, bütün bunlardan dolayı İran pazarında çok hızlı  bir düşüş oldu. Yılın ilk beş aylık döneminde İran’dan gelen ziyaretçi sayısı geçen yıla göre yüzde 42 düşüşle ençok kayıp verilen pazar oldu. İran ile çalışan firmalar direkt uçuş sorunu çözülürse devalüasyonun neden olduğu fiyat artışına rağmen İran’dan gelen kişi sayısında artış olacağını söylüyor.

CORENDON'DAN İRAN HAMLESİ...

Yorumlar

Nasil bir dusunce bu? ~ 12 yıl önce
Ucaklar direk Antalya'ya gelemedigi icin Gaziantep'ten falan aktarma yapiyor zaten.Bu adam da Direk Alanya'ya gelse sorun cozulur diyor.Zaten sorun orda,direk Antalya iline gelemiyor ucaklar. Sanirim dini rejim yuzunden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000