01 Ekim 2011, Cumartesi 07:41:46

CORENDON HEDEF BÜYÜTTÜ

Hollanda ve Belçika pazarının en büyük tur operatörlerinden Corendon Turizm, turist kapasitesini geçen yıla oranla yüzde 25 artırdı...
  • saw defteri geçici olarak kapandı, 6 uçağı Şili istiyor, airport haberde okuduk, e malum talep çok, şirket çalışanları ve iç işleyişi çok iyi... Kışın ne yapacağız diye düşünmüyorlar artık, Corendon uçacak yer arayan bir şirket profilinden çıktı, aranan bir şirket oldu.!!! Sayın saw çalışanı.. : )
  • Bence saw icin base acicak kasim ayinda.. kis ayinda ucagi nereye gonderebilir ki!
  • DOGRU MU ??? BU UCUSLAR
  • Corendon KKTC nin yıldızıdır.
  • istanbul uçuşlarını sabiha gökçenden kulanıyo.amsterdam ve çeşitli ülkelere tarifesiz seferler saw dan yapıyo.
  • corendon bu seneyi sanırım çok iyi geciriyor. tebrik ediyorum corendonu. Türk sivil havacılıgının zor bir sene gecridiğini dusunecek olursak corendon umut veriyor.
  • Corendon tekrar istanbul base açmayı düşünüyormu???
  • AYT tasinan yolcularin yuzde kaci KONYA isci yolcusuydu acaba.
Hollanda ve Belçika pazarının en büyük tur operatörlerinden Corendon Turizm, turist kapasitesini geçen yıla oranla yüzde 25 artırdı. Diğer tur şirketlerinin Hollanda pazarında yaşadığı yüzde 1'lik düşüşün ardından bu yıl kapasitesini 400 bine yükselten firma, önümüzdeki yılın hedefini 600 bin turist olarak açıkladı. 
 
Hollanda ve Belçika'daki turizm pazarında adından sıkça söz ettiren Corendon Turizm'in ortaklarından Corendon Airlines'ın Genel Müdürü Yıldıray Karaer, Antalya Lara'daki şirket merkezinde yaptığı toplantıda, 2011 turizm sezonu ve 2012'den beklentilerini değerlendirdi. Geçen yıl Avrupa'da yaşanan krizin tatili düşünenleri temkinli davranmaya zorladığını aktaran Yıldıray Karaer, Kuzey Afrika'da yaşanan siyasi dalgalanmaların, beklendiği gibi Türkiye'ye gelen turist sayısında patlamaya neden olmadığını dile getirdi. Yaşanan bu ortamın pazardaki büyümeyi tetiklediğini ve Corendon Turizm'in 2011 yılındaki büyümesinin yüzde 25'e ulaştığını vurgulayan Karaer, bu yıl Hollanda ve Belçika pazarındaki kapasitelerini 400 bine taşıdıklarını kaydetti. 
 
Antalya'YA 150 BİN TURİST 
 
2012 hedeflerini ise "Hollanda ve Belçika'dan 600 bin yolcu" olarak açıklayan Yıldıray Karaer, Türkiye'nin yanı sıra, Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya ve Fas hatlarını açtıklarını, Mısır, Portekiz ve İtalya'ya da uçuş yapacaklarını söyledi. Türkiye'yi ana pazar olarak değerlendirdiklerini ve 2012'de hedefledikleri 600 bin turistin 400 binini Türkiye'ye getireceklerine dikkati çeken Karaer, bundaki aslan payını 150 bin turist ile Antalya'ya vereceklerini belirtti. 
 
UÇAK SAYISI 12'YE ÇIKACAK 
 
Karaer, bu yıl 500 milyon euro ciroya ulaştıklarını, 2012'de bu ciroyu 600 milyon euro'ya çıkartmayı hedeflediklerini dile getirdi. Yıldıray Karaer, "Bu yıl Türkiye'ye uçuş yapan 8 ve diğer pazarLara uçan 1 uçakla hizmet verdik. Gelecek yıl Türkiye'ye uçuş yapan uçak sayısını 10'a ve diğer yurtdışı pazarlarına uçuş yapan uçak sayımızı da 2'ye çıkartarak, 12 uçakla operasyon yapmayı hedefliyoruz" dedi. 
 
400. YILA ÖZEL PROJELER 
 
2012 yılında Türkiye- Hollanda ilişkilerinin 400'üncü yılının kutlanacağına vurgu yapan Yıldıray Karaer, bu konuda özel projeler hazırladıklarını aktardı. Karaer, ilk uçaklarına 1612 yılında Osmanlı Devleti ile Hollanda arasında başlayan ilişkilerin simgesi olan Büyükelçi Cornelius Haga'nın adını verdiklerine de dikkati çekti. 
 
ALMANLARI KKTC'YE TAŞIYACAK 
 
2010 yılı Mayıs ayında Hollanda ile başlayan KKTC seferlerine, 2011 Nisan ayında Belçika, Haziran ayında Polonya'yı ekleyen Corendon Airlines, bu zincire 2012'de Almanya'yı da ekleyecek. Kıbrıs Rum kesiminin Avrupalı turistlerin KKTC ile tanışmasını engellemek amacıyla başlattığı girişimlere rağmen bu konuda ciddi bir atak yapan Corendon Airlines, Alman turistleri KKTC ile buluşturacak. 
 
BASKI YILDIRMADI 
 
Özellikle Polonyalı turistlerin KKTC'ye taşınması noktasında Rum lobisinin yaptığı baskı, uçuşların Antalya inişli olması nedeniyle Polonya Sivil Havacılığı izin vermek istememesine rağmen yılmadıklarını söyleyen Yıldıray Karaer, 2011 yılında KKTC'ye 20 bin Avrupalı yolcu taşıdıklarını kaydetti. Bu rakamı 2012'de daha da artırma hedefinde olduklarının altını çizen Karaer, "Hollanda'dan haftada 2 sefer, Belçika'dan haftada 1 sefer Kıbrıs uçağımız var. Polonya'dan bu yıl 1 taneydi ama gelecek yıl 2'ye çıkartmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
CORENDON HEDEF BÜYÜTTÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
saw defteri geçici olarak kapandı, 6 uçağı Şili istiyor, airport haberde okuduk, e malum talep çok, şirket çalışanları ve iç işleyişi çok iyi... Kışın ne yapacağız diye düşünmüyorlar artık, Corendon uçacak yer arayan bir şirket profilinden çıktı, aranan bir şirket oldu.!!! Sayın saw çalışanı.. : )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bence saw icin base acicak kasim ayinda.. kis ayinda ucagi nereye gonderebilir ki!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
DOGRU MU ??? BU UCUSLAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Corendon KKTC nin yıldızıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
istanbul uçuşlarını sabiha gökçenden kulanıyo.amsterdam ve çeşitli ülkelere tarifesiz seferler saw dan yapıyo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
corendon bu seneyi sanırım çok iyi geciriyor. tebrik ediyorum corendonu. Türk sivil havacılıgının zor bir sene gecridiğini dusunecek olursak corendon umut veriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Corendon tekrar istanbul base açmayı düşünüyormu???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AYT tasinan yolcularin yuzde kaci KONYA isci yolcusuydu acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000