02 Nisan 2012, Pazartesi 16:12:39

BU SEFER TAMAM!

Corendon Havayolları, dünyada ve bölgemizde en yaygın şekilde kullanılan yolcu uçağı olan yeni jenerasyon Boeing 737-800 tipi, 189 yolcu kapasiteli uçağıyla Gazipaşa’ya 4 Nisan çarşamba günü saat 10:00’da ilk uçuş operasyonunu yapmaya hazırlanıyor.
  • Corendon bu işi biliyor arkadaş.. iç hatlaradada görmek istiyoruz sizi..
  • Tüm bu işin sorumlularını bir yere not edin. Yarın hiçbirin sesini duymayacaksınız. Tek suçlu, Pilot.
  • İnşallah budan sonra herhangi bir izin iptali yaşanmaz ve havayolları başarıyla uçar ve de yolcular memnun kalır. Gazipaşa Havalimanı da kazasız,belasız, başarılı ve kazançlı bir sezon geçirir.
  • show must go on.
  • uzun suredir tartisilageliyor. uygun mu degil mi diye? turkiyenin turizm lokomotifi antalya da ucak dusse kimse burasi gazipasadir burasi antalya dir demez. bu riski nasil aliyorlar hic anlamiyorum. binde bir bile ihtimal olsa bu karari ureten yetkililer neye imza attiklarini iyi bilmeliler. bu benim memleketimin milyonlarca insanin gelir kapisi. buna halel gelmesi ihtimali bile korkutucu. iki kere dusunmeleri gerekiyor.
  • Sanırım AYT bu işe çok üzülecek.
  • Bir izin veriyoruz bir iptal ediyoruz 2 gun sonra iyi hadi tamam gelin ucun diyoruz. Acinacak haldeyiz yaaa
  • gozyaslarimi tutamiyorum su an allah gorendondan irazi olsun, allah tuttuklarini altin yapsin
  • kim rumuzlu yorumcu arkadaşa düz ovaya inip kalkamayacaklarsa pilotluk yapmasınlar millet çukurdaki havalimanına inip kalkıyo örnek Toncontin Airpoert. http://www.youtube.com/watch?v=4OT5KuMtElI&feature=relmfu
  • ils sistemi niye kurmuyorlar ki? mutlaka daha cok faydasi olur, en azından korkusuzca yaklaşabilir ve iniş-pas geçme kararını daha rahat verebilirler. madem tav o kadar önem veriyor ve daha buyuk uçaklarda operasyon yapacak, parasına kıyıp ils sistemini de kursun, ya da dhmi ye baskı yapıp kurdursun. deniz tarafında herhangi bir engel yok, ils gayet kurulabilir bir durumda alan cevresinde.
2009 yılında hava trafiğine açıldıktan sonra, havaalanları standartlarını ve kategorilerini belirleyen ICAO Doc 9157 standartlarına göre Gazipaşa Havalimanı 3C kategorisinde değerlendirilmişti.

Son 2 yıl içerisinde TAV’ın yaptığı altyapı yatırımları ile pist uzunluğunun 2000 metreye, genişliğinin 45 metreye çekilmesi ve NDB/DME cihazlarının yerleştirilmesi ile pist aletli yaklaşma prosedürlerine de uygun hale getirildi.

Tüm bu gelişmeler neticesinde gerekli tüm eğitimleri ve hazırlıkları tamamlayan Corendon Havayolları’na Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından Gazipaşa Havalimanı’na 189 yolcu kapasiteli B737-800 filosu ile operasyon yapma onayyetkisi verildi.

Yeni bir dönem başlıyor!
Alanya Gazipaşa Havalimanı 4 Nisan Çarşamba günü Corendon Havayolları’nın Gazipaşa uçuşuyla yeni bir döneme girmeye hazırlanıyor. Geçmiş dönemde 3C kategorisine giren uçakların inişinin mümkün olduğu havalimanı için bu girişim büyük bir anlam ifade ediyor.

