30 Haziran 2011, Perşembe 13:37:34

KUVEYT UÇAĞI PİSTTE KALDI

Kuveyt'ten İstanbul'a gelen Kuveyt Havayolları'na ait uçak teknik arıza sebebiyle pisti terk edemedi. Çelebi ekipleri push back aracıyla uçağı park pozisyonuna ulaştırdı.
  • steering selector valve arızası da olabilir...
  • steeringden olduğu kesin. uçak steering kabiliyetini yitirdiğinden pist sonunda burun iniş takımına komuta verememiştir. green hydraulic arızası tespiti doğrudur. safety valve'den kaynaklanmış olabilir. son bakım kayıtları incelenmeli. kaptanın olasılıklı bilgilendirmesinden de anlaşılan green hyd. level low gelmiştir. inince de steeringe yanıt alamamıştır.
  • Sigorta degistirmek ile tamir olmuyor mu? :-) Bunlarin teknisyenleri de bir halt bilmiyormus.
  • Söyleyeyim, eğer yeşil sistem hidroliği havada bir kaçak sebebiyle boşaldıysa, steering(burun tekerleğinin uçağı yönlendirme hareketi) yapamayacağı için pistin sonunda kalakalır.
  • selam uçak hidrolik arızasından pistte kaldı
  • Bu işin ustalarına soruyorum. motorlardamı sorun olmus ucak süzülüp inmis ama pisti terk edememis? durumu anlayamadım merakımdan soruyorum. Saygılar.
Kuveyt-İstanbul seferini yapan Kuveyt Havayolları'na ait Airbus 300-600 tipi uçak Atatürk Havalimanı'na iniş için alçalmaya başladı. Uçak son yaklaşmaya geldiğinde kaptan pilot kule ile temasa geçerek, uçakta bir teknik arıza yaşandığını ve iniş sonrası pisti terk edemeyebileceğini bildirdi.

Bunun üzerine kule, Kuveyt Havayolları'na yer hizmeti veren Çelebi'yi bilgilendirdi. Uçağın inişinden önce Çelebi ekipleri hazır bulundu. Uçak saat 12.40'ta inişini gerçekleştirdi ve pilotun tahmini doğru çıktı, uçak pisti terk edemedi.

Bunun üzerine Çelebi yer hizmetleri ekipleri push back aracıyla uçağı pist dışına çıkardı. Bu süre zarfında iniş yapacak uçaklar havada bekletildi. Yaklaşık 10 dakikalığına aksayan uçuşlar uçağın pistten çekilmesiyle normale döndü.

©Airporthaber ÖZEL

KUVEYT UÇAĞI PİSTTE KALDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
steering selector valve arızası da olabilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
steeringden olduğu kesin. uçak steering kabiliyetini yitirdiğinden pist sonunda burun iniş takımına komuta verememiştir. green hydraulic arızası tespiti doğrudur. safety valve'den kaynaklanmış olabilir. son bakım kayıtları incelenmeli. kaptanın olasılıklı bilgilendirmesinden de anlaşılan green hyd. level low gelmiştir. inince de steeringe yanıt alamamıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sigorta degistirmek ile tamir olmuyor mu? :-) Bunlarin teknisyenleri de bir halt bilmiyormus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Söyleyeyim, eğer yeşil sistem hidroliği havada bir kaçak sebebiyle boşaldıysa, steering(burun tekerleğinin uçağı yönlendirme hareketi) yapamayacağı için pistin sonunda kalakalır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
selam uçak hidrolik arızasından pistte kaldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu işin ustalarına soruyorum. motorlardamı sorun olmus ucak süzülüp inmis ama pisti terk edememis? durumu anlayamadım merakımdan soruyorum. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000