14 Aralık 2009, Pazartesi 07:47:37

ÇELEBİ'NİN HEDEFİ: 600 MİLYON DOLAR

Hindistan’ın Delhi Indra Gandhi Havalimanı’nda yer hizmeti ve kargo, Mumbai’de de yer hizmetlerini devralan Çelebi, 210 milyon dolarlık ciro hedefini 5 yıl sonrası için 600 milyon dolara çıkardı.
  • Soruya cevap alalım. 2010 da ne kadar küçülecek ?
  • Saygıdeğer yorumcu bizim üst yönetimimiz böyle boş işlerle uğraşmaz.Sürekli çalışır.Gece gündüz.Çünkü böyle boş işlerle uğraşsaydı bu kriz ortamında bugünlere gelemezdi.Onun için kötü yorum yapan arkadaşlar kendilerini yormaya devam edebilirler.Biz yolumuza devam eder, önümüze bakarız.Gerisi vız gelir.Bilmem anlatabildim mi?
  • 2010 da TGS den sonra küçülüyor mu hakikaten ?
  • Neden çelebiye sürekli olumsuz yazılar yazılıyor ? Yönetim bunu sorguluyor mu acaba ?
  • çelebi ve reklam başlıgıyla yorum yapan başkanıma katılıyorum
  • Çelebi Hava Servisi reklam yapmak zorunda değildir. Çelebi Hava servisi show yapmak zorunda de değildir. Çelebi Hava servisi başkalarının reklam dediği olguları , halkı ve kamuyonu dürüst ve net bir şekilde bilgilendirmek için açıklıyor. Başkaları reklam giderleri için para pul harcarken Çelebi daha fazla miktarda paraları en azından yatırımlara dönüştürüyor. Reklam , kötü markaların ihityacıdır...ÇELEBİ HAVA SERVİSİ'ni reklama ihtihaci yoktur. O zaten BİLİNEN BİR MARKADIR...Tkn
  • Yine Çelebi haberi ve yine yığınla personel şikayeti... Çelebi klasiği. Ayrıca ilk mesajı yazan her kimse aynen doğrudur.
  • binden fazla insanı işten çıkaran, maaşını kriz bahanesi ile düşürmenin planlarını yapıp büyüyoruz diyecek kadar da alçaklaşan bir polita sergileyen yöneticler bıraksınlar bu ayakları..
  • Neden çelebi hep böyle reklam kokan açıklamalar yapar ? Müşteri kaybından falan mı korkuyor ?
  • Her fırsatta belirli firmalar için pusuda bekleyenler hep olduda sen kimsin.Hangi sebeple kaça düşüleceğini merak ediyorsun.

Çelebi Holding Başkanvekili Canan Çelebioğlu Tokgöz, “Hindistan, Türkiye’den sonra en çok önemsediğimiz pazar” dedi.

Çelebi Holding’e bağlı Çelebi Hava Servisi A.Ş., Hindistan’da peş peşe kazandığı Delhi Uluslararası Indra Gandhi Havalimanı Kargo Hizmeti, Mumbai Chhatrapati Shivaji Uluslararası Havalimanı Yer Hizmetleri ve Delhi Uluslararası Indra Gandhi Havalimanı Yer Hizmetleri’yle birlikte gelecek 5 yıllık hedefini 600 milyon doların üzerine çıkardı. Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Canan Çelebioğlu Tokgöz, “Hindistan bizim Türkiye’den sonra en çok önemsediğimiz pazar. Bu ülkede almayı hedeflediğimiz başka işler de düşünüldüğünde kendimize 5 yıl sonra 1 milyar dolarlık hedef de koyabiliriz” dedi.

İki ana meydanda varız

Canan Çelebioğlu Tokgöz, başta Hindistan olmak üzere, yurtdışındaki atılımlarını değerlendirmek üzere Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Samim Aydın, Mali İşler Bölüm Başkanı Ümit Bozer ve Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Tanzer Gücümen’le birlikte bir sohbet toplantısı düzenledi. Tokgöz, Hindistan’ın iki ana havalimanına yer hizmetleriyle girdiklerini vurgulayarak, şunları söyledi: “Hindistan’ı Avrupa ülkelerine oranla çok daha hızlı gelişebilip, büyüyebileceğimiz bir pazar olarak tanımlıyoruz. Hindistan’da oluşabilecek fırsatlara öncelik veriyoruz. Çünkü, global krize rağmen Hindistan hâlâ belli bir büyüme oranını tutturan nadir ülkelerden biri. Gelecek açısından en hızlı büyüyecek pazarın Hindistan olduğuna inanıyoruz.”

600 bin uçak hareketi

Çelebi Mali İşler Bölüm Başkanı Ümit Bozer, Hindistan’daki 1.1 milyonluk yıllık uçak hareketinin 600 bininin Delhi ve Mumbai’de (Bombay) gerçekleştiğini belirterek, şöyle konuştu: “Delhi’de yer hizmetlerinde 20 milyon dolarlık bir yatırım planımız ve ortalama yıllık 25 milyon dolarlık bir ciro hedefimiz var. Kargoda ise 30 milyon dolarlık bir yatırım söz konusuydu. Oradan da başlangıç yılı ciro hedefimiz 45-50 milyon dolar. Bunlara Mumbai’yi de eklersek, Hindistan’da toplam 80-100 milyon dolarlık yıllık ciroya ulaşmamız söz konusu olacak.”

