11 Kasım 2011, Cuma 07:14:00

"BÜYÜK UÇAK İNMESİ ENGELLENİYOR"

"Hükümet, Alanya'nın gayretlerine paralel bir çalışma içerisinde değil. Üstelik, engel koyuyorlar. Örneğin, Gazipaşa'ya büyük uçağın inmesini engelliyorlar. Bu açıklama da, hükümetin Alanya'nın öne çıkmasını engelleme girişimlerinin teyididir" dedi...
  • Suat kardeşim, gerçeklerin üstüne örtü serilmesi gerçekliğin varlığını inkar ettiremez..herkes herşeyi biliyor ama susuyor..Alanya hak ettiği yeri sizin gibi mücadeleci arkaşlar sayesinde bulacaktır eminim. Yolunuz açık olsun İzmir'den ağabeyin/Naci
  • Birileri gene laf olsun diye konuşuyor indir büyük uçağıda gör düzgün gözü...
  • Bunlar birsey bilmiyorlar....EGITIM SART....
CHP İlçe Başkanı Türktaş ise "Ne Antalya, ne de Ankara, Alanya'ya hiçbir zaman düzgün bir gözle bakamadı. Buraya her zaman şaşı baktılar" dedi. TÜRSAB Alanya BYK İkinci Başkanı Suat Çavuşoğlu da "Alanya, 200 bine yakın yatak kapasitesiyle Antalya'nın gözünü korkutuyor. Antalya, 2 milyon yolcu kaybını düşünerek Gazipaşa'nın önünü tıkıyor" dedi. 
 
Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın açıklamasına Alanyalı siyasetçilerden tepki gecikmedi. Günay, Antalya’yı doğu ve batı olarak ayrıştırarak şunları söylemişti:

“Maalesef Antalya'nın doğusunda turizm konusunda bazı sıkıntılarımız oluyor. Ancak batısında, doğusundan ders alarak, bu sıkıntıları yaşamamak üzere bir turizm icra edilmesi için çalışıyoruz. Antalya'nın doğusundaki turizm, Türkiye'nin çıraklık dönemindeki turizmdi. Ancak batısındaki turizm, ustalık dönemimizin eseri olacak. Kendimize bu konuda bir hedef koyduk, hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz."
 
“YAPILANLARLA SÖYLENENLER BİRBİRİYLE ÖRTÜŞÜYOR”
 
Alanya ile Antalya arasında 150 kilometre olduğunu söyleyen MHP Alanya İlçe Başkanı Cafer Uyar, “Alanya, başlı başına bir merkez ve Alanya'da turizm 1975'lerde başlıyor. Fakat bugüne kadar tüm gayretlere rağmen Alanya, halen yüksek gelir düzeyinde olan turist kesimine hitap edemiyor ve kış dönemlerinde, var olan müşteri profilini bile bulamıyor. Bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi de hükümetin Alanya'da yaşayan iş adamlarının ve turizmcilerin gayretlerine paralel bir çalışma içerisinde olmamasıdır. Çalışma içerisinde olmamalarını bir kenara koyarsak bir de engel koymaları var. Bizim bir Gazipaşa Havalimanımız var. Bu havalimanına birçok turizm şirketi uçaklarını indirmek istiyor ve bu hükümetin Ulaştırma Bakanlığı bu uçakların Gazipaşa Havalimanı'na inmesini engelliyor. Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın bu açıklaması, hükümetin bir bölümünün Alanya'nın öne çıkmasını engelleme girişimlerinin teyidi olmuş oluyor. Yapılanlarla söylenenler birbirleriyle örtüşüyor. Günay'ın Antalya'nın doğusuyla ilgili sözleri 'Biz Antalya'nın doğusuna önem vermedik' demek oluyor. Bu hükümet Alanya ve bölgesini ihmal ediyor.
 
“ÇIKAR ÇEVRELERİ ALANYA’YI ENGELLİYOR”
Bir Türk devletine başkent olmuş Alanya'dan söz ediyoruz. Tarihte Alanya sancak olmuştur ve bölge toprakları da Alanya'ya bağlanmıştır. Şu bir gerçek ki bu büyük Alanya, hükümetten gerekli desteği alamıyor. Çıkar çevreleri Alanya'nın yeniden öne çıkmaması için bir takım oyunların peşindeler. Bazı konuları aşamıyoruz ve Günay'ın bu konuşmaları da bir nevi itiraftır.
 
