13 Haziran 2017, Salı 13:20:25

Corendon'dan çok önemli organizasyon

Türk turizminin önde gelen aktörlerinden Corendon, Türkiye’yi tanıtmak için önemli bir atılım gerçekleştirdi. Corendon Turizm Grubu, Hollanda’nın basın, blogger ve turizm camiasından çok önemli isimleri Türkiye’de ağırladı.
  • Corendon toplamda 14 ucagi olan bir sirket. Elbette sirket yapisi olarak Sunex ve Corendon' u karsilastirmak dogru olmaz ancak turizm stratejileri bakimindan belki birbirlerinden örnek alacakları şeyler olabilir.
  • Acun mu ya ortadaki
  • Avrupadaki Turkler icin bir sey yapmadigi gibi hollandalilari bize tercih eden bir firma.
  • Kornelis aga yok ortaliklarda
  • Corendon ile çalışmış biri olarak helal olsun diyorum. Gerçekten misafirlerine çok önem veren ve iyi bir misafirperver bir şirket.
  • Bence Sunexpress Corendon'u örnek almalı

Türk turizminin önde gelen aktörlerinden Corendon, Türkiye’yi tanıtmak için önemli bir atılım gerçekleştirdi. Corendon turizm grubu, Hollanda’nın basın, blogger ve turizm camiasından çok önemli isimleri Türkiye’de ağırladı.

Hem yurt içinde hem de yurt dışında yaptığı yatırımlarla büyümeye devam eden Türkiye’nin önde gelen turizm gruplarından Corendon Turizm Grubu, Türkiye’yi tanıtma çalışmalarına devam ediyor. Corendon, özel bir uçakla Türkiye’ye getirdiği Hollandalı basın, blogger ve turizm camiasından çok önemli isimleri ve çeklişile geziye katılmaya hak kazanan Hollandalı vatandaşları iki gün boyunca Türkiye’de ağırladı.

Etkinlik, Hollandalı turistlerin Türkiye'ye olan algılarını olumlu yönde etkilemek, her daim övgü ile söz edilen Türk misafirperliği konukseverliğini gelen turistlere doyasıya yaşatmak ve Türkiye’nin ne kadar güvenli bir ülke olduğunun gösterilmesi amacıyla düzenlendi.

Hollandalı misafirler etkinlik kapsamında, Antalya, Aspendos ve Kapadokya’nın tadını çıkardı. Hollandalı misafirler önce Kapadokya’da unutulmaz bir balon turu yaptı. Ardından Antalya’ya geçerek Hollandalı sanatçıların yer aldığı Miss Nederland yarışmasının finalistlerinin belirlendiği etkinliğe katıldı. Grup, yarışmanın ardından Aspendos Antik Tiyatro’da düzenlenen dünyaca ünlü Türk sanatçı Karsu Dönmez ve Hollandalı Xander de Buisonje’nin konserine katıldı.

Hollandalı turistlerin yüzde 89’u yeniden Türkiye’ye gelecek

Corendon’un etkinlik kapsamında 100’den fazla ülkede faaliyet gösteren dünyanın en önemli araştırma şirketlerinden GFK’ya yaptırdığı ve Hollandalı tatilcilerin Türkiye seyahatleriyle ilgili deneyimlerini kapsayan araştırma sonuçlarını da açıkladı.

2017 Mayıs ayında Türkiye sahillerinde tatil yapan Hollandalı turistler üzerinde yapılan araçtırmaya göre; turistler 8.5 puanla Türkiye’de tatilerinden memnun kaldığını belirtti. Turistlerin yüzde 96’sı Türkiye’de kendilerini güvenli hissetti. Turistlerin yüzde 89’u tatil için yeniden Türkiye’ye geleceğini belirtti.

Ayrıca Hollandalı turistler kaldıkları otel ve oteldeki servise 8.4 puan verdi.

