14 Mayıs 2012, Pazartesi 09:05:12

CORENDON'DA HEDEF BÜYÜK

Merkezi Antalya'da bulunan Corendon Hava Yolları Şirketi Genel Müdürü Yıldıray Karaer, şirkete ait iki uçağın Irak Hava Yolları şirketi adına uçtuğunu bildirdi...
  • hangi yıl verdiki birde bu yıl zam vermedi dıye yazmıssın yapmayın diyen...
  • Şurada yazılan tüm yorumları okusam ve bu insanlar ne iş yapıyorlar desem cevap bulamam. Arkadaşlar Corendon da her şirkette olduğu gibi kar etmek amacı ile kurulmuş bir ticari işletmedir. Bu İşletmenin bağlı bulunduğu otoritelere karşı sorumlulukları vardır ve yerine getirmek zoırundadır. Bunlar teknik, işletme, idari sorumluluklardır ve her birimin hali ile çalışanları vardır. O nedenle kokpit, kabin, teknik ve idari personel bir bütündür. Hiçbirisi bir diğerine ben olmazsam size iş yok diyemez, hiç kimsenin yokluğu ile de bu şirket batmaz. Herkes görevini elinden geldiğince özveri ile yapmaktadır ve karşılığında şirketin kendisine teklif ettiği ücreti almaktadır. Ücreti beğenmeyen başka bir iş imkanı bulan bunu değerlendirir ve Corendon'un kimseyi zorla veya tehditle çalıştırdığını sanmıyorum. Genel Mdürülük ve İşletme çalışanı olarak ayırım yapan arkadaş zaten bu şirketten bence hemen atılsın ya da kendisi ayrılsın.
  • Değerli genel müdürlük çalışanı arkadaşım;''Temininde güçlük çekilen personel'' ne demek biliyor musun? Bu insanlar sivil havacılık otoriteleri tarafından lisanslandırılmış personeldir ve her istediğinde hele hele sektörde talebin yoğun olduğu dönemlerde bugün çalıştığı şrketten ayrılır yarın bir başka yerde aynı pozisyonda başlar.Acaba sen bugün o klimalı ofisinden çıkarsan yarın aynı şartlarda iş bulabilir misin?Ayrıca çalıştığı işletmenin maaş artışına gitmeyişine sevinen bir çalışanın nasıl bir çıkar ilişkisi vardır ki bu kadar dalkavukça yazabilir?Ya da nasıl bir maaşı vardır ya da beni buradan gönderirlerse koltuğumu kaybedersem bir daha bulamam onun için susayım oturayım buradanda yalakalık yapayım yerimi sağlama alayım kaygısı içinde midir?Yıdıray Bey e kişisel olarak kimse birşey diyemez ama kılavuzlarına istediğini söyler.Yoksa sen o kılavuzlardan biri misin?
  • Arkadaşlar siz nasıl çalışanlarsınız anlamakta zorluk çekiyorum. Bu patron bu güne kadar en zor zamanlarda bile çalışanlarına zam yapmışsa fakat şimdi o kadar zor bir durum da yok iken maaşlara zam yapmıyorsa sizce bunun neresi mantıklı? Şirkette kısılabilecek o kadar çok gider var iken maaşların seçilmesini hiç kimse kusura bakmasın anlayamam. Anlayamayız. Lütfen artık patronu savunmayı bırakın.
  • Arkadaşlar merhaba, Yıldıray bey'in verdiği bir demecin altına yaptığınız yorumlara bakınız. Evet şirketimiz bu yıl çalışanlarına zam vermedi, hemen kılıçlara mı kuşanmalıyız? Hemen içimizde birbirimize mi düşmeliyiz? Karşılıklı hoş olmayan laflarla birbirimizi mi incitmeliyiz? bu yıl zam almadık ve evet belki de çok çalıştık. bunun meyvesini ileride yiyeceğiz.
  • Farkında mısınız?? rezil oluyoruz...
  • Arkadaşım buraya yazdığın yorumları gördükten sonra inan dehşete düştüm. Sen bir çalışansın ve çalıştığın şirketteki iş arkadaşlarına bu sözleri söyleyebiliyorsun. Sadece şunu söylemek istiyorum. Öncelikle söylediğin şeylere bakılırsa senin karnın tok sırtın pek. Dolgun bir maaş aldığın belli. Sahaya inmediğin için bu kadar rahat konuşabiliyorsun. Burda çalışan insanlar elinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Aldıkları maaşları da sonuna kadar hak ediyorlar. Yaşadığımız ülkede maaşlara zam yapılmasının bir lütuf değilde bir zorunluluk olduğunu düşünmüyorsun sanırım. Enflasyon yüzde 10 larda dolaşırken biz zam almaz isek zarardayız demektir. Sanırım olaya bu açıdan bakmıyorsun. Şirket büyüyoruz diyor ama bu büyümeyi yapmak için çalışanlarının maaşlarından kesiyorsa burda sadece üst kadronun büyümesinden söz edebiliriz. Emekçilerin de ezilmesi anlamına geliyor bu durum. Onun için sözlerine dikkat et ve kendini alçaltma. Ve Allah aşkına kim olduğunu söyle. Merak etme reklam olmaz!!!
  • ilker göçhan bir markadır corendonda ilker göçhan yoksa bir şeyler ters gidiyordur..
  • Aldığın parayı sonuna kadar hakettiğin mesai saatlerinde yorumları takip edip laf yetistirmenden belli. Terbiye almış da bilmem neymiş. Yazdığın yorumlara bir dön bak bakalım, hangi terbiyeyle yazılmış. İnsanlar işinden olsun diye dua eden dalkavuk. O insanlar işinden olunca sen ne yapacaksın???
  • Ben Yıldıray beyi şahsen kötü bir insandır ya da çalışanlarını şahsi olarak birşey yaparak eziyor demedim. Çalışanlarına bu sektörde Türkiyedeki en az maaşı veren,tehlikeli operasyonları kabul eden, şirketin uçuş işletme bölümü (isim ya da isimler vermeyeceğim) tanıdıktan sonra şirketi bu insanlar mı yönetiyor dedirten bir şirketten bahsetmek istemiştim.Patronun bütün bunları gördüğünü ve bundan memnun olduğunu bildiğim için dolayısıyla Yıldıray Bey'in de doğru yapmadığını ifade etmek istedim. Eğer Corendon Airlines kendini Sky Airlines ile kıyaslıyor ve onu geçmeye çalışıyorsa çalışanlarına verdiği maaş ile de geçsin.Ne yazık ki sadece kazandıkları para ile geçmeye çalışıyorlar.Büyüyen şirket ilk önce yolcusunu memnun etmeli ki bir daha onunla uçsun. Daha sonra çalışanlarını memnun etsin ki emniyetli ve mutlu bir ekip olsun. Saygılarımla

