23 Eylül 2008, Salı 09:08:48

DALAMAN HAVALİMANI’NA YILDIRIM DÜŞTÜ

Sonbahara girdiğimiz şu günlerde tüm yurtta etkili olan yağışlı hava etkisini gösterirken Dalaman Havalimanı da olumsuz hava şartlarından etkilendi.
  • pilot rumuzlu arkadaş pilot arkadaşınızda ne göz varmış kuleyi basan suyu görmüş..uçakları düşman uçağı imiş gibi kullanıp tez zamanda yıpratanların devletin parası ed. ını yapmaları anlamsız
  • pilot arkadaşlar atise ulaşamadık demek ne oluyor daha düne kadar atismi vardı...... atise ulaşamıyorsan yerde kontrolör yokmu bilgileri vermiyormu lütfen .... açıkcası ben bunları yazanın pilot olduğuna inanmıyorum bana göre kendini saklama ihtiyacı hisseden farklı bir meslek mensubu... lütfen ekmek yediğiniz yerler hakkında yazarken iyi düşünün..
  • Pilot arkadaşıma katılıyorum,bence çok garip bir durum var gerçekten.Dün gene hava kötüydü uçuşa hazırlanırken,atis bilgilerine ulaşamadık,kuleye ve harekata sorduğumuzda malesef teknik bir arızanın olduğunu söylediler.Ancak garip olan ingiltere dönüşü gene atis bilgilerine ulaşamadık,bu sorunu çözmek neden bu kadar uzun sürebilir ki???
  • O gün pist ışıkları sönmeden önce de zaten 2 tane Thomas Cook UK uçağı Antalya'ya gönderildi.
  • Zaten ne zaman Dalaman'da gök gürlese bütün sistemler devre dışı kalarak,alarma geçiyor.Düşünebiliyormusunuz sezonun tam ortasında tüm ışıklar pist ve aprondaki sönüyor ve uçaklar Dalamana inemiyor.Yazık hem de çok yazık zira bu durum senelerdir Dalaman'da yaşanıyor.Yöneticilerden biraz daha hassasiyet göstermeleri gerekir bu duruma.Pilot bir arkadaşımın dediğine göre kuleyi de su basmış Dalaman'da.Bildiğim kadarıyla 1 sene bile olmamış Dalaman kulenin yapılışı.Yazık oluyor devletin paralarına.......
  • Sayın Rumuz,Haberi herhalde tam iyi okuyamadınız ve hemen yorumunuzu yaptınız.Haberde de geçtiği gibi ^^Geçtiğimiz Pazar Günü ^^ diye başlayan bir satır var.Sanırım gözden kaçırdınız.Yazıyı tekrar okumanınıza ve ona göre yorum yapmanızı tavsiye ederim.Saygılarımla !!!
  • sevgili airporthaber...habercilikte birinci prensip vardır.madem siz bilmiyorsunuz ben söyleyeyim.bunu bir haber olarak veriyorsanız eğer "ne zaman"sorusunun yanıtını da yazmak zorundasınız.öyle yazmışsınız ki "geniş zaman"herhangi bir gün de olabilir...bunun da cevabını vereyim.olay geçtiğimiz cumartesi yi pazara a bağlayan gece olmuştur.

Yaz aylarının sona ermesiyle birlikte tüm yurdu etkisi altına alan olumsuz hava şartları Muğla’da da etkili oldu. Geçtiğimiz Pazar günü etkili olan kötü hava koşulları Dalaman Havalimanı’ndan yapılan uçuşları da etkiledi. ATM Dalaman Havalimanı pist yakınlarında bulunan paratonerlere düşen yıldırım atlama yapınca apron ve pist ışıkları bir anda söndü.

Yetkililer yaşanan olayı doğrularken, pist ışıklarının sönmesinden dolayı Dalaman Havalimanı’na iniş yapması gereken uçaklar yedek meydan konumundaki Antalya Havalimanı’na yönlendirildiği belirtildi.

Olayın meydana geldiği sırada havalimanının apron kısmında bulunan bir Çelebi operasyon personeli de düşen yıldırımın etkisiyle baygınlık geçirdi ve hastaneye kaldırıldı. Hastanede müdahale yapılan Çelebi personeli, tedavinin ardından taburcu edildi.

Pist ışıklarında meydana gelen arızanın giderilmesinden sonra uçuş trafiğinin normale döndüğü bildirildi.

 

DALAMAN HAVALİMANI’NA YILDIRIM DÜŞTÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

harbiyeli ~ 15 yıl önce
pilot rumuzlu arkadaş pilot arkadaşınızda ne göz varmış kuleyi basan suyu görmüş..uçakları düşman uçağı imiş gibi kullanıp tez zamanda yıpratanların devletin parası ed. ını yapmaları anlamsız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
davut ~ 15 yıl önce
pilot arkadaşlar atise ulaşamadık demek ne oluyor daha düne kadar atismi vardı...... atise ulaşamıyorsan yerde kontrolör yokmu bilgileri vermiyormu lütfen .... açıkcası ben bunları yazanın pilot olduğuna inanmıyorum bana göre kendini saklama ihtiyacı hisseden farklı bir meslek mensubu... lütfen ekmek yediğiniz yerler hakkında yazarken iyi düşünün..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ONURAIR ~ 16 yıl önce
Pilot arkadaşıma katılıyorum,bence çok garip bir durum var gerçekten.Dün gene hava kötüydü uçuşa hazırlanırken,atis bilgilerine ulaşamadık,kuleye ve harekata sorduğumuzda malesef teknik bir arızanın olduğunu söylediler.Ancak garip olan ingiltere dönüşü gene atis bilgilerine ulaşamadık,bu sorunu çözmek neden bu kadar uzun sürebilir ki???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O gün Ben de çalışıyordum ~ 16 yıl önce
O gün pist ışıkları sönmeden önce de zaten 2 tane Thomas Cook UK uçağı Antalya'ya gönderildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PİLOT ~ 16 yıl önce
Zaten ne zaman Dalaman'da gök gürlese bütün sistemler devre dışı kalarak,alarma geçiyor.Düşünebiliyormusunuz sezonun tam ortasında tüm ışıklar pist ve aprondaki sönüyor ve uçaklar Dalamana inemiyor.Yazık hem de çok yazık zira bu durum senelerdir Dalaman'da yaşanıyor.Yöneticilerden biraz daha hassasiyet göstermeleri gerekir bu duruma.Pilot bir arkadaşımın dediğine göre kuleyi de su basmış Dalaman'da.Bildiğim kadarıyla 1 sene bile olmamış Dalaman kulenin yapılışı.Yazık oluyor devletin paralarına.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATC ~ 16 yıl önce
Sayın Rumuz,Haberi herhalde tam iyi okuyamadınız ve hemen yorumunuzu yaptınız.Haberde de geçtiği gibi ^^Geçtiğimiz Pazar Günü ^^ diye başlayan bir satır var.Sanırım gözden kaçırdınız.Yazıyı tekrar okumanınıza ve ona göre yorum yapmanızı tavsiye ederim.Saygılarımla !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
sevgili airporthaber...habercilikte birinci prensip vardır.madem siz bilmiyorsunuz ben söyleyeyim.bunu bir haber olarak veriyorsanız eğer "ne zaman"sorusunun yanıtını da yazmak zorundasınız.öyle yazmışsınız ki "geniş zaman"herhangi bir gün de olabilir...bunun da cevabını vereyim.olay geçtiğimiz cumartesi yi pazara a bağlayan gece olmuştur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000