Patron hedefi yükseltti

Çelebi Hava Servisi’nin cirosunun 210 milyon dolar dolayında olduğunu ifade eden Ümit Bozer, “2009 yılını da bu düzeyde bir ciroyla kapatabileceğimizi düşünüyoruz. 5 yıllık perspektifte ciromuzun 330 milyon dolara yükselebileceğini öngörüyoruz” dedi. Canan Çelebioğlu Tokgöz, bunun üzerine devreye girerek, hedefi şöyle yükseltti: “Hindistan’daki işlerimiz, yeni devreye girebilecek alımlar, derken Çelebi Hava Servisi’nin cirosu 5 yıl sonra 600 milyon doları bulabilir. Çeşitli ülkelerde izlediğimiz ihalelerde öne geçmemiz halinde ciro hedefini 1 milyar dolara da çıkarmamız söz konusu olabilir.”

İspanya’da iki ayrı şirketin peşinde

Çelebi Hava Servisi, Avrupa’da İngiltere’den sonra İspanya’nın önemli havacılık yer hizmetleri şirketi Acciona Airport Services’in tamamını satın alma girişimlerini iki yıldır sürdürüyor. Acciona’nın Almanya’da 4 şirketi var.

İspanya’da Newco Airport Services’in de tümünü almak üzere bağlayıcı olmayan bir teklif sundu. Şirket, İspanya’nın en önemli kentlerindeki 22 havalimanında faaliyet gösteriyor. Newco, 2 bin 450 çalışanıyla 2008’de 103 bin uçağa hizmet verdi.

Çelebi Hava Servisi dışarıda neler yapıyor

Çelebi Hava Servisi’nin Hindistan’ın yanısıra yurtdışındaki faaliyetleri şöyle sıralanıyor:
Çelebi Ground Handling Hungary adlı şirketiyle 2006’dan beri Budapeşte Freihegy Uluslararası Havalimanı’nın yer hizmetlerini yürütüyor.

Bu yıl Belçika’nın Charleroi-Brüksel Sud Uluslararası Havalimanı’nda yer hizmetleri verme hakkı için açılan ihaleyi kazandı. Avrupa’daki ikinci oluşumunu başlattı.

Almanya’nın önde gelen yatırım grubu Harder&Partner Group’la 1.8 milyon ton hava kargo kapasitesine sahip Frankfurt Havalimanı yanındaki “Cargo City Sud” (Kargo Köyü) sınırları içinde bir depo yapımı ve 10 yıl kiralama anlaşması imzaladı. Kısa sürede operasyona başlamayı hedefliyor.

Sabiha Gökçen, 25’inci alanımız oldu, 2009 bizde çok yoğun geçti

Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Canan Çelebioğlu Tokgöz, Türkiye’de yer hizmetiyle girdikleri havalimanı sayısının Sabihe Gökçen’le birlikte 25’e çıktığını belirterek, şöyle konuştu. “Böylece Türkiye’de uçak yolcusunun yüzde 98'ine hizmet verebilecek konuma ulaştık. 2009 global kriz yılı olmasına karşın bizim açımızdan oldukça yoğun geçti.”

(Hürriyet)

ÇELEBİ'NİN HEDEFİ: 600 MİLYON DOLAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
Soruya cevap alalım. 2010 da ne kadar küçülecek ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Saygıdeğer yorumcu bizim üst yönetimimiz böyle boş işlerle uğraşmaz.Sürekli çalışır.Gece gündüz.Çünkü böyle boş işlerle uğraşsaydı bu kriz ortamında bugünlere gelemezdi.Onun için kötü yorum yapan arkadaşlar kendilerini yormaya devam edebilirler.Biz yolumuza devam eder, önümüze bakarız.Gerisi vız gelir.Bilmem anlatabildim mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
2010 da TGS den sonra küçülüyor mu hakikaten ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Neden çelebiye sürekli olumsuz yazılar yazılıyor ? Yönetim bunu sorguluyor mu acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
çelebi ve reklam başlıgıyla yorum yapan başkanıma katılıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Çelebi Hava Servisi reklam yapmak zorunda değildir. Çelebi Hava servisi show yapmak zorunda de değildir. Çelebi Hava servisi başkalarının reklam dediği olguları , halkı ve kamuyonu dürüst ve net bir şekilde bilgilendirmek için açıklıyor. Başkaları reklam giderleri için para pul harcarken Çelebi daha fazla miktarda paraları en azından yatırımlara dönüştürüyor. Reklam , kötü markaların ihityacıdır...ÇELEBİ HAVA SERVİSİ'ni reklama ihtihaci yoktur. O zaten BİLİNEN BİR MARKADIR...Tkn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yine Çelebi haberi ve yine yığınla personel şikayeti... Çelebi klasiği. Ayrıca ilk mesajı yazan her kimse aynen doğrudur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
binden fazla insanı işten çıkaran, maaşını kriz bahanesi ile düşürmenin planlarını yapıp büyüyoruz diyecek kadar da alçaklaşan bir polita sergileyen yöneticler bıraksınlar bu ayakları..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Neden çelebi hep böyle reklam kokan açıklamalar yapar ? Müşteri kaybından falan mı korkuyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Her fırsatta belirli firmalar için pusuda bekleyenler hep olduda sen kimsin.Hangi sebeple kaça düşüleceğini merak ediyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000