Karaer yaptığı açıklamada, bazı uçaklarda çocukların daha keyifli yolculuk yapabilmelerini sağlamak için, içinde, müzik, film, oyun, boyama ve çizgi filmleri yer alan Ipad'i 6 Avro'ya kiraladıklarını bildirdi. Üç saatlik yolculuk boyunca çocukların daha iyi zaman geçirmeleri amacıyla şirketlerine ait her uçakta 40 Ipad bulunduğunu belirten Karaer, diğer yolcuların da keyifli yolculuk yapmalarını sağlamak için yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Karaer şöyle devam etti: '' Şimdi başka bir proje ile uğraşıyoruz. Uçağa başka bir cihaz konulacak. O cihazın içinde, server gibi, bir çok film müzik ve oyunlar olacak. Uçağa binen herkes kendi Ipad ve dizüstü bilgisayarından (laptop) uçaktaki servere bağlanacak ve uçaktaki cihaza neler yüklendiyse oyunları oynayabilecek, müzikleri dinleyebilecek ve filmler izleyebilecek.''

2 MİLYON YOLCU TAŞIYACAK

Yeni turizm hedeflerini de anlatan Corendon Genel Müdürü Karaer, 2012 yılında 2 milyon yolcu taşımayı hedeflediklerini bildirdi.

Hollanda ve Belçika'dan toplam 620 bin yolcu bulunduğunu anlatan Karaer, şunları kaydetti: ''Yeni turizm dönemi için hedeflerimizde 2 milyon yolcu taşımak var. Hollanda ve Belçika'dan 620 bin yolcu var. Bunun 400 bini Türkiye'ye, 220 bini yabancı devletlere. Bunlar içinde Yunanistan ve Makedonya da var. Hava yolu olarak toplam 10 uçağa çıktık. Uçaklarımızın 8'i Türk, 2' si Hollanda bayraklı. Bu 10 uçakla toplam 2 milyon yolcu taşımayı planlıyoruz. 2012 yılını sağlıklı şekilde planlıyoruz.''

IRAK'A UÇUŞ

Yurt içi uçuşlarının geçen yılki gibi devam ettiğini anlatan Yıldıray Karaer, bu yıl seferleri arasında Kazakistan ve İran'ın da yer aldığını vurguladı.