Gazipaşa Havalimanı’nın inşası 1999 yılında tamamlandı. 2010 yılında, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından hava trafiğine açılan Gazipaşa’ya, yalnızca 3C kategorisindeki uçakların operasyon yapabilme hakkı tanındı. Bölge halkının büyük umutlar bağladığı Gazipaşa, yüksek kapasiteli 4C kategorisindeki uçaklara kapalı olması nedeniyle uzun süre havacılık camiasında tartışma konusu olmuştu.

Gazipaşa’ya Corendon tarafından yapılan bu operasyonun, yalnızca Alanya’ya değil bölgedeki il ve ilçelere de katkı sağlaması bekleniyor. Öyle ki; Gazipaşa ile Mersin Anamur arasındaki mesafe 80 kilometre civarında… Uluslararası uçuşlarla bölgeye gelen turistlerin transfer süreleri kısalacağı gibi, bölge turizminin de 12 aya yayılması öngörülüyor.

Corendon’da Gazipaşa Sevinci
Corendon Turizm Grubu Kurucu Ortağı Corendon Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Yıldıray Karaer, Alanya ve çevre ilçelerdeki sivil toplum örgütleri, resmi otoriteler, otel yöneticileri ve bölgeye operasyon yapan tur operatörlerinin uzun süredir bu gelişmeyi heyecanla beklediklerini ifade ederek; Corendon Havayolları olarak Alanya Gazipaşa Havalimanı için bir ilk olan bu operasyonun heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

Pilotlarına Gazipaşa’ya inebilmeleri için özel simülatör eğitimleri verdiklerini ve Avrupa’nın çeşitli bölgelerinden Gazipaşa’ya yönelik uçuş operasyonlarını çeşitlendirerek sürdüreceklerini ifade eden Karaer; katkı ve desteklerinden dolayı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım’a, Sivil Havacılık Genel Müdürümüz Bilal Ekşi’ye, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü üst yönetimi ve çalışanlarına, TAV Holding yetkililerine, desteklerini esirgemeyen resmi kurumlar ve bölgedeki belediyelere, başta ALTİD olmak üzere Gazipaşa için çalışan sivil toplum kuruluşlarına ve tüm girişimcilere teşekkür etti.
BU SEFER TAMAM!

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 12 yıl önce
Corendon bu işi biliyor arkadaş.. iç hatlaradada görmek istiyoruz sizi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Tüm bu işin sorumlularını bir yere not edin. Yarın hiçbirin sesini duymayacaksınız. Tek suçlu, Pilot.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İnşallah budan sonra herhangi bir izin iptali yaşanmaz ve havayolları başarıyla uçar ve de yolcular memnun kalır. Gazipaşa Havalimanı da kazasız,belasız, başarılı ve kazançlı bir sezon geçirir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
show must go on.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
uzun suredir tartisilageliyor. uygun mu degil mi diye? turkiyenin turizm lokomotifi antalya da ucak dusse kimse burasi gazipasadir burasi antalya dir demez. bu riski nasil aliyorlar hic anlamiyorum. binde bir bile ihtimal olsa bu karari ureten yetkililer neye imza attiklarini iyi bilmeliler. bu benim memleketimin milyonlarca insanin gelir kapisi. buna halel gelmesi ihtimali bile korkutucu. iki kere dusunmeleri gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sanırım AYT bu işe çok üzülecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bir izin veriyoruz bir iptal ediyoruz 2 gun sonra iyi hadi tamam gelin ucun diyoruz. Acinacak haldeyiz yaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
gozyaslarimi tutamiyorum su an allah gorendondan irazi olsun, allah tuttuklarini altin yapsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kim rumuzlu yorumcu arkadaşa düz ovaya inip kalkamayacaklarsa pilotluk yapmasınlar millet çukurdaki havalimanına inip kalkıyo örnek Toncontin Airpoert. http://www.youtube.com/watch?v=4OT5KuMtElI&feature=relmfu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ils sistemi niye kurmuyorlar ki? mutlaka daha cok faydasi olur, en azından korkusuzca yaklaşabilir ve iniş-pas geçme kararını daha rahat verebilirler. madem tav o kadar önem veriyor ve daha buyuk uçaklarda operasyon yapacak, parasına kıyıp ils sistemini de kursun, ya da dhmi ye baskı yapıp kurdursun. deniz tarafında herhangi bir engel yok, ils gayet kurulabilir bir durumda alan cevresinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000