“ALANYA’NIN BÜYÜKLÜĞÜNÜ BİLİYORLAR VE KORKUYORLAR”
 
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan’ın '80 bin işsiz’ açıklaması var. Bu da Alanya'nın önündeki en önemli problemlerden birisidir. 600-1000 TL arasında ücretle 6 ay çalışan insanlar bugün Mayıs ayına kadar işsizler. Bu insanların nasıl geçineceği belli değil ama nasıl geçinemeyeceği belli. Bu insanların kazandıkları parayı 12 aya bölerseniz 300-500 TL arasında bir rakamla karşılaşırsınız. Ev kirasının 500 TL olduğu bir yerde bu insanların nelerle karşılaşacaklarını bilmek müneccimlik değil. Bakanlıklar Alanya'yı önemseyecekler ki 80 bin insan 12 ay boyunca ekmek kapısından mahrum kalmayacak. İstihdam sadece Alanyalı yatırımcıların görevi değil. İstihdam alanlarını açmak aynı zamanda hükümetin de görevi. Alanya'nın büyüklüğünü bilmediklerinden değil, Alanya'nın büyüklüğünden korktukları için böyle davranıyorlar” dedi.
 
“YOLUMUZA TAŞ KOYMASINLAR YETER”
CHP Alanya İlçe Başkanı Şevki Türktaş ise “Ne Antalya, ne Ankara, şu Alanya'ya hiçbir zaman düzgün bir gözle bakamadı. Buraya her zaman şaşı baktılar. Nereden ders alacaklarsa alsınlar. Bu işin çıraklığı, ustalığı mı kaldı? 2. dönemde hala bakanlık yapıyor. Biz, Gazipaşa Havalimanı konusunda olduğu gibi kimseden ekstra bir şey beklemiyoruz. Yolumuza taş koymasınlar yeter. Artık buna razı olduk” dedi.
 
"ANTALYA 1,5-2 MİLYON YOLCUSUNU KAYBEDECEK" 
 
Gazipaşa Havalimanı'na inmek isteyen çok fazla tur operatörü olduğunu söyleyen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) 2. Başkanı Suat Çavuşoğlu, "Öger, Tyrkiet Eksperten, Corendon ve Transavia gibi işletmelerin dışında birçok firma Gazipaşa Havalimanı'na uçak indirmek istiyor fakat Antalya Havaalanı'nın da 1,5-2 milyon yolculuk bir potansiyel kaybının oluşması bu havalimanının açılmasının önünü tıkıyor. Birçok Doğu Avrupa ve İskandinav tur operatörleri müşterileri Side ve Alanya'yı tercih ediyor. Eğer Gazipaşa Havalimanı tam randımanlı çalışmaya başlarsa tabi ki bu tur operatörleri Antalya Havaalanı'ndan vazgeçecekler. Her yolcu Havaalanı'na ayakbastı parası 15 Euro bırakıyor. Alanya, 200 bine yakın yatak kapasitesiyle Antalya'nın gözünü korkutuyor. O yüzden pistin boyu gibi konuları sürekli bahane ediyorlar. Ama bunların bahane olduğunu, gerçek sebebin tamamen ticari kaynaklı olduğunu artık herkes çok iyi biliyor.
 
"TURİZMCİ MAZOT MASRAFINDAN DA KURTULACAK"
 
Ben de bir turizmci olarak kendi müşterilerimi Antalya değil Gazipaşa Havalimanı'na indirmek istiyorum çünkü müşterilerimin yüzde 80'i Alanya'ya geliyor. Turizmciler için tanıtımlarımda müşterilere verilen havalimanı ile otel arasındaki mesafe bilgisi de 30 dakikaya inmiş olacak. Ayrıca tur operatörlerine verilen transfer ücretleri, mazot fiyatlarından dolayı çok daha azalmış olacak. Böylece havaalanlarına yakın olan bölgelerle daha iyi rekabet imkanı sağlanmış da olacak. 
 
En büyük problemimiz olan kış turizmi ve havalimanı konusu dışında Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nun Kemer ve Side belediyelerinden çok daha iyi çalıştığını da söylemeden edemeyeceğim. Bu belediyeleri Alanya ile kıyasladığım zaman Side'de sadece sahil şeridine yapılmış bir yol görüyorum. Alanya üzerine düşen görevi yapıyor fakat dış etkenler bizleri frenliyor" dedi. (Haber Alanya)
"BÜYÜK UÇAK İNMESİ ENGELLENİYOR"

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Suat kardeşim, gerçeklerin üstüne örtü serilmesi gerçekliğin varlığını inkar ettiremez..herkes herşeyi biliyor ama susuyor..Alanya hak ettiği yeri sizin gibi mücadeleci arkaşlar sayesinde bulacaktır eminim. Yolunuz açık olsun İzmir'den ağabeyin/Naci

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Birileri gene laf olsun diye konuşuyor indir büyük uçağıda gör düzgün gözü...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bunlar birsey bilmiyorlar....EGITIM SART....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000