07 Aralık 2012, Cuma 11:48:14

MY CARGO SEKTÖRÜ BULUŞTURDU

Havayolu kargo taşımacılığının öncü ismi myCARGO’nun ev sahipliğinde, sektörün önde gelen temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen davetten, havayolu kargo şirketleri, hava alanları yönetimleri ve acenteler arası işbirliğinin güçlendirilmesi mesajı çıktı.
  • Mycargo çalışanları kan ağlıyor 1 günlük hacirahları bile ödenmiyor. Emeklerimize emeklerine yazık..... Biraz gülümseyelim Ciro konusunda adamlar haklı olabilir. 2 adet b744... 1 adet a300 ile avrupanın %75 inden bahsediyorlar ilginç ( bu arada 744 ün bir tanesi Afrikada ucuyor).
  • Komedi icerikli bi haber .. At yalani opeyim inani tadinda olmus .. Once calisanin 3 kurus parasini odesin ondan cikip cirosundan bahsetsin .. Sadece tebessum size ;)

Havayolu kargo taşımacılığının öncü ismi myCARGO,  sektörün önde gelen temsilcilerine özel bir davet düzenledi.

Polat Renaissance Hotel'de önceki gün gerçekleşen davete myCARGO Genel Müdürü Orhan Sivrikaya,  Sabiha Gökçen Havaalanı (ISG) Kargo Operasyon ve Pazarlama Müdürü Harun Ay, Çelebi Kargo Müdürü Murat Özel ve önde gelen kargo acenteleri katıldı.

Toplantıda konuşan myCARGO Genel Müdürü Orhan Sivrikaya, 40 milyar USD ciroya sahip HNA Havacılık Holding'in üyesi olmalarından duydukları memnuniyeti belirterek,  Yangtze River Express, Hong Kong Express ve myCARGO olarak 10’u uzun menzilli, toplam 30 uçaklık kargo filosu ile dünya çapında hizmet verdiklerini kaydetti.

Tarifeli sefer müjdesi: myCARGO başlattığı tarifeli seferlerle Sabiha Gökçen’den Avrupa'nın yüzde 75'ine kargo taşıyor

IATA IOSA sertifikasını alan ilk Türk kargo operatörü olan myCARGO, filosunda bulunan ve her biri 113.5 Ton kapasiteli 2 adet B747-400F uçakları ile Türkiye’de en fazla tonaj kapasitesi sunan kargo uçak filosu envanterine sahip olmanın ayrıcalığını taşıdıklarını bildiren Sivrikaya, süregelen charter faaliyetlerine ek olarak başlatılan tarifeli seferlerin de müjdesini verdi.

Sivrikaya, 18 Eylül 2012 tarihi itibariyle Sabiha Gökçen- Liege hattında A300F uçakları haftada 5 sefer olmak üzere başlatılan tarifeli kargo seferleriyle hizmet alanlarını genişlettiklerini ifade etti ve ekledi:

“En modern kargo altyapısına sahip havaalanlarından biri olan Liege Havaalanı, endüstri bölgesindeki merkezi konumu sebebiyle Avrupa kargo trafiğinin yüzde 75’inin transfer edildiği geniş bir kapsama alanına sahiptir. Bağlantılı tır taşımaları kullanılarak 8 alternatif çevre yolu irtibatlarıyla Liege'den Amsterdam, Frankfurt, Paris, Düsseldorf, Köln, Brüksel, Rotterdam ve Londra’ya günübirlik hizmet sağlanabiliyor. Böylelikle, İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan Avrupa’nın yüzde 75’ine tarifeli seferlerle kargo taşınması mümkün hale gelmiştir.”

Tarifeli seferlerin beklenenin üzerinde gelişim gösterdiğini, kargo acentelerinin desteğiyle kargo dostu olan Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan daha çeşitli hizmet sunmaya hazır olduklarını ifade eden Sivrikaya, diğer grup şirketlerinin merkezleri olan Şanghay ve Hong Kong noktalarını Türkiye üzerinden Avrupa’ya entegre eden ‘joint venture’ uygulamalarıyla tarifeli sefer hizmetlerini daha da arttırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Havayolu kargo taşımacılığı için işbirliği mesajı

Toplantıda Sabiha Gökçen Havaalanı Kargo Operasyon ve Pazarlama Müdürü Harun Ay da bir konuşma gerçekleştirdi. Sabiha Gökçen kargo altyapısında hiçbir şekilde kapasite sorunu ile karşılaşılmadığını belirten Ay, gerek fiyat tarifesi gerekse süreçlerin işlemesi açısından dezavantajların söz konusu olmadığını kaydetti.

Ay, kargo gönderilerinde Anadolu yakasının yüzde 60’ın üzerinde paya sahip olmasından hareketle, ISG yönetiminin kargo operatörleri ve kargo acenteleriyle işbirliği içinde kargo taşımalarında daha fazla rol almak istediğini, bu yaklaşımla kolay kargo taşınan bir havaalanı olarak İstanbul’un kapasite problemine çözüm sunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından acenteler Sabiha Gökçen Havalimanında kargo ve gümrükle ilgili yaşadıkları sıkıntıları paylaştılar. Sohbet ortamında gecen aksam yemeğinde, sektör temsilcileri Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kargo çıkışlarının daha da artırılması konusunda havayolu-ISG-acentelerle birlikte ortak çalışmaya ilişkin arzularını dile getirdiler.

MY CARGO SEKTÖRÜ BULUŞTURDU

Yorumlar

RUMUZ KOMEDİYE CEVAP ~ 11 yıl önce
Mycargo çalışanları kan ağlıyor 1 günlük hacirahları bile ödenmiyor. Emeklerimize emeklerine yazık..... Biraz gülümseyelim Ciro konusunda adamlar haklı olabilir. 2 adet b744... 1 adet a300 ile avrupanın %75 inden bahsediyorlar ilginç ( bu arada 744 ün bir tanesi Afrikada ucuyor).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komedi ~ 11 yıl önce
Komedi icerikli bi haber .. At yalani opeyim inani tadinda olmus .. Once calisanin 3 kurus parasini odesin ondan cikip cirosundan bahsetsin .. Sadece tebessum size ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000