2 şirket uçağının Irak'a da uçtuğunu ifade eden Karaer, ''Bu yıl Irak Hava Yolları'na iki uçağımız çalışıyor. Yani Irak Hava Yolları adına iki uçağımız uçuyor. Birisi İstanbul-Bağdat diğeri de Beyrut'tan Bağdat, Necef ve Basra'ya git gel yapıyor. Uçuşlar iyi, kapasite iyi. Irak'ta bir hacim var. Ama tabi zor bölgeler. İnsanı zor, şartları zor. Hava şartları zor'' dedi.

GAZİPAŞA 500 BİN YOLCU KAPASİTESİNE ULAŞACAK

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde bulunan havalimanı'na ilk uçuşların başarılı geçtiğini belirten Karaer, gelecek yıl Gazipaşa Havalimanı'na haftada 14-14 uçuş gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi. Karaer, sözlerini şöyle tamamladı:

' 'Gazipaşa Havalimanı'na yolcu taşımaya devam. Gelecek yıl haftada 14-15 sefer yapma noktasına gelmiş oluruz. Gazipaşa Hava Limanı'nın işletmeciliğini TAV Holding yapıyor. TAV gerçekten yurt içi ve yurt dışında now howa sahip bir holding. Onlarda Gazipaşa'da bizim şirketimizin uçak tiplerinde yolcu uçaklarının inebilmesi için gerekli fiziksel şartları yerine getirdiler. Gerekli ekipmanları sağladılar. Bir tek konu var. Sadece denizden iniş yapılabiliyor. Acil pas geçme ve acil iniş prosedürlerini Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün onayını da aldıktan sonra Gazipaşa Havalimanı'nda herhangi bir engel kalmadı. Biz ve bize benzer hava yolu şirketleri bizim uçaklarımızı kullanan uçak şirketleri Gazipaşa Havalimanını kullanmaya başladılar. Gazipaşa Havalimanı'nda yıllık yolcu kapasitesi 500 bini bulur. Gazipaşa Havalimanı tabi batıda 80 kilometre, doğuda da 80 kilometre bir alana hizmet verebilir. Bu da Anamur'a kadar olan bir bölgeyi turizm alanında canlanması için katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum.'' 

CORENDON'DA HEDEF BÜYÜK

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

topgun ~ 12 yıl önce
hangi yıl verdiki birde bu yıl zam vermedi dıye yazmıssın yapmayın diyen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biraz İnsaf ~ 12 yıl önce
Şurada yazılan tüm yorumları okusam ve bu insanlar ne iş yapıyorlar desem cevap bulamam. Arkadaşlar Corendon da her şirkette olduğu gibi kar etmek amacı ile kurulmuş bir ticari işletmedir. Bu İşletmenin bağlı bulunduğu otoritelere karşı sorumlulukları vardır ve yerine getirmek zoırundadır. Bunlar teknik, işletme, idari sorumluluklardır ve her birimin hali ile çalışanları vardır. O nedenle kokpit, kabin, teknik ve idari personel bir bütündür. Hiçbirisi bir diğerine ben olmazsam size iş yok diyemez, hiç kimsenin yokluğu ile de bu şirket batmaz. Herkes görevini elinden geldiğince özveri ile yapmaktadır ve karşılığında şirketin kendisine teklif ettiği ücreti almaktadır. Ücreti beğenmeyen başka bir iş imkanı bulan bunu değerlendirir ve Corendon'un kimseyi zorla veya tehditle çalıştırdığını sanmıyorum. Genel Mdürülük ve İşletme çalışanı olarak ayırım yapan arkadaş zaten bu şirketten bence hemen atılsın ya da kendisi ayrılsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Değerli genel müdürlük çalışanı arkadaşım;''Temininde güçlük çekilen personel'' ne demek biliyor musun? Bu insanlar sivil havacılık otoriteleri tarafından lisanslandırılmış personeldir ve her istediğinde hele hele sektörde talebin yoğun olduğu dönemlerde bugün çalıştığı şrketten ayrılır yarın bir başka yerde aynı pozisyonda başlar.Acaba sen bugün o klimalı ofisinden çıkarsan yarın aynı şartlarda iş bulabilir misin?Ayrıca çalıştığı işletmenin maaş artışına gitmeyişine sevinen bir çalışanın nasıl bir çıkar ilişkisi vardır ki bu kadar dalkavukça yazabilir?Ya da nasıl bir maaşı vardır ya da beni buradan gönderirlerse koltuğumu kaybedersem bir daha bulamam onun için susayım oturayım buradanda yalakalık yapayım yerimi sağlama alayım kaygısı içinde midir?Yıdıray Bey e kişisel olarak kimse birşey diyemez ama kılavuzlarına istediğini söyler.Yoksa sen o kılavuzlardan biri misin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çalışan ~ 12 yıl önce
Arkadaşlar siz nasıl çalışanlarsınız anlamakta zorluk çekiyorum. Bu patron bu güne kadar en zor zamanlarda bile çalışanlarına zam yapmışsa fakat şimdi o kadar zor bir durum da yok iken maaşlara zam yapmıyorsa sizce bunun neresi mantıklı? Şirkette kısılabilecek o kadar çok gider var iken maaşların seçilmesini hiç kimse kusura bakmasın anlayamam. Anlayamayız. Lütfen artık patronu savunmayı bırakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yapmayın!!! ~ 12 yıl önce
Arkadaşlar merhaba, Yıldıray bey'in verdiği bir demecin altına yaptığınız yorumlara bakınız. Evet şirketimiz bu yıl çalışanlarına zam vermedi, hemen kılıçlara mı kuşanmalıyız? Hemen içimizde birbirimize mi düşmeliyiz? Karşılıklı hoş olmayan laflarla birbirimizi mi incitmeliyiz? bu yıl zam almadık ve evet belki de çok çalıştık. bunun meyvesini ileride yiyeceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CORENDON ~ 12 yıl önce
Farkında mısınız?? rezil oluyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
genel müdürlük çalışanına ~ 12 yıl önce
Arkadaşım buraya yazdığın yorumları gördükten sonra inan dehşete düştüm. Sen bir çalışansın ve çalıştığın şirketteki iş arkadaşlarına bu sözleri söyleyebiliyorsun. Sadece şunu söylemek istiyorum. Öncelikle söylediğin şeylere bakılırsa senin karnın tok sırtın pek. Dolgun bir maaş aldığın belli. Sahaya inmediğin için bu kadar rahat konuşabiliyorsun. Burda çalışan insanlar elinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Aldıkları maaşları da sonuna kadar hak ediyorlar. Yaşadığımız ülkede maaşlara zam yapılmasının bir lütuf değilde bir zorunluluk olduğunu düşünmüyorsun sanırım. Enflasyon yüzde 10 larda dolaşırken biz zam almaz isek zarardayız demektir. Sanırım olaya bu açıdan bakmıyorsun. Şirket büyüyoruz diyor ama bu büyümeyi yapmak için çalışanlarının maaşlarından kesiyorsa burda sadece üst kadronun büyümesinden söz edebiliriz. Emekçilerin de ezilmesi anlamına geliyor bu durum. Onun için sözlerine dikkat et ve kendini alçaltma. Ve Allah aşkına kim olduğunu söyle. Merak etme reklam olmaz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başarılı ~ 12 yıl önce
ilker göçhan bir markadır corendonda ilker göçhan yoksa bir şeyler ters gidiyordur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Genel Müdürlükte çalışan vatandaşa. ~ 12 yıl önce
Aldığın parayı sonuna kadar hakettiğin mesai saatlerinde yorumları takip edip laf yetistirmenden belli. Terbiye almış da bilmem neymiş. Yazdığın yorumlara bir dön bak bakalım, hangi terbiyeyle yazılmış. İnsanlar işinden olsun diye dua eden dalkavuk. O insanlar işinden olunca sen ne yapacaksın???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dolayısıyla ~ 12 yıl önce
Ben Yıldıray beyi şahsen kötü bir insandır ya da çalışanlarını şahsi olarak birşey yaparak eziyor demedim. Çalışanlarına bu sektörde Türkiyedeki en az maaşı veren,tehlikeli operasyonları kabul eden, şirketin uçuş işletme bölümü (isim ya da isimler vermeyeceğim) tanıdıktan sonra şirketi bu insanlar mı yönetiyor dedirten bir şirketten bahsetmek istemiştim.Patronun bütün bunları gördüğünü ve bundan memnun olduğunu bildiğim için dolayısıyla Yıldıray Bey'in de doğru yapmadığını ifade etmek istedim. Eğer Corendon Airlines kendini Sky Airlines ile kıyaslıyor ve onu geçmeye çalışıyorsa çalışanlarına verdiği maaş ile de geçsin.Ne yazık ki sadece kazandıkları para ile geçmeye çalışıyorlar.Büyüyen şirket ilk önce yolcusunu memnun etmeli ki bir daha onunla uçsun. Daha sonra çalışanlarını memnun etsin ki emniyetli ve mutlu bir ekip olsun. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000