‘İPTAL ETSEYDİK YENİLGİYİ KABUL ETMİŞ OLURDUK’

Organizasyon ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer; "Hollanda’dan bir uçak dolusu misafirimiz var. Bunlar basın mensupları, Bloggerlar ve sekörün değerli temsilcileri. Önce sabah erken saatlerde Kapadokya’ya giderek balon turu yaptırıldı. Antalya’da da akşam programı gerçekleştirildi. Bu aktiviteyi aslında 10 Nisan’da yapacaktık ancak Avrupa’da Türkiye’ye karşı yapılan propoganda ve bazı siyasi gelişmeler nedeniyle bugüne ertelemek zorunda kaldık. İptal etmeyi düşünmedik çünkü bu yenilgi anlamına gelecekti. 2016 yılında turizm, bir önceki yıla göre yüzde 50 gerideydi. Ancak 2017 yılı itibariyle artışa geçtik. Avrupa pazarındaki rezervasyonlarda hareketlenme  başladı. Haziran ve Temmuz aylarında son dakika satışlarında ciddi bir atak bekliyoruz’ dedi.

Karaer’in ardından açıklamalarda bulunan Corendon Turizm Grubu Kurucu ortağı Atilay Uslu ise 2015 yılına göre geride, 2016’ya göre ise artışta olduklarına dikkat çekti.

'UÇAK SORUNU YAŞIYORUZ'

Uslu; "Şu an için yatak kapasitesinde sorun yok, uçak konusunda sorun var. 3 havayolu şirketimiz var. Bunların hepsi dolu ve biz uçak bulmaya çalışıyoruz. Çünkü herkes kendi planlamasını yaptığı için böyle bir sıkıntı yaşıyoruz. Şu an için 2016’ya göre yüzde 30 artıştayız ancak 2015’e göre yüzde 25 gerideyiz. Uçak sorununu çözebilirsek bu rakam daha da artacak’ ifadelerini kullandı.

Ağırladıkları misafirlerin geri dönüşlerinin çok olumlu olacağını belirten Uslu, "Bazılarının 1 milyonun üzerinde takipçisi var. Instagram, Facebook, Youtube gibi önemli mecralardan canlı yayınlar yaptık. Toplama baktığınızda milyonlarca rakama ulaşıyor" ifadelerini kullandı.

Siyasi gelişmelerin dünyanın her tarafında değişken olduğunu sözlerine ekleyen Uslu; "Bu tahmin edilebilir bir durum değil. Yarın ne olacağını bilemiyoruz o yüzden biz de önümüze bakıyoruz" dedi.

Corendon’un ağırladığı internet fenomenleri ve basın mensupları unutulmaz bir bir gün yaşarken, "Türkiye’ye mutlaka yeniden geleceğiz" açıklamasını yaptılar.

Fatih AKDENİZ / AirportHaber











 

Corendon'dan çok önemli organizasyon

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

CAI ~ 7 yıl önce
Corendon toplamda 14 ucagi olan bir sirket. Elbette sirket yapisi olarak Sunex ve Corendon' u karsilastirmak dogru olmaz ancak turizm stratejileri bakimindan belki birbirlerinden örnek alacakları şeyler olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acun ~ 7 yıl önce
Acun mu ya ortadaki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hic ucmadim ~ 7 yıl önce
Avrupadaki Turkler icin bir sey yapmadigi gibi hollandalilari bize tercih eden bir firma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kornelis aga ~ 7 yıl önce
Kornelis aga yok ortaliklarda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
H E ~ 7 yıl önce
Corendon ile çalışmış biri olarak helal olsun diyorum. Gerçekten misafirlerine çok önem veren ve iyi bir misafirperver bir şirket.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lesson ~ 7 yıl önce
Bence Sunexpress Corendon'u örnek almalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 7 yıl önce
Sunexpress ve corendon ne alaka ? Corendon 10 ucakla ucan bir sirket sunex 70 ucakla ucan bir sirket bunumu ornek alicaz neyi ornek alicaz ?
Null ~ 7 yıl önce
Yazık sakatsınız galiba, üstünüze gelecektim yorumdan bunu mu anladınız bu ne ezik psikolojisi dicem bu yorumda da sadece eziğe takılacaksınız. Üzdün :(
Tam tersini dicektin ~ 7 yıl önce
Sunex ile cai yi karşılaştırmamız yanlış olur bence
CAI2017 uçuşu bu muş demekki ~ 7 yıl önce
Tebrikler Corendon
Türkiye ~ 7 yıl önce
Her iki havayolu da turizm için çalışıyor...Neden karşı karşıya getirmek için çalışmayın. Anlamsız davranışlar bunlar.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000