10 Eylül 2012, Pazartesi 08:33:27

HEZARFEN AHMET ÇELEBİ'DEN SONRA...

Hezarfen Ahmet Çelebi'nin 1630'da Galata Kulesi'nden Üsküdar'a yaptığı uçuş 382 yıl sonra yeniden gerçekleştirildi...
  • Hezarfen bizim bir milli degerimizdir, havacilik sevgisidir. Ancak bu tarz uctuk basardik tarihte ilk kez falan diye kimse kimseyi kandirmasin. O mesafe bugunku yelkanatlarla bile motorsuz uculamaz. Galata kulesi yuksek muksek degildir. Istanbul'da cok daha yuksek tepeler vardir ucus icin. Ayrica kuleden kalkacak bir duzluk yoktur. Hikaye baskadir. Hezarfen havacilikla ilgilenmistir belkide ucmayi basarmistir ama Galata Kulesi'nden Dogancilar Meydani'na degil. Isin o kismi mubalagdir. Muhtemelen odullendirildikten sonra cezalandirilmasida bu sebeptendir.
  • Hezarfen motorsuz uçmuştu ama...

24. Kâtibim Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Hezarfen Uçuşu adıyla Boğaz 2. kez uçularak geçildi.Milli sporcu Abdullah Yıldız'ın kullandığı paramotor ile Sarayburnu İskelesi'nden başlayan uçuş, Boğaz üzerindeki şiddetli rüzgâra rağmen Hezarfen Ahmet Çelebi'nin uçuşa başladığı Galata'nın üzerinden geçtikten 35 dakika sonra Üsküdar'da tamamlandı.

1630 yılında ilk kez gerçekleşen tarihi olayı canlandırmayı amaçlayan uçuş, yoğun kentleşme nedeniyle Galata Kulesi-Üsküdar Doğancılar Parkı hattı yerine Sarayburnu- Şemsi Paşa Meydanı güzergâhında yapıldı. Pazar günü olması nedeniyle çok sayıda vatandaş da bu coşkulu ana tanıklık etti. Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Abdullah Yıldız'ın kendileri açısından "Modern Hezarfen" olduğunu ifade etti. Önümüzdeki yıl ışık oyunlarıyla süslenmiş bir gece uçuşu planladıklarını dile getiren Kara, Üsküdar'da böyle bir uçuş sonrası artık yeni planlamalara sahne olacağını, genç nesil için uçuş üzerine bir eğitim planlaması yaptıklarını belirtti. (Sabah)

HEZARFEN AHMET ÇELEBİ'DEN SONRA...

Yorumlar

hezarfen bogazi ucmadi ~ 12 yıl önce
Hezarfen bizim bir milli degerimizdir, havacilik sevgisidir. Ancak bu tarz uctuk basardik tarihte ilk kez falan diye kimse kimseyi kandirmasin. O mesafe bugunku yelkanatlarla bile motorsuz uculamaz. Galata kulesi yuksek muksek degildir. Istanbul'da cok daha yuksek tepeler vardir ucus icin. Ayrica kuleden kalkacak bir duzluk yoktur. Hikaye baskadir. Hezarfen havacilikla ilgilenmistir belkide ucmayi basarmistir ama Galata Kulesi'nden Dogancilar Meydani'na degil. Isin o kismi mubalagdir. Muhtemelen odullendirildikten sonra cezalandirilmasida bu sebeptendir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 12 yıl önce
Hezarfen motorsuz uçmuştu